Bridge mode konfiguracija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bridge mode konfiguracija

08.06.2024 | 15:50
HT mi je stavio Arcadian u "bridge mode" jer imam Tplink Archera Vr400 koji se može konfigurirati. Problem je što sa nađenim sugestijama nisam uspio to napraviti. Druga stvar je da mi ne treba bežična veza pa mi je isključena. Ima li to veze prilikom konfiguracije uređaja?
Zaboravio napomenuti da oba imaju istu IP adresu za browser.
08.06.2024 | 18:56
Dugo se nisam bavio tom problematikom, zahrđao sam jako. Zato uzmi sve što pišem s debelom rezervom, možda se danas stvari rade drugačije, a ja toga nisam svjestan.

Uglavnom, ako oba uređaja imaju istu IP adresu na lokalnoj mreži, to sigurno ne valja. Jednom od njih moraš promijeniti. Isključena wifi veza ne bi smjela imati veze.
08.06.2024 | 19:53
Ako ti je HT-ov router u bridge modu, njegov wireless isključi odnosno nemoj koristiti. iz njega ideš iz recimo LAN 2 kabelom do tvog TP-Link routera i tada bi tvoj TPlink trebao vidjeti tvoj public IP, i on dodjeljuje lokalne IP adrese.
Znači, na HT routeru samo jedan LAN izlaz treba / smije biti aktivan i to onaj koji ide do TP-Link routera, a TPlink služi kao LAN server.
Ne znam kako su ti stavili HT-ov router u bridge, ali ako je i na njemu složeno i dalje da dodjeljuje lokalne IP adrese, onda to nikak nije dobro.

Ovo sad pišem generalno, ali možda možeš primjeniti kod tvojih routera.
08.06.2024 | 19:58
Onom od HTa se samo može uključit isključit WiFi. Na Archu se sve može. Treba mi kako ga kofigurirat da internet proradi. 4G bežični ulaz mu radi, ali sporo otvara, pa mi je žica prioritet. Promijenit ću IP na 0.1 ili 2.1 (zadnja dva broja).
08.06.2024 | 20:52
Jesi uštekao Ethernet kabel, koji ti ide iz HT-ovog LAN porta u Archerov WAN port? Mislim da to iza na Archeru je zadnji port (LAN4/WAN)
U postavkama trebap odabrati "wireless router mode", kao i Dynamic IP (također, za probu probaj izvaditi sim karticu iz njega)
Ako i dalje ne prepozna, idi na reset Archera, pa izpočetka bez SIM kartice ponovi ovo gore.
08.06.2024 | 21:08
@ Zdravac, hvala. Je spojen na zadnji port ali nisam siguran da sam stavio Dynamic IP.Sim kartice nema nego su u USB ušteka Dongle za bežični internet. Ip sam stavio 2.1 i sad se ne tuku. WiFi inače ne želim i koristim samo žicu (nakon nekih mjerenja bežičnih uređaja). Iznenadilo me da mi slušni aparat daleko više zrači od mobitela. Ostao sam paf, ludilo. Zamijenio sam ga za obični, al sam ga jedva našao.
Nastavim sutra,za danas mi dosta i hvala ti na pomoći.
10.06.2024 | 17:35
@Zdravac Jesi siguran da treba ici dynamic IP? Zar ne bi to onda znacilo da HT router ima DHCP ukljucen i da on treba Archeru dati IP? Pa to onda i nije bas bridge mode.

Ja sam u 99% slucajeva kod stavljanja vlastitog routera morao kreirati PPPoE konekciju.
Ali da budem iskren, nemam pretjerano iskustva sa HR ISP-ovima ,zadnji put sam radio sa HT-ovom opremom prije cca 15-ak godina

Uglavnom, obicno imas 3 opcije za WAN: DHCP (dynamic IP), static ili PPPoE
DHCP je obicno namjesten po defaultu na vecini routera (nemam TP-Link pa ne mogu potvrditi za Archera), sto znaci da ako ti ne radi kad si samo ukopca kabel u WAN port, najvjerojatnije ili imas staticki IP ili trebas podesiti PPPoE konekciju.

EDIT: Ispricavam se, krivo sam rekao ovo na vrhu. To je jedna od opcija, ali to je ako router nije u bridge modeu, onda ce HT router dati IP Archeru (ali to i nije bas preporucljivo jer te stavlja u double-NAT). Ako je HT router u bridge modeu, znaci da je Archer izlozen dalje u HT-ovu mrezu i neki drugi router down the rabbit hole u njihovoj infrastrukturi ce Archeru dati IP.

Ostatak mog odgovora stoji, 3 moguca nacina, HT ti treba reci koji koriste.
11.06.2024 | 13:20
Da, prepušten si na milost i nemilost HT-a, ali može se s njima dogovoriti da te "maknu iz double NAT-a", kažeš samo da trebaš izvana pristupiti svom videonadzoru i ne rade probleme.

PPPoE koliko znam, HT ti neće dati podatke (mislim da ti treba user / pass ili tak nešto), a Static IP HT ne nudi za privatne korisnike (ne znam kak je s poslovnima i pod kojim uvjetima možeš zakupiti static IP), ali to u ovome slučaju nije opcija.

Pazi, kod "Dynamic IP" ne govorimo o lokalnom dodjeljivanju IP adresa nego o public IP
11.06.2024 | 19:22
@Zdravac je u pravu. Ja se sjećam da sam s velikom mukom uspio nagovoriti HT da stave njihovo gov**** od rutera u bridge mode, a onda sam morao još jedno 20 puta zvati da mi daju lozinku za PPPoE.
Prije godinu danas sam ih se u potpunosti rješio i sada imam optički priključak preko RUNE.
12.06.2024 | 11:10
Na putu sam pa nisam upogonio Archera. Vraćam se negdje drugi tjedan da probam. Dali su mi korisničko ime i lozinku za PPPOE ali nije išlo. Vidjet ću kad se vratim. Poslali su i uputu za aktiviranje telefonske linije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.
  • dpasaric: Hvala, idem urediti tekst za zadnjim info, pa ide objava večeras! :)
  • dpasaric: Evo, imamo 1.000!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO