Mozilla VPN
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mozilla VPN

09.07.2023 | 10:07
Vjerojatno nisam jedini koji je nedavno primio obavijest da se Mozilla VPN usluga nudi i u Hrvatskoj, za 60€ godišnje uz 30-dnevno money-back jamstvo.
Zanima me ima li netko iskustvo s njihovom uslugom od ranije (jer živi u nekoj drugoj zemlji). Kakvo je u usporedbi s drugim VPN servisima? Ima li situacija u kojima je treba isključiti da bi nešto radilo?...
09.07.2023 | 11:08
Ispričavam se ako je pitanje / tema striktno za Mozilla VPN, samo skrećem pažnju na druge VPN opcije jer mi se ovo čini preskupo.
Preporuka za PIA VPN link

Imam već godinama, možeš dodati browseru kao add-on, možeš instalirati na mac / iPhone / iPad kao standalone aplikaciju. Ima server i u HR.
Također možeš isprobati s povratom novaca.

Inaće, znam da ti nisi jedan od onih što se povodi "reklamama", pa zato pišem...
09.07.2023 | 16:33
Hvala ti na javljanju, nije striktno vezano za Mozillu, zanima me čuti i tvoja iskustva.

Inače, VPN usluga (ovog tipa) kao i sve slične usluge "privatnosti" imaju samo onoliko smisla koliko ti (ja, on, mi, vi, oni) kao korisnik imaš povjerenja u ljude koji stoje iza nje. U tom smislu, PIA meni ne odgovara. Tada kad sam proučavao, EULA je bila maglovita i nejasna (svaka stavka je imala neki "osim" i "ako"), a korporativna vlasnička struktura koja je prije 5 godina mijenjala ime radi "rebrandinga" nakon što je denuncirana kao komercijalni informator za bilo koga tko dobro plati, hm...

Shvaćam, sve je to stvar stava i pogleda. Onaj tko koristi google usluge jer smatra da nema zašto štititi povjerljivost i privatnost svojih podataka, njemu je i PIA na isti način OK.

Cijena, pogotovo u ovom rangu, mi nije relevantna, uopće (pričamo o tome je li 20 ili 60€ godišnje, to mi je u ukupnim troškovima režija godišnje - nebitno).
09.07.2023 | 17:06
Zadnje kad sam proučavao privatnost VPN-ova, PIA mi se činio nekak kompromisno najprihvatljiviji od svih tih "komercijalnih" VPN-ova.
- no-logs je bitna stavka privatnosti (dokazali su da ne čuvaju podatke o spajanju)
- svemu se može pristupiti i kad je komp spojen na VPN server
- optimizirana aplikacija za Apple Silicon
- open port (bitno u nekim prigodama)
- i tak... ima još nekih prednosti...

Također sam koristio prije NordVPN i ExpressVPN, ali nisam s njima bio zadovoljan)

Jbg, svaki VPN kod kojega se trebaš registrirati, pa i Mozilla, i svi drugi nema 100% privatnosti jer čim si se registrirao, nije više anonimno. Ali to nije problem samo VPN-ova, općenito je tak...

EDIT;
Evo zanimljive primjene VPN-a; Na poslu imamo zabranu internet radija (blokiran je pristup svemu di bi se eventualno moglo slušati) Instalirao sam na Google Chromeu PIA add-on, i spojio se na server i sad radi!
09.07.2023 | 18:13
Ako nije tajna, koji ti je glavni motiv za korištenje VPNa i jesu li ti očekivanja ispunjena ili si morao prihvatiti da neke stvari ne rade kako si zamislio?

Meni osobno nije problem da sam, kao korisnik, registriran. Da nema toga, sve bi postalo leglo kriminala najgore vrste. Nije mi problem niti da policija i slična tijela imaju, uz valjan sudski nalog, pristup i mogućnost praćenja nečije aktivnosti. Smeta mi, naravno, da se podaci i informacije prodaju bilo kome tko ih plati, a glavni mi je interes - izbjegavanje geofencinga kojeg smatram neetičnim i nepoštenim.
09.07.2023 | 19:11
smayoo kaže:
Ako nije tajna, koji ti je glavni motiv za korištenje VPNa i jesu li ti očekivanja ispunjena ili si morao prihvatiti da neke stvari ne rade kako si zamislio?.

Glavni razlozi su prikrivanje geolokacije u nekim slučajevima (npr plaćam Tidal family argentinski manje od 2 dolara / mj, Adobe Turska 7 € /mj, Youtube premium turska isto za siću, i tak...
Pritome ne treba stalno biti spojen na VPN kod korištenja, ali treba pri registriranju.
I već se isplatio!
Također, koristim torrente dosta, pa onda IPTV, i tak... nabere se toga u blago ilegalnoj zoni...

Također korisna značajka split tunnel:

Screenshot2023-07-09at20.15.18.png

Ono što se u ovome trenutku mogu sjetiti da me je živciralo je slaganje VPN-a na mikrotik routeru, ali od toga sam odustao, bilo je više do mikrotika...
Također nisam uspio na Apple TV složiti Smart DNS odnosno nisam nikako uspio podesiti da radi.(nema njihove aplikacije za ATV)
Ako se sjetim još nečega, napisati ću...
EDIT: Čini mi se da kod add-on browseru nema HR server, tak je u chromeu, ne znam za firefox. Također, split tunneling radi preko etherneta, ali preko wifi na Montereyu i venturi ne radi iz nekog razloga.

Screenshot2023-07-09at19.54.58.png
09.07.2023 | 19:36
ProtonVPN - Švica. Rade jako dobro i naravno koriste WireGuard protocol tako da je kompresija i "udarac" na ukupnu brzinu minimalna.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.
  • dpasaric: Hvala, idem urediti tekst za zadnjim info, pa ide objava večeras! :)
  • dpasaric: Evo, imamo 1.000!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO