Macbook Air M1 Big Sur wifi spor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Air M1 Big Sur wifi spor

07.12.2021 | 10:39
Imam doma bežični router (komp mi je spojen na njega).

1. Problem je što je wifi spor na macbook-u ako laptop nije spojen na struju. Mislio sam da se to mozda neke battery saving opcije, ali ne vidim gdje bi bile takve opcije.

2. Probao sam uključiti / isključiti BT ali bez promjene.

Trenutno imam bežičnog miša spojenog preko usb-a (stari miš, ne podržava BT). Ako iskopčam miš onda wifi opet radni normalno.

Ali nije mi jasno zašto wifi radi nromalno sa spojenim mišom ako je uštekan u struju?
07.12.2021 | 10:50
Daj malo kvantificiraj što znači "wifi je spor" i "wifi radi normalno". Napravi speedtest.net u oba slučaja, da vidimo konkretnu razliku. U System Activity monitoru pogledaj je li problem u općoj brzini wifija ili u stabilnosti (dok speedtest radi svoje, gledaj graf - je li ravna crta na niskoj vrijednosti, ili je "čupava" - čas visoko, čas nisko?).
07.12.2021 | 11:49
Gledao sam speed test na Ookla. Wifi radi normalno znači ima očekivanu brzinu (dakle nije problem u wifi koji doma imam vec godinama). Wifi radi sporo znaci spori download, upload izgleda normalno. Krivulja je ravna u oba slučaja.

znaci:

macbook (nista nema spojeno od peripherals-a), spojen na struju ili ne - wifi radi normalno

spojim miša preko usb receivera - wifi spor

spojim laptop na struju (s uključenim mišom) - wifi radi normalno
07.12.2021 | 12:17
Oprosti, ali to što si napisao meni nije suvislo. Daj radije screenshot od speedtesta kad si zadovoljan i kad nisi.
07.12.2021 | 13:37
Izgleda da je ipak miš u pitanju. Jucer mi se činilo da kad ga spojim na struju wifi ide brzo, ali ipak ne.

miš spojen:
snipboard.io/fpdKvX.jpg

bez miša:
snipboard.io/A3W1XD.jpg
07.12.2021 | 14:30
Mis je, a i ne samo mis, recimo USB 3.0 HUBovi ce isto ometati WiFi signal kao sto sam ja naucio.
07.12.2021 | 15:08
Zanimljivo. Za miša bih pomislo da njegov vlastiti bežični signal interferira s wifijem, ali za USB hub... wtf? JE li to isto na M1 Macu ili na nekom starijem?
  • Daddo
  • Posjetitelj
07.12.2021 | 15:45
smayoo kaže:
Zanimljivo. Za miša bih pomislo da njegov vlastiti bežični signal interferira s wifijem, ali za USB hub... wtf? JE li to isto na M1 Macu ili na nekom starijem?

Nema veze s Macom. USB 3.0 kao takav interferira sa wifijem. Imam doma Synology RT2600 ruter koji je i 2.4/5GHz AP. Kad u njegov USB 3.0 port uključim USB dongle sa SIM-icom dobijem poruku da zbog interferencije prebacuje se iz USB 3.0 na USB 2.0 način rada.

www.pcmag.com/opinions/wireless-witch-th...d-wi-fi-interference
07.12.2021 | 15:46
Jebo tu tehnologiju
07.12.2021 | 16:25
Daddo kaže:
Nema veze s Macom. USB 3.0 kao takav interferira sa wifijem. Imam doma Synology RT2600 ruter koji je i 2.4/5GHz AP. Kad u njegov USB 3.0 port uključim USB dongle sa SIM-icom dobijem poruku da zbog interferencije prebacuje se iz USB 3.0 na USB 2.0 način rada.

Istina, recimo kod Mac Pro-ova zna biti problema sa Bluetoothom ako se ugradi USB 3.0 PCI-E kartica
07.12.2021 | 18:38
Riba kaže:
Mis je, a i ne samo mis, recimo USB 3.0 HUBovi ce isto ometati WiFi signal kao sto sam ja naucio.

Tih problem nemam na windows laptopu.
07.12.2021 | 18:53
dean32z kaže:
Riba kaže:

Tih problem nemam na windows laptopu.

Vjerojatno ovisi o polozaju WiFi antene i koliko je dobro hub ili koji vec uredjaj oklopljen.
08.12.2021 | 08:59
Riba kaže:

Ovo je toliko apsurdno da je ustvari odlično što si to podijelio s nama tako da idući put kada korisnici imaju sličan problem znam da moram i to uzeti u obzir.
08.12.2021 | 09:46
FiFi kaže:
Riba kaže:

Ovo je toliko apsurdno da je ustvari odlično što si to podijelio s nama tako da idući put kada korisnici imaju sličan problem znam da moram i to uzeti u obzir.

Ej, izludilo me to. Imao neki fancy aluminijski USB 3.0 hub, stalno problemi sa internet vezom i wifijem dok nisam slucajno otkrio da sve proradi cim taj hub iskopcam. Onda sam i ja naisao na tu informaciju, stavio 2.0 HUB i sada je sve ok.
08.12.2021 | 10:14
Pa nije samo problem kod USB 3.0 standarda, problem je u 2,4 GHz na kojem radi sve i svašta.
Ja sam danima razbijao glavu u čemu je problem kad sam upario ThinkPad T440p i Logitech MX miša putem bluetootha (koji isto radi na 2,4 GHz), sa inače stabilnih stabilnih 90-100 Mbps downloada, brzina padne na 5-15 Mbps ukoliko forsiram 2,4 HGz pojas, ako koristim 5 GHz onda nema problema i imam 160-185 Mbps.
Ako pak spojim MX putem USB Unifying receivera onda na 2,4 GHz imam 90-100 Mbps dok se na 5 GHz i dalje ide 160-185 Mbps.
08.12.2021 | 10:21
To jos ima neke veze s pamecu, ali usljivi USB hub nije wireless uredjaj.
08.12.2021 | 10:58
Bertone kaže:
Pa nije samo problem kod USB 3.0 standarda, problem je u 2,4 GHz na kojem radi sve i svašta.
Ja sam danima razbijao glavu u čemu je problem kad sam upario ThinkPad T440p i Logitech MX miša putem bluetootha (koji isto radi na 2,4 GHz), sa inače stabilnih stabilnih 90-100 Mbps downloada, brzina padne na 5-15 Mbps ukoliko forsiram 2,4 HGz pojas, ako koristim 5 GHz onda nema problema i imam 160-185 Mbps.
Ako pak spojim MX putem USB Unifying receivera onda na 2,4 GHz imam 90-100 Mbps dok se na 5 GHz i dalje ide 160-185 Mbps.

Planiram kupiti mx master s2 ili 3 miš. Nemojte mi reci da cu isto imati problema?
08.12.2021 | 11:19
Na kombinaciji ThinkPad i MX putem BT se manifestira taj problem, u kombinaciji MBP i MX putem BT problema nema ali govorim o hardveru kojeg imam. Problem vjerojatno ovisi o kombinaciji hardvera kojeg ćeš spariti tako da dok ne probaš zapravo nema odgovora kako će raditi.
09.12.2021 | 00:00
Riba kaže:
Ej, izludilo me to. Imao neki fancy aluminijski USB 3.0 hub, stalno problemi sa internet vezom i wifijem dok nisam slucajno otkrio da sve proradi cim taj hub iskopcam. Onda sam i ja naisao na tu informaciju, stavio 2.0 HUB i sada je sve ok.

Tako i meni Magic Mouse zajebavao i trzao kad je taj neki fensi USB3 hub bio spojen.
Kineska smeća.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 55 minuta
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, MacSlavko, Riba, Anonimci (188)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO