Novi modem od t-com
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi modem od t-com

08.12.2007 | 09:05
Priključio sam se na MaxTV i dobio novi modem od t-coma d-link DSL 584T,uglavnom kad se probam spojit na internet kompjuter mi javi COULD NOT FIND A PPPoE SERVER,ethernet kabel je direktno spojen sa MACa na modem,a kad vratim na stari kasda sve radi kao i prije bez problema,da li trebam promjeniti nesto u postavkama?
HVALA
08.12.2007 | 23:52
zovi maxtv podrsku i ako ti vele da ne rade s macovima maltretiraj ih dok ne naprave nesto

peace out
09.12.2007 | 08:17
pa zvao sam ih i onaj sto se javio(neki kiki pametnjaković) se počeo glupavo cerekat kad sam rekao da je riječ o MACU pa sam prekinuo razgovor.
09.12.2007 | 09:13
Dužan ti se predstaviti. Zapiši ime, pa ga prijavi unutarnjoj kontroli.
09.12.2007 | 09:30
gle sama cinjenica da ih placas znaci da pruzaju uslugu. ili bi trebali.... go figure
10.12.2007 | 01:44
Nesto ti nevalja u postavkama unutar routera. Ajd ovako odi na sys pref/network/build in ethernet i vidi koji je ip od routera(sigurno pocinje sa 192.168...jedino ti se zadnje dvije brojke razlikuju ovisno od routera) i upisi tu adresu u browser(192.168....). To ce ti otvorit postavke routera,dalje ces valjda skuzit pa provjeri podatke itd...
10.12.2007 | 03:27
meni doso maxtv doma i tip je sam sve spojio i sve radilo iz prve, nisam bio doma kad je stavljao
sada sve radi za 5
10.12.2007 | 05:00
Nevezano uz temu nedavno sam se ugodno iznenadio jer je covjek na T-Comovom helpdesku uspjesno iznavigirao moju dragu do Network Utilitya i Pinganja jer smo imali nekih problema s vezom a ja sam bio na poslu. Pretpostavljam da nisu svi na \"ti\" sa OSXom ali dokaz da ih ima
10.12.2007 | 09:26
Veki-meni se ip od routera pokaže samo kad sam povezan na net(od kasde mi je 172.29.252.45) dok za ovaj ne pokazuje ništa,ipak u uputama mu stoji da mu je default IP 192.168.1.1 ali kad to upišem u safari(browser) ništa mi se ne pojavljuje?
Inače meni MAXTV uopće ne radi non-stop ga moram resetirat onda radi sat vremena pa bloka i tako non-stop za izludit:pinch: ,još sa tim ne mogu se povezat na internet sa novim modemom,mislim da ću im sve otkazat,jel ko možda probao internet od ovog B.net FLAT RATE internet I TV za 160 kuna zvuči zanimljivo.
10.12.2007 | 21:03
mate321 je napisao:
od kasde mi je 172.29.252.45

To ti je ip pod kojim si spojen ne od routera.

Kad odes na sys pref/network/built-in ethernet pod TCP/IP/configure IPv4 stavi \"using DHCP\" a pod Ethernet/configure stavi \"automatically\" i pritisni apply. Nakon toga bi ti nakon sto u browseru upises \"192.168.1.1\" trebalo otvorit postavke routera.

Btw jel imas Tigera ili Leopard jel je malo drugaciji prikaz postavki unutar sys pref/network?
10.12.2007 | 22:24
Radim na Tigeru,kad otvorim configure IPv4 imam samo opcije :manually(mogu upisat ip adresu kad izaberem ovo) i using PPP,nema \"using DHCP\",bio mi je čovjek iz t-coma i namjestio MaxTV no rješenje za internet nismo našli otvorio je postavke od routera preko PC i upisao moj username i password kao osnovni no mac se ne može spojiti dok PC surfa bez problema
10.12.2007 | 22:51
Namjestio sam na using DHCP(izgasio connect using PPPoe) i kad upišem u safari onaj ip traži mi neki passwor ne znam koji:
The name or password entered for area “Please enter your user name and password on DSL-584T” on 192.168.1.1 was incorrect. Please try again.?
10.12.2007 | 23:02
Trebalo bi bit 4 nule(\"0000\")
11.12.2007 | 00:29
Al' ste zakomplicirali. Kasda je radila kao DSL modem, D-Link sada radi kao router, dakle samo na Macu iskljuci \"Connect using PPPoE\" i ukljuci DHCP i sve ce ti raditi.
11.12.2007 | 00:58
Četri nule je pravi password ali Riba je rješila problem,sce radi tip-top
11.12.2007 | 01:20
Nego vidim da ovaj reciver što sam dobio ima usb port,kad ga se poveže sa Macom jeli moguće presnimavat program na hard disk(nemam sad usb-usb kabel da probam) ako neko zna?
11.12.2007 | 23:22
Nije moguce.
13.12.2007 | 18:53
mali off topic- nedavno skuzio da web 'n' walk od moje firmen ajnormalnije radi pod leopardom. inace na kutiji od PCI kartice uopce ne pise da ima support za os x,a i u T-centru su rekli da ne podrzava. stavim cd sa driverima u laptop a kad tamo os x folder. ni neznaju sta prodaju,he he
19.12.2007 | 03:51
imam problema sa skidanjem preko utorrenta sporo skida kako da ubrzam skidanje imam zyxel ruter od t-com-a
19.12.2007 | 03:58
Nikako,nije to do routera,brzina skidanja torrenta zavisi o broju seedera i leechera odnosno brzini njihovog uploada.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 14 minuta
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bip, drlovric, Maxxy, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (815)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO