ADSL
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ADSL

13.07.2008 | 16:46
Poštovana gospodo,

jedno banalno pitanje: koliko vam treba da se spojite na net? Ja imam ADSL (Kasda) i link preko T-coma, iako mi je provider Iskon. Ponekad, ali uistinu samo ponekad se spojim od prve. Najčešće je potrebno nekoliko pokušaja; rekao bih da je prosjek 3. Zanimaju me vaša iskustva? Jel to do zakrčenja mreže (tj. broja raspoložvih mjesta kod ISkona) ili nečeg drugog? Mislim, ponekad trebam pokušavatio 4-5 puta, pa to traje dulje nego sinkronizacija modema nekad... OSX je 10.5.4, ali ista je stvar bila i na tigeru prije....
Inače, sama je veza OK, u downloadu se zna zaletit i preko 120 kB/s, samo me zna izludit to spajanje

Hvala unaprijed
13.07.2008 | 18:32
Mislim da je vecina ljudi spojena cijelo vrijeme, to spajanje-odspajanje stvarno vise nema smisla. Stavi si kasdu u router mod i ne brini oko spajanja!
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.07.2008 | 20:12
yep.. spojeni cijelo vrijeme.. uz reset rutera svakih 24h
13.07.2008 | 23:37
Također. S tim da je stari Linksys radio pouzadno tjednima u komadu, a novi se uredno blokira svaki dan. Sve skupa sam riješio tako da sam kupio timer za napajanje koji u 3 ujutro gasi sve zajedno na jednu minutu, i sad sve radi osim u 3 ujutro na minutu.
13.07.2008 | 23:59
Prvi put čujem za takvo što! To nije normalno i treba pritisnuti support da ti srede problem. Spajanje u 100% slučajeva mora biti trenutno i jedini prekid se smije dogoditi jednom u 24 sata radi promjene IP adrese.

Obzirom da se radi o Iskon+T-Com kombinaciji - ne čudim se, ja sam ih se konačno rješio i doma i u firmi... stalno neki problemi, prekidi, support koji prebacuje lopticu na "onog drugog" i slično... ma bye-bye, danas barem postoji izbor.
14.07.2008 | 00:11
Kasda se ne da metnut u ruter mod... Pokušaval sam, ali ne ide a onda sam pročital da s tim modemom zna biti problema u ruter modu.
A kaj se tiče izbora, ja nisam u gradu p aizbora baš i nemam, nego telefosnka žica ili VIP bez žice, ali to je skupo i sporije....
14.07.2008 | 12:03
Ako od providera ne mozes dobiti nikakvu pomoc, mozda zaista investirati u neki wireless router (ima ih i po 250tinjak kuna vec), pa neka se on bavi spajanjem na DSL. No i te Kasde su smece, ja sam je morao ponekad ugasiti da bi spajanje proradilo, no otkad to radim redovno i preventivno svaki dan, sve je ok.
I jedna zanimljivost, obicni routeri su skuplji od onih sa wirelessom.
14.07.2008 | 23:59
Djuro da li govoris o onoj bijeloj Kasdi, dole pise jos i KD318-MUI
BTW ja sam prije imao Siemensa c-010 i to je radilo ko grom dok nije skroz krepao nakon 3 godine koristenja, sad imam tu kasdu koja stvarno nije sreca i ja je moram ugasit/upalit skoro svaki dan. Neda mi se zahebavat trenutno sa supportom (po njima je naravno sve OK) jer se selim ovh dana pa cu se rijesit muke
15.07.2008 | 15:28
Da, to je ta KASDA...
Sad mi ionak iskon nudi DUO uslugu ili nekog sličnog vraga (stalno me zatrpavaju s ponudama ISKON, ZABA koja mi odobrava kredite koje uopće nisma tražil i RBA koji mi stalno povećava dopušteni minus iako nikad u životu nisam bil u minusi niti jedne kune/minute te Allianz koji mi nudi usluge koje već plaćam tipa životno osigguranje i slično....) i tam je i wireless modem router pa bum to vjerojatno uzel...
A podršk aizgleda ovako: za sva tehnička pitanja obratite se T-Comu na tel......

Onda nazoveš njih i veliš da imaš promet preko ISkona i odmah te odhebu, ali ako se ne daš onda kao progovore, alikad veliš da imaš mac doma i OSX, onda počinje križanje, snebivanje i pranje ruku, jer 'veza je zamišljena i testiranja s prozorima'...?!?!??!?!?!

Da mogu, iste sekunde bi ih odjebo totalno, ali velim, nisam u gradu pa mi metronet niti bilo tko drugi nemre ponuditi pomoć i uključit me u svoj sustav......

A grebi ga...
15.07.2008 | 21:06
Djuro evo uploadao sam ti upute za tu Kasdu pa probaj po njima, meni radi bez greske!
rapidshare.com/files/129940863/Kasda.pdf.html
16.07.2008 | 08:54
Thnx. Probam danas kasnije doma
17.07.2008 | 14:47
Djuro jesi dosao doma?
17.07.2008 | 23:32
Jesam:) No, znam to, već sam pokušaval, i n uspijem dobiti niti prvi prozor u kojem ulazim u postavke modema. Pobirsal sam history, ispraznil cash i isključil blokadu pop-up prozora. Koristim safari, jel u tome problem? (OS 10.5.4 sa svim updateima)
18.07.2008 | 08:29
Neke kasde ne rade u router u modu, osobno sam jednu probao stavit u router i no no.
Tako da par zamaha čekićem i d-link tražiti ili zyxel.

Pozdrav!
18.07.2008 | 10:07
Da, to sam već i ja načul okolo. Kaj se more, c'est la vie.....
19.07.2008 | 01:08
Djuro genijalac je napisao:
Jesam:) No, znam to, već sam pokušaval, i n uspijem dobiti niti prvi prozor u kojem ulazim u postavke modema. Pobirsal sam history, ispraznil cash i isključil blokadu pop-up prozora. Koristim safari, jel u tome problem? (OS 10.5.4 sa svim updateima)

Da i meni nekad jako tesko ili sporo pristupa modemu. Ako nisam spojen na net pristupim mu iste sekunde tako da je tu definitivno nesto cudno, probaj iskljuciti iz Kasde sve osim mreznog kabla preko kojeg si spojen u stroj i eventualno skini Firefox pa vidi da li preko njega ide bolje.
BTW Djuro kad si zadnji put produzivao ugovor sa T-Comom ili kojim vec providerom? Zvrcni ih i pitaj da li mozes dobiti novi modem, ja sam provjeravao prije par dana jer se selim i ostavljam liniju a ovu Kasdu koji imam moram vratiti frendu i rekli su mi da za kunu mogu dobiti novi modem (zyxela mislim) pa vidi jel prolazi i tebi jer bi ti to bilo najbolje rijesenje!
20.10.2008 | 14:27
Pozz,
imam mali problem. Mini Mac sa Tigerom mi je spojen preko Speedtouch i radi odlicno. IMac sa Leopardom mi je spojen preko Airporta i treba mi dosta vremena dok otvori stranicu (poneku nece ni otvori). Pokusao sam ga spojiti i preko kabela ali se isto dogada. Ako je itko imao slican problem molio bih za pomoc.

Unaprijed hvala

Sinisa
20.10.2008 | 21:30
Pronasao na discussion.appler. com forumu.
trebe dodati DNS servers 208,67,222.222 i 208.67.220.220

Radi perfektno!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 6 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, tino1, Anonimci (573)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO