ADSL
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ADSL

13.07.2008 | 16:46
Poštovana gospodo,

jedno banalno pitanje: koliko vam treba da se spojite na net? Ja imam ADSL (Kasda) i link preko T-coma, iako mi je provider Iskon. Ponekad, ali uistinu samo ponekad se spojim od prve. Najčešće je potrebno nekoliko pokušaja; rekao bih da je prosjek 3. Zanimaju me vaša iskustva? Jel to do zakrčenja mreže (tj. broja raspoložvih mjesta kod ISkona) ili nečeg drugog? Mislim, ponekad trebam pokušavatio 4-5 puta, pa to traje dulje nego sinkronizacija modema nekad... OSX je 10.5.4, ali ista je stvar bila i na tigeru prije....
Inače, sama je veza OK, u downloadu se zna zaletit i preko 120 kB/s, samo me zna izludit to spajanje

Hvala unaprijed
13.07.2008 | 18:32
Mislim da je vecina ljudi spojena cijelo vrijeme, to spajanje-odspajanje stvarno vise nema smisla. Stavi si kasdu u router mod i ne brini oko spajanja!
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.07.2008 | 20:12
yep.. spojeni cijelo vrijeme.. uz reset rutera svakih 24h
13.07.2008 | 23:37
Također. S tim da je stari Linksys radio pouzadno tjednima u komadu, a novi se uredno blokira svaki dan. Sve skupa sam riješio tako da sam kupio timer za napajanje koji u 3 ujutro gasi sve zajedno na jednu minutu, i sad sve radi osim u 3 ujutro na minutu.
13.07.2008 | 23:59
Prvi put čujem za takvo što! To nije normalno i treba pritisnuti support da ti srede problem. Spajanje u 100% slučajeva mora biti trenutno i jedini prekid se smije dogoditi jednom u 24 sata radi promjene IP adrese.

Obzirom da se radi o Iskon+T-Com kombinaciji - ne čudim se, ja sam ih se konačno rješio i doma i u firmi... stalno neki problemi, prekidi, support koji prebacuje lopticu na "onog drugog" i slično... ma bye-bye, danas barem postoji izbor.
14.07.2008 | 00:11
Kasda se ne da metnut u ruter mod... Pokušaval sam, ali ne ide a onda sam pročital da s tim modemom zna biti problema u ruter modu.
A kaj se tiče izbora, ja nisam u gradu p aizbora baš i nemam, nego telefosnka žica ili VIP bez žice, ali to je skupo i sporije....
14.07.2008 | 12:03
Ako od providera ne mozes dobiti nikakvu pomoc, mozda zaista investirati u neki wireless router (ima ih i po 250tinjak kuna vec), pa neka se on bavi spajanjem na DSL. No i te Kasde su smece, ja sam je morao ponekad ugasiti da bi spajanje proradilo, no otkad to radim redovno i preventivno svaki dan, sve je ok.
I jedna zanimljivost, obicni routeri su skuplji od onih sa wirelessom.
14.07.2008 | 23:59
Djuro da li govoris o onoj bijeloj Kasdi, dole pise jos i KD318-MUI
BTW ja sam prije imao Siemensa c-010 i to je radilo ko grom dok nije skroz krepao nakon 3 godine koristenja, sad imam tu kasdu koja stvarno nije sreca i ja je moram ugasit/upalit skoro svaki dan. Neda mi se zahebavat trenutno sa supportom (po njima je naravno sve OK) jer se selim ovh dana pa cu se rijesit muke
15.07.2008 | 15:28
Da, to je ta KASDA...
Sad mi ionak iskon nudi DUO uslugu ili nekog sličnog vraga (stalno me zatrpavaju s ponudama ISKON, ZABA koja mi odobrava kredite koje uopće nisma tražil i RBA koji mi stalno povećava dopušteni minus iako nikad u životu nisam bil u minusi niti jedne kune/minute te Allianz koji mi nudi usluge koje već plaćam tipa životno osigguranje i slično....) i tam je i wireless modem router pa bum to vjerojatno uzel...
A podršk aizgleda ovako: za sva tehnička pitanja obratite se T-Comu na tel......

Onda nazoveš njih i veliš da imaš promet preko ISkona i odmah te odhebu, ali ako se ne daš onda kao progovore, alikad veliš da imaš mac doma i OSX, onda počinje križanje, snebivanje i pranje ruku, jer 'veza je zamišljena i testiranja s prozorima'...?!?!??!?!?!

Da mogu, iste sekunde bi ih odjebo totalno, ali velim, nisam u gradu pa mi metronet niti bilo tko drugi nemre ponuditi pomoć i uključit me u svoj sustav......

A grebi ga...
15.07.2008 | 21:06
Djuro evo uploadao sam ti upute za tu Kasdu pa probaj po njima, meni radi bez greske!
rapidshare.com/files/129940863/Kasda.pdf.html
16.07.2008 | 08:54
Thnx. Probam danas kasnije doma
17.07.2008 | 14:47
Djuro jesi dosao doma?
17.07.2008 | 23:32
Jesam:) No, znam to, već sam pokušaval, i n uspijem dobiti niti prvi prozor u kojem ulazim u postavke modema. Pobirsal sam history, ispraznil cash i isključil blokadu pop-up prozora. Koristim safari, jel u tome problem? (OS 10.5.4 sa svim updateima)
18.07.2008 | 08:29
Neke kasde ne rade u router u modu, osobno sam jednu probao stavit u router i no no.
Tako da par zamaha čekićem i d-link tražiti ili zyxel.

Pozdrav!
18.07.2008 | 10:07
Da, to sam već i ja načul okolo. Kaj se more, c'est la vie.....
19.07.2008 | 01:08
Djuro genijalac je napisao:
Jesam:) No, znam to, već sam pokušaval, i n uspijem dobiti niti prvi prozor u kojem ulazim u postavke modema. Pobirsal sam history, ispraznil cash i isključil blokadu pop-up prozora. Koristim safari, jel u tome problem? (OS 10.5.4 sa svim updateima)

Da i meni nekad jako tesko ili sporo pristupa modemu. Ako nisam spojen na net pristupim mu iste sekunde tako da je tu definitivno nesto cudno, probaj iskljuciti iz Kasde sve osim mreznog kabla preko kojeg si spojen u stroj i eventualno skini Firefox pa vidi da li preko njega ide bolje.
BTW Djuro kad si zadnji put produzivao ugovor sa T-Comom ili kojim vec providerom? Zvrcni ih i pitaj da li mozes dobiti novi modem, ja sam provjeravao prije par dana jer se selim i ostavljam liniju a ovu Kasdu koji imam moram vratiti frendu i rekli su mi da za kunu mogu dobiti novi modem (zyxela mislim) pa vidi jel prolazi i tebi jer bi ti to bilo najbolje rijesenje!
20.10.2008 | 14:27
Pozz,
imam mali problem. Mini Mac sa Tigerom mi je spojen preko Speedtouch i radi odlicno. IMac sa Leopardom mi je spojen preko Airporta i treba mi dosta vremena dok otvori stranicu (poneku nece ni otvori). Pokusao sam ga spojiti i preko kabela ali se isto dogada. Ako je itko imao slican problem molio bih za pomoc.

Unaprijed hvala

Sinisa
20.10.2008 | 21:30
Pronasao na discussion.appler. com forumu.
trebe dodati DNS servers 208,67,222.222 i 208.67.220.220

Radi perfektno!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 26 minuta
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bip, Dr. Beast, drlovric, Maxxy, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (725)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO