Speedtouch Thompson 780WL
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Speedtouch Thompson 780WL

29.08.2008 | 01:18
Danas me iskon napokon uključio, iskon duo-flat, wirless router, thomphson 780WL.Spojen preko airporta. Pitanje? Brzina mi je spora, tj. ne prelazi pola mbt/s, a može ići do 3?
Naravno u wirless modu. Žicom nisam probao spajati. Ima li tko kakvih isustava s tim routerom? Kako podići brzinu?
P.S. Router je udaljen od Maca 3-4 metra.
29.08.2008 | 02:22
Imam ga ja na Metronetu, Iskona smo se u firmi rješili zbog previše problema. Meni su doma dva Maca spojena kabelom na njega i sve radi savršeno. Wireless povremeno koristim za iPhone i nisam primjetio da je problematičan. Spoji se za probu žicom, pa izmjeri brzinu - možda uopće nije do to toga nego je jednostavno konekcija generalno spora (ne bi me iznenadilo).
29.08.2008 | 12:19
WLAN ne bi smio biti usko grlo, ali ne shvaćam zašto na 3-4 metra koristiš WLAN umjesto žice kad je manje pouzdan, škodi zdravlju (sigurno više nego žica) i nesiguran u smislu zaštite podataka i same veze?

Da nemaš i ti u "fine printu" ugovora negdje napisano da ti operater NE jamči maksimalan bandwidth, nego s njim možeš računati samo ako surfaš u vrijeme minimalnog opterećenja (srijedom od 3:45 - 4:05 ujutro )?
29.08.2008 | 15:03
Kad iMac već ima Airport, računa sam manje žica, više slobode:P
29.08.2008 | 17:42
Ja sam uvijek za to da fiksni stroj ima i fiksan način konekcije. Notebook je druga stvar.
29.08.2008 | 20:50
Probao sam s appleove stranice skinuti OS X combo update i brzina mi je bila oko 3.5 MB/s, tako da ovo sa sporošču je bilo do torenta kojeg sam pokušao skdati (iako je bilo 50-ak seedera)
Samo još jedno pitanje?
Koliko zrači taj wirless? Čujem priče da je slično mobitelu.
Ima li tko kakvih stručnijih podataka?
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.08.2008 | 22:00
BigMac je napisao:
ra)
Samo još jedno pitanje?

A vidjet ćemo.. ak nam se djeca počnu rađat sa raznim devijacijama, znači da je štetno i da su proizvođali lagali u svrhu boljitka prodaje..

ja se neću bunit ak mi dijete dobije mogućnost taljenja čelika laserskim pogledom, uštedit ću na novoj let-lampi..
29.08.2008 | 23:22
Dijete je napisao:
ja se neću bunit ak mi dijete dobije mogućnost taljenja čelika laserskim pogledom, uštedit ću na novoj let-lampi..[/quote]
da bome,
30.08.2008 | 02:12
BigMac je napisao:
Probao sam s appleove stranice skinuti OS X combo update i brzina mi je bila oko 3.5 MB/s, tako da ovo sa sporošču je bilo do torenta kojeg sam pokušao skdati (iako je bilo 50-ak seedera)
Samo još jedno pitanje?
Ima li tko kakvih stručnijih podataka?

Jesi li skidao s azureusom? Ako jesi treba ga podesit(ne znam kako), a moj ti je savjet da kupiš xtorrent jer je odličan, kažu da je i transmission dobar a besplatan je!
30.08.2008 | 03:11
Kako sad stvari stoje (to jest šta su do sada bajni znanstvenici zaključili) nije riječ o zračenju koji izaziva mutacije-niti je ikada bilo, to su babske priče, tako da se ne treba bojati deformirane djece, riječ je o zagrijavanju mekih tkiva u ljudskom tijelu uzrokovano zračenjem... tako da nemoj ga stavljat ispod jastuka jer bi ujutro mogao imati lešo mozak za doručak...
A u ostalom šta te ne truje u današnjem svijetu?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 50 minuta
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Riba, tino1, Anonimci (745)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO