Migracija sa Google Workspace
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Migracija sa Google Workspace

18.06.2024 | 16:11
Imam poslovni email (moja custom domena usmjerena) u Google Workspace i ne mogu se oteti dojmu da ja to placam bez veze. Realno ne primam vise od 5 mailova dnevno na tu adresu.

Nista od tih timskih i kolaboracijskih stvari meni uopce ne koristi.

Realno uopce mi Workspace nije bolji od besplatnog Gmail accounta. Placas u principu da bi imao custom domenu za email.

Mislim da to nudi i Apple iCloud+ pa sam mislio migrirati poslovni email tamo (jer i to vec placam ).

Ima li neko neka iskustva kako to najbezbolnije odraditi?

I da li je uopce Apple Cloud dobro rjesenje za tu svrhu?
18.06.2024 | 17:48
Ne koristim ni jedan ni drugi nego 3., Proton.me, pa ne mogu suditi osim reći da Proton jako dobro radi.
18.06.2024 | 18:47
Google Workspace je besplatan. Eventualno plaćaš 10 EUR godišnje za upravljanje povezanom domenom.

Screenshot2024-06-18at19.45.36.png

Ne vjerujem da isto možeš postići kod Apple. Komplicira se sve kod kreiranja i brisanja dodatnih e-mail adresa.
18.06.2024 | 18:50
Vjerujem da je dobar ali u procesu sam reduciranja broja pretplata
18.06.2024 | 18:52
Borisone kaže:
Google Workspace je besplatan. Eventualno plaćaš 10 EUR godišnje za upravljanje povezanom domenom.

Screenshot2024-06-18at19.45.36.png

Ne vjerujem da isto možeš postići kod Apple. Komplicira se sve kod kreiranja i brisanja dodatnih e-mail adresa.

Meni isto to naplacuju 5 eurica. I to sa popustom

Screenshot2024-06-18at12.51.22.png
19.06.2024 | 10:12
Uff, koliko vidim to je 5 EUR/mjesečno.

Kad su na proljeće 2022 forsirali prelazak s besplatnog (G Suite legacy free edition) na plaćeni Google Workspace (Google Workspace Business Starter) bila je neka cijena. Digla se frka oko toga, pa su se predomislili i dozvolili besplatno korištenje. Za one koji su već bili prešli procedura je bila odabir druge pretplate i otvaranje ticketa. Unutar 2-3 tjedna je sve bilo riješeno i nikad nisam dobio račun.

Dio transkripta s relevantnom informacijom:
Google Workspace Support, Bryan: If you previously were on G Suite legacy free edition and are using Workspace for personal use, you may be eligible for an alternative Workspace experience at no cost. If you choose to self-identify as a non-business user, you'll continue to have access to your custom domain with Gmail and other Workspace Services; you'll retain access to additional Google services such as Google Search, Google Maps, and Youtube; and you'll retain access to your paid content such as movie purchases at Google Play and data stored on Google Workspace. In the future, Google may remove business functionality from this offering such as 24/7 support.

Google Workspace Support, Bryan: Please confirm the following statement: I confirm that I use Google Workspace for personal use. I understand, Google may remove business functionality from this offering and transition businesses to Google Workspace.
26.06.2024 | 16:40
@Borisone:

Dobro si prosao. Ja sam se danas prebacio na iCloud+ za mailove, napravio backup i transfer podataka. Sve radi ok.

Odem da prekinem pretplatu za Google workspace, ali nece da moze

Ti si kaze pod ugovorom do 26.09. Zato si dobio ovu super cijenu (20% Discount) ali moras koristiti pretplatu miniumum godinu dana.

Pojma ja nemam ni da sam to procitao, a kamoli potpisao.

Uglavnom ako zelim raskinuti Workspace pretplatu danas oni ce svejedno naplatiti 15e za prestala 3 mjeseca, pa sam ju ostavio. Neka bude aktivan account, makar da im struju trosim
26.06.2024 | 16:47
drlovric kaže:
ali nece da moze

26.06.2024 | 17:34
" znaći.... mora da mućkam?"
26.06.2024 | 18:14
Ja muckam u skladu sa propisi…
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 35 minuta
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO