Problem s T-Com ADSL-om
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem s T-Com ADSL-om

12.11.2007 | 04:21
uzeli smo max tv i dobio sam novi modem, imao sam kasda a sada imam d-link dsl 584T, imam airport express i od kada sam promijenio modem ne radi mi internet, probao sam i network diagnostics, no ne pomaze, probao sam i airport untilly, zvao sam t-com sluzbu za korisnike i rekli su mi da ne rade sa macovima. UPOMOC
12.11.2007 | 07:28
Za pocetak bi pomoglo da napises kako je to sve skupa spojeno? Sigurno je stvar u konfiguraciji D-Linka.
13.11.2007 | 04:13
pa kako mislis s cime je spojeno, spojeno je ethernet kabelom modem sa airportom.
13.11.2007 | 06:28
Da li mozes pristupiti admin sucelju od d-link routera? Preko ip adrese tipa 192.168.1.1. ili slicno?
Znam da je long shot, ali na siemens routerima na kojima je napravljen firmware upgrade za MAxTV zadnja dva ethernet prikljucka na rade nakon upgradea (preko njih se spaja MAxTV). Da nije mozda slicna situacija i kod tebe?

Daj malo vise informacija, pa cemo to rjesit...
14.11.2007 | 01:07
na pc mogu to upisat u mozillu, ali ne kada sam na macu...sta da probam?
14.11.2007 | 01:09
ja ulazim u router d-link 604 sa 192.168.0.1
14.11.2007 | 01:36
ma evo prikljucio sam sa ethernet kabelom na macbook taj modem i sve je u redu, ali kada prikljucim na airport on nezeli...UPOMOC
14.11.2007 | 09:03
jakso je napisao:
ma evo prikljucio sam sa ethernet kabelom na macbook taj modem i sve je u redu, ali kada prikljucim na airport on nezeli...UPOMOC

Znaci, radi ti mreza, samo ne radi wireless? Moguce da je iskljucen wireless, ili da je pak ukljucen a da se moras autenticirat preko WAP-a ili WEP-a.

Napravi ovako:
1) U System Preferences->Network oznaci Airport te klikni Configure,
2) Pod Airport ukljuci opciju \"Show Airport status in menu bar\",
3) Sad kada ti se pojavi ikonica za wireless u Apple meniju, klikni na nju, tu bi ti Airport trebao pronaci sve wireless mreze u dosegu,
4) Ako ima nekakva mreza, klikni na nju i spojen si ILI ces tu morati unijeti autorizaciju za onaj WEP/WPA, ovisno sto je postavljeno, ako je postavljeno...
5) Ako nema nijedne mreze, onda vjerojatno nije ukljucen wireless u postavkama modema.
6) Da ne tipkam daljem javi koja je tvoja situacija, pa da mozemo dalje....

p.s. Da li si siguran da taj modem podrzava 802.11, tj, wireless?
14.11.2007 | 09:07
pearl je napisao:

Koliko ja vidim NEMA!!! Vrati im nazad ili zatrazi neki sta ima WLAN.
14.11.2007 | 18:46
Ovo je prestrasno,uvale mu router koji nema WLAN. Imas specifikacije na ovom linku:

www.lost.hr/novi/dlink.php?PHPSESSID=53f...df7aebfc07ef02ce9ec1

Trazi svakako novi router,meni Siemens SE 555 koji sam dobio od Ht-a radi bez greske.
14.11.2007 | 19:23
pearl je napisao:
pearl je napisao:

Koliko ja vidim NEMA!!! Vrati im nazad ili zatrazi neki sta ima WLAN.

Covjek je napisao da ima Airport Express preko kojeg se pokusava spojiti.
15.11.2007 | 02:16
ja imam airport express. Radio je na kasda modemu, a nece na ovom... jel sad kuzite
15.11.2007 | 18:10
Ja kuzim ali ostali ne. Ono sto se meni cini jest da je Kasda bio u modem nacinu rada a D-Link je u router modu? Akos e macom spojis na D-Link onda mozes na net? Da li ti je u tom slucaju podesen mreza na macu da koristi PPPoE ili na DHCP?
Da skratim, mislim da moras promijeniti konfiguraciju Airporta da ne koristi PPPoE nego ga samo stavi na DHCP.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 5 minuta
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Cera_BL, drlovric, Ender, Riba, tino1, Anonimci (485)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO