Manage a trois: mac, pc & d-link, a o...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Manage a trois: mac, pc & d-link, a o...

21.06.2008 | 15:17
te-komu da i ne govorim.

Dakle, kako na D-Linku 854T omogućiti da mac i pc šeraju istu adsl liniju?

Svaki za sebe rade, ali zajedno nema šamse.

Negdje je po netu svojevremeno bilo nešto o tome, ali više to ne mogu naći.

Ima li neka dobra duša koja bi me vodila step by step, crtala, po la ko o bja šnja va la gdje što trebam upisati , kako što podesiti na macu, pisiju i u onom sto se otvori nakon upisivanja adrese za modem 192.168.1.1 ?

Od te-koma sam skoro uspio iskamčiti pomoć, ali su me nakon četvrtog poziva otkantali i rekli da se za maca javim, ne znam više kome, nekom u Kupertino, valjda.

OS X je 10.4.11, pisi su vindoze 2000.

Ajde, pls, pls, pls..
22.06.2008 | 02:20
Ne kužim, T-Com je namjerno isključio router mod ili što? Na tvom mjestu uopće se ne bih nervirao, uzmi jedan NetGear za 100 kuna i stvar sređena.
22.06.2008 | 19:53
Gle, sorry, ako ti to treba tako po la ko objašnjavati - znači li to da nisi doma s osnovnom terminologijom? Jer ako nisi, nema nikog na svijetu tko ti može to objasniti na ovaj način.

Da li ti nešto znači kad ti napišem da staviš D-linka u router mod? Ako da, napravi to, pa se javi, pa ćemo dalje. Ako ne, jbg onda ipak moraš platiti nekom koju stotinu kuna da ti dođe to sve ispodešavati. Potraži ih u plavom oglasniku ili negdje.

Samo ti treba pravilno podesiti D-linka, a Mac i PC će onda sami proraditi, sigurno.

T-comu nisi trebao Maca ni spominjati. Samo si trebao reći da imaš 2 kompjutera i da hoćeš oba van preko te iste veze.

Kod mene doma rade Mac, PC s Win2k, notebook s WinXP i još neki antikviteti, sve uredno i lijepo preko istog wirelessa (Vip Homebox), dakle to sigurno radi bez frke.
18.11.2008 | 21:13
evo novo/staro pitanje....... na ADSLu sam u T-Coma, imam ADSL modem Siemens A100 koji me odlično služi već više godina, ovaj komp s kojeg pišem je spojen na internet.. e sad pošto mi za par dana dolazi iMac, želio bih ga naravno spojiti na internet.. tako da dva kompa koriste internet s jednog accounta simultano.
zanima me jeli moguće da to učinim s ovim modemom ili ću trebati kupovati kakve dodatke, novi modem tražiti u T-Coma, ili što već?

usput me zanima, budući da sam dugo godina na adslu, praktički od početka, mogu li od t-coma nakon izvjesnog peroida tražiti novi modem (wireless možda, jer će iMac biti u drugoj sobi?)
molim vas da mi odgovorite, jer sam pročešljao dosta tema, a t-com FAQ je blago rečeno za k****

hvala
18.11.2008 | 23:15
Probaj prijavit kao kvar i tražit zamjenu,naravno bežični.
Prvo se informiraj na 08009000 i traži tehničku podršku.Reci da te stari router zafrkava a i da bi ga mijenjao bežičnim.Čini mi ce da daju novi samo trebaš produljiti ugovor.Vjerovatno ti je već istekao,pa mislim da nebi imao problema.Daju Thompson ili Zyxel ,bar do sada.Sretno.
19.11.2008 | 21:19
Ne treba ništa folirat. Ako ti je istekao ugovor, samo traži novi wls router za produžetak ugovora.
19.11.2008 | 22:16
ali možda mi je ugovor istekao prije 3 godine pa se automatski produžuje. da li i tako imam pravo na novi modem, ili se opet moram obvezat na iduće dvije godine?
jer ako se obvezujem, radije ne bih, uzeo bih wireless možda kod neke druge firme, samo neznam koja je sada najpovoljnija, ispao sam iz te sheme, a na t-comu sam samo zato jer je tada jedini pružao uslugu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 6 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, tino1, Anonimci (588)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO