Speedtouch Thompson 780WL
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Speedtouch Thompson 780WL

29.08.2008 | 01:18
Danas me iskon napokon uključio, iskon duo-flat, wirless router, thomphson 780WL.Spojen preko airporta. Pitanje? Brzina mi je spora, tj. ne prelazi pola mbt/s, a može ići do 3?
Naravno u wirless modu. Žicom nisam probao spajati. Ima li tko kakvih isustava s tim routerom? Kako podići brzinu?
P.S. Router je udaljen od Maca 3-4 metra.
29.08.2008 | 02:22
Imam ga ja na Metronetu, Iskona smo se u firmi rješili zbog previše problema. Meni su doma dva Maca spojena kabelom na njega i sve radi savršeno. Wireless povremeno koristim za iPhone i nisam primjetio da je problematičan. Spoji se za probu žicom, pa izmjeri brzinu - možda uopće nije do to toga nego je jednostavno konekcija generalno spora (ne bi me iznenadilo).
29.08.2008 | 12:19
WLAN ne bi smio biti usko grlo, ali ne shvaćam zašto na 3-4 metra koristiš WLAN umjesto žice kad je manje pouzdan, škodi zdravlju (sigurno više nego žica) i nesiguran u smislu zaštite podataka i same veze?

Da nemaš i ti u "fine printu" ugovora negdje napisano da ti operater NE jamči maksimalan bandwidth, nego s njim možeš računati samo ako surfaš u vrijeme minimalnog opterećenja (srijedom od 3:45 - 4:05 ujutro )?
29.08.2008 | 15:03
Kad iMac već ima Airport, računa sam manje žica, više slobode:P
29.08.2008 | 17:42
Ja sam uvijek za to da fiksni stroj ima i fiksan način konekcije. Notebook je druga stvar.
29.08.2008 | 20:50
Probao sam s appleove stranice skinuti OS X combo update i brzina mi je bila oko 3.5 MB/s, tako da ovo sa sporošču je bilo do torenta kojeg sam pokušao skdati (iako je bilo 50-ak seedera)
Samo još jedno pitanje?
Koliko zrači taj wirless? Čujem priče da je slično mobitelu.
Ima li tko kakvih stručnijih podataka?
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.08.2008 | 22:00
BigMac je napisao:
ra)
Samo još jedno pitanje?

A vidjet ćemo.. ak nam se djeca počnu rađat sa raznim devijacijama, znači da je štetno i da su proizvođali lagali u svrhu boljitka prodaje..

ja se neću bunit ak mi dijete dobije mogućnost taljenja čelika laserskim pogledom, uštedit ću na novoj let-lampi..
29.08.2008 | 23:22
Dijete je napisao:
ja se neću bunit ak mi dijete dobije mogućnost taljenja čelika laserskim pogledom, uštedit ću na novoj let-lampi..[/quote]
da bome,
30.08.2008 | 02:12
BigMac je napisao:
Probao sam s appleove stranice skinuti OS X combo update i brzina mi je bila oko 3.5 MB/s, tako da ovo sa sporošču je bilo do torenta kojeg sam pokušao skdati (iako je bilo 50-ak seedera)
Samo još jedno pitanje?
Ima li tko kakvih stručnijih podataka?

Jesi li skidao s azureusom? Ako jesi treba ga podesit(ne znam kako), a moj ti je savjet da kupiš xtorrent jer je odličan, kažu da je i transmission dobar a besplatan je!
30.08.2008 | 03:11
Kako sad stvari stoje (to jest šta su do sada bajni znanstvenici zaključili) nije riječ o zračenju koji izaziva mutacije-niti je ikada bilo, to su babske priče, tako da se ne treba bojati deformirane djece, riječ je o zagrijavanju mekih tkiva u ljudskom tijelu uzrokovano zračenjem... tako da nemoj ga stavljat ispod jastuka jer bi ujutro mogao imati lešo mozak za doručak...
A u ostalom šta te ne truje u današnjem svijetu?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 33 minuta
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO