Savjet za internet providera (kucni setup)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Savjet za internet providera (kucni setup)

19.05.2024 | 20:02
Pozdrav svima,

Eto ako je netko voljan preporuciti u kojem smjeru ici ili sto napraviti.
Uglavnom korisik sam T-Com-a godinama i imam doma sve od njih, Max-Tv, internet, telefon...

Problem je sto sve radi na bakru i kako su dva Max-tv + recimo neki stream na Youtube i dodatno recimo Play Station tu prica zavrsava i jednostavno je gotovo nemoguce koristiti internet...
Privremeno rjesenje sam napravio sto sam dodao 5G router i sada mi je pola uredaja (prvenstveno TV i Play Station) spojen na taj router pa se propusnost poboljasala.

Ugovor mi je istekao, 6 godina se borim za optiku i nema i nema, cak i preko Rune sam probao taman sam na lokaciji koja je ajmo reci granica pa nitko nece, radi se o lokaciji u Rijeci, Trsat.

E sada dali uzimati Starlink pa to koristiti, ali onda gubim sve od T-Com-a, TV i fix internet.
Ima li tko kakav prijedlog ili volju pomoci jer nisam pametan

Hvala.
19.05.2024 | 20:09
Ja sam sve naše probleme s internetom riješio time što mi je u kući i ured. Ugovorio sam poslovni internetski priključak (tada) od Metroneta, usmjerenim radiolinkom (s Veprinca gdje im je antena na Viškovo gdje sam ja). Unatrag 2 godine ponudili su nam (sada je to A1) optiku (poslovnu) i to smo dogovorili. 100/100 Mb/s. Sve privatne i poslovne potrebe zadovoljava. Cijena je visoka, ali u kontekstu poslovanja i prihoda koje ostvarujemo, ne opterećuje nas.
19.05.2024 | 20:25
Optika bi rjesila sve moje probleme, ali ne ide. Fascinantno je da je Bura (superracunalo na faksu) doslovno 100m od mene, ali ne, nama ne mogu provesti optiku
20.05.2024 | 08:23
S obzirom da znam da je RUNE u Joakima Rakovca na Trsatu (HT je uletio sa uslugom, ali RUNE je infrastrukturu), treba ustrajati u tome. Mogu oni svašta samo očito nema dovoljno ljudi koji hoće RUNE priključak. Jasno to je razumljivo s druge strane, jer ako tamo postoji HT i A1 (a Bnet je imao čak i urede 150m od Kampusa), onda nije ni čudo da u tako zasićenom naselju RUNE teško prolazi.

S obzirom da je na Vojaku i Trsatu sve pokriveno, barem kako karta pokazuje, mislim da je to samo pitanje vremena. Doduše Kampus adresa i dalje pokazuje da usluga nije dostupna, no trebalo bi to malo nagaziti.

Ono što bi možda mogao biti prijedlog jest da se kontaktira potencijalnog ISPa od strane RUNE (a to je i HT ikao se ne reklamiraju), pa da se sa te strane možda dogovore neki koraci.
20.05.2024 | 20:02
Nas je skoro 20 stanova u dvije zgrade i veliki operateri tipo T-Com i A1 nisu pokazali nikakav interes, nebrojno puta sam zvao, bio u T-centru, pisao molbe, ma nista…sad sam zvao i Rune i rekao da je 20 stanova, ali isto mi izgleda 0 bodova, kaze zena javiti cu vam se ako sta bude

Zato mi pada Starlink kao opcija,ali sa time ne dobivam nista prakticki osim neta, ispada mi bitno jeftinije uzeti jos jedan 5G za 28 eura i vozi…ali da ne mogu dobiti optiku na Trsatu mi je ono unreal…
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO