Manage a trois: mac, pc & d-link, a o...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Manage a trois: mac, pc & d-link, a o...

21.06.2008 | 15:17
te-komu da i ne govorim.

Dakle, kako na D-Linku 854T omogućiti da mac i pc šeraju istu adsl liniju?

Svaki za sebe rade, ali zajedno nema šamse.

Negdje je po netu svojevremeno bilo nešto o tome, ali više to ne mogu naći.

Ima li neka dobra duša koja bi me vodila step by step, crtala, po la ko o bja šnja va la gdje što trebam upisati , kako što podesiti na macu, pisiju i u onom sto se otvori nakon upisivanja adrese za modem 192.168.1.1 ?

Od te-koma sam skoro uspio iskamčiti pomoć, ali su me nakon četvrtog poziva otkantali i rekli da se za maca javim, ne znam više kome, nekom u Kupertino, valjda.

OS X je 10.4.11, pisi su vindoze 2000.

Ajde, pls, pls, pls..
22.06.2008 | 02:20
Ne kužim, T-Com je namjerno isključio router mod ili što? Na tvom mjestu uopće se ne bih nervirao, uzmi jedan NetGear za 100 kuna i stvar sređena.
22.06.2008 | 19:53
Gle, sorry, ako ti to treba tako po la ko objašnjavati - znači li to da nisi doma s osnovnom terminologijom? Jer ako nisi, nema nikog na svijetu tko ti može to objasniti na ovaj način.

Da li ti nešto znači kad ti napišem da staviš D-linka u router mod? Ako da, napravi to, pa se javi, pa ćemo dalje. Ako ne, jbg onda ipak moraš platiti nekom koju stotinu kuna da ti dođe to sve ispodešavati. Potraži ih u plavom oglasniku ili negdje.

Samo ti treba pravilno podesiti D-linka, a Mac i PC će onda sami proraditi, sigurno.

T-comu nisi trebao Maca ni spominjati. Samo si trebao reći da imaš 2 kompjutera i da hoćeš oba van preko te iste veze.

Kod mene doma rade Mac, PC s Win2k, notebook s WinXP i još neki antikviteti, sve uredno i lijepo preko istog wirelessa (Vip Homebox), dakle to sigurno radi bez frke.
18.11.2008 | 21:13
evo novo/staro pitanje....... na ADSLu sam u T-Coma, imam ADSL modem Siemens A100 koji me odlično služi već više godina, ovaj komp s kojeg pišem je spojen na internet.. e sad pošto mi za par dana dolazi iMac, želio bih ga naravno spojiti na internet.. tako da dva kompa koriste internet s jednog accounta simultano.
zanima me jeli moguće da to učinim s ovim modemom ili ću trebati kupovati kakve dodatke, novi modem tražiti u T-Coma, ili što već?

usput me zanima, budući da sam dugo godina na adslu, praktički od početka, mogu li od t-coma nakon izvjesnog peroida tražiti novi modem (wireless možda, jer će iMac biti u drugoj sobi?)
molim vas da mi odgovorite, jer sam pročešljao dosta tema, a t-com FAQ je blago rečeno za k****

hvala
18.11.2008 | 23:15
Probaj prijavit kao kvar i tražit zamjenu,naravno bežični.
Prvo se informiraj na 08009000 i traži tehničku podršku.Reci da te stari router zafrkava a i da bi ga mijenjao bežičnim.Čini mi ce da daju novi samo trebaš produljiti ugovor.Vjerovatno ti je već istekao,pa mislim da nebi imao problema.Daju Thompson ili Zyxel ,bar do sada.Sretno.
19.11.2008 | 21:19
Ne treba ništa folirat. Ako ti je istekao ugovor, samo traži novi wls router za produžetak ugovora.
19.11.2008 | 22:16
ali možda mi je ugovor istekao prije 3 godine pa se automatski produžuje. da li i tako imam pravo na novi modem, ili se opet moram obvezat na iduće dvije godine?
jer ako se obvezujem, radije ne bih, uzeo bih wireless možda kod neke druge firme, samo neznam koja je sada najpovoljnija, ispao sam iz te sheme, a na t-comu sam samo zato jer je tada jedini pružao uslugu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 14 minuta
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bip, drlovric, Maxxy, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (818)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO