Bridge mode konfiguracija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bridge mode konfiguracija

08.06.2024 | 15:50
HT mi je stavio Arcadian u "bridge mode" jer imam Tplink Archera Vr400 koji se može konfigurirati. Problem je što sa nađenim sugestijama nisam uspio to napraviti. Druga stvar je da mi ne treba bežična veza pa mi je isključena. Ima li to veze prilikom konfiguracije uređaja?
Zaboravio napomenuti da oba imaju istu IP adresu za browser.
08.06.2024 | 18:56
Dugo se nisam bavio tom problematikom, zahrđao sam jako. Zato uzmi sve što pišem s debelom rezervom, možda se danas stvari rade drugačije, a ja toga nisam svjestan.

Uglavnom, ako oba uređaja imaju istu IP adresu na lokalnoj mreži, to sigurno ne valja. Jednom od njih moraš promijeniti. Isključena wifi veza ne bi smjela imati veze.
08.06.2024 | 19:53
Ako ti je HT-ov router u bridge modu, njegov wireless isključi odnosno nemoj koristiti. iz njega ideš iz recimo LAN 2 kabelom do tvog TP-Link routera i tada bi tvoj TPlink trebao vidjeti tvoj public IP, i on dodjeljuje lokalne IP adrese.
Znači, na HT routeru samo jedan LAN izlaz treba / smije biti aktivan i to onaj koji ide do TP-Link routera, a TPlink služi kao LAN server.
Ne znam kako su ti stavili HT-ov router u bridge, ali ako je i na njemu složeno i dalje da dodjeljuje lokalne IP adrese, onda to nikak nije dobro.

Ovo sad pišem generalno, ali možda možeš primjeniti kod tvojih routera.
08.06.2024 | 19:58
Onom od HTa se samo može uključit isključit WiFi. Na Archu se sve može. Treba mi kako ga kofigurirat da internet proradi. 4G bežični ulaz mu radi, ali sporo otvara, pa mi je žica prioritet. Promijenit ću IP na 0.1 ili 2.1 (zadnja dva broja).
08.06.2024 | 20:52
Jesi uštekao Ethernet kabel, koji ti ide iz HT-ovog LAN porta u Archerov WAN port? Mislim da to iza na Archeru je zadnji port (LAN4/WAN)
U postavkama trebap odabrati "wireless router mode", kao i Dynamic IP (također, za probu probaj izvaditi sim karticu iz njega)
Ako i dalje ne prepozna, idi na reset Archera, pa izpočetka bez SIM kartice ponovi ovo gore.
08.06.2024 | 21:08
@ Zdravac, hvala. Je spojen na zadnji port ali nisam siguran da sam stavio Dynamic IP.Sim kartice nema nego su u USB ušteka Dongle za bežični internet. Ip sam stavio 2.1 i sad se ne tuku. WiFi inače ne želim i koristim samo žicu (nakon nekih mjerenja bežičnih uređaja). Iznenadilo me da mi slušni aparat daleko više zrači od mobitela. Ostao sam paf, ludilo. Zamijenio sam ga za obični, al sam ga jedva našao.
Nastavim sutra,za danas mi dosta i hvala ti na pomoći.
10.06.2024 | 17:35
@Zdravac Jesi siguran da treba ici dynamic IP? Zar ne bi to onda znacilo da HT router ima DHCP ukljucen i da on treba Archeru dati IP? Pa to onda i nije bas bridge mode.

Ja sam u 99% slucajeva kod stavljanja vlastitog routera morao kreirati PPPoE konekciju.
Ali da budem iskren, nemam pretjerano iskustva sa HR ISP-ovima ,zadnji put sam radio sa HT-ovom opremom prije cca 15-ak godina

Uglavnom, obicno imas 3 opcije za WAN: DHCP (dynamic IP), static ili PPPoE
DHCP je obicno namjesten po defaultu na vecini routera (nemam TP-Link pa ne mogu potvrditi za Archera), sto znaci da ako ti ne radi kad si samo ukopca kabel u WAN port, najvjerojatnije ili imas staticki IP ili trebas podesiti PPPoE konekciju.

EDIT: Ispricavam se, krivo sam rekao ovo na vrhu. To je jedna od opcija, ali to je ako router nije u bridge modeu, onda ce HT router dati IP Archeru (ali to i nije bas preporucljivo jer te stavlja u double-NAT). Ako je HT router u bridge modeu, znaci da je Archer izlozen dalje u HT-ovu mrezu i neki drugi router down the rabbit hole u njihovoj infrastrukturi ce Archeru dati IP.

Ostatak mog odgovora stoji, 3 moguca nacina, HT ti treba reci koji koriste.
11.06.2024 | 13:20
Da, prepušten si na milost i nemilost HT-a, ali može se s njima dogovoriti da te "maknu iz double NAT-a", kažeš samo da trebaš izvana pristupiti svom videonadzoru i ne rade probleme.

PPPoE koliko znam, HT ti neće dati podatke (mislim da ti treba user / pass ili tak nešto), a Static IP HT ne nudi za privatne korisnike (ne znam kak je s poslovnima i pod kojim uvjetima možeš zakupiti static IP), ali to u ovome slučaju nije opcija.

Pazi, kod "Dynamic IP" ne govorimo o lokalnom dodjeljivanju IP adresa nego o public IP
11.06.2024 | 19:22
@Zdravac je u pravu. Ja se sjećam da sam s velikom mukom uspio nagovoriti HT da stave njihovo gov**** od rutera u bridge mode, a onda sam morao još jedno 20 puta zvati da mi daju lozinku za PPPoE.
Prije godinu danas sam ih se u potpunosti rješio i sada imam optički priključak preko RUNE.
12.06.2024 | 11:10
Na putu sam pa nisam upogonio Archera. Vraćam se negdje drugi tjedan da probam. Dali su mi korisničko ime i lozinku za PPPOE ali nije išlo. Vidjet ću kad se vratim. Poslali su i uputu za aktiviranje telefonske linije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 6 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, damir1, Riba, skunic, Anonimci (740)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO