Manage a trois: mac, pc & d-link, a o...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Manage a trois: mac, pc & d-link, a o...

21.06.2008 | 15:17
te-komu da i ne govorim.

Dakle, kako na D-Linku 854T omogućiti da mac i pc šeraju istu adsl liniju?

Svaki za sebe rade, ali zajedno nema šamse.

Negdje je po netu svojevremeno bilo nešto o tome, ali više to ne mogu naći.

Ima li neka dobra duša koja bi me vodila step by step, crtala, po la ko o bja šnja va la gdje što trebam upisati , kako što podesiti na macu, pisiju i u onom sto se otvori nakon upisivanja adrese za modem 192.168.1.1 ?

Od te-koma sam skoro uspio iskamčiti pomoć, ali su me nakon četvrtog poziva otkantali i rekli da se za maca javim, ne znam više kome, nekom u Kupertino, valjda.

OS X je 10.4.11, pisi su vindoze 2000.

Ajde, pls, pls, pls..
22.06.2008 | 02:20
Ne kužim, T-Com je namjerno isključio router mod ili što? Na tvom mjestu uopće se ne bih nervirao, uzmi jedan NetGear za 100 kuna i stvar sređena.
22.06.2008 | 19:53
Gle, sorry, ako ti to treba tako po la ko objašnjavati - znači li to da nisi doma s osnovnom terminologijom? Jer ako nisi, nema nikog na svijetu tko ti može to objasniti na ovaj način.

Da li ti nešto znači kad ti napišem da staviš D-linka u router mod? Ako da, napravi to, pa se javi, pa ćemo dalje. Ako ne, jbg onda ipak moraš platiti nekom koju stotinu kuna da ti dođe to sve ispodešavati. Potraži ih u plavom oglasniku ili negdje.

Samo ti treba pravilno podesiti D-linka, a Mac i PC će onda sami proraditi, sigurno.

T-comu nisi trebao Maca ni spominjati. Samo si trebao reći da imaš 2 kompjutera i da hoćeš oba van preko te iste veze.

Kod mene doma rade Mac, PC s Win2k, notebook s WinXP i još neki antikviteti, sve uredno i lijepo preko istog wirelessa (Vip Homebox), dakle to sigurno radi bez frke.
18.11.2008 | 21:13
evo novo/staro pitanje....... na ADSLu sam u T-Coma, imam ADSL modem Siemens A100 koji me odlično služi već više godina, ovaj komp s kojeg pišem je spojen na internet.. e sad pošto mi za par dana dolazi iMac, želio bih ga naravno spojiti na internet.. tako da dva kompa koriste internet s jednog accounta simultano.
zanima me jeli moguće da to učinim s ovim modemom ili ću trebati kupovati kakve dodatke, novi modem tražiti u T-Coma, ili što već?

usput me zanima, budući da sam dugo godina na adslu, praktički od početka, mogu li od t-coma nakon izvjesnog peroida tražiti novi modem (wireless možda, jer će iMac biti u drugoj sobi?)
molim vas da mi odgovorite, jer sam pročešljao dosta tema, a t-com FAQ je blago rečeno za k****

hvala
18.11.2008 | 23:15
Probaj prijavit kao kvar i tražit zamjenu,naravno bežični.
Prvo se informiraj na 08009000 i traži tehničku podršku.Reci da te stari router zafrkava a i da bi ga mijenjao bežičnim.Čini mi ce da daju novi samo trebaš produljiti ugovor.Vjerovatno ti je već istekao,pa mislim da nebi imao problema.Daju Thompson ili Zyxel ,bar do sada.Sretno.
19.11.2008 | 21:19
Ne treba ništa folirat. Ako ti je istekao ugovor, samo traži novi wls router za produžetak ugovora.
19.11.2008 | 22:16
ali možda mi je ugovor istekao prije 3 godine pa se automatski produžuje. da li i tako imam pravo na novi modem, ili se opet moram obvezat na iduće dvije godine?
jer ako se obvezujem, radije ne bih, uzeo bih wireless možda kod neke druge firme, samo neznam koja je sada najpovoljnija, ispao sam iz te sheme, a na t-comu sam samo zato jer je tada jedini pružao uslugu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 52 minuta
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO