Kucni internet za ponekad :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kucni internet za ponekad :)

02.08.2021 | 15:09
Postoji jedna kuca blizu Trogira u kojoj niko ne zivi. S vremena na vrijeme borave tu gosti, ali ne renta se turistima.

Problem mi je sto ta kuca nema internet.

Postoji li neka varijanta 4G modema (da ga kupim ili dobijem od providera) i internet na bonove i sl. Ne veze mi se nekom pretplatom ako cu boraviti 2-3 puta godisnje po tjedan dana.

Svaki savjet je dobro dosao. Hvala puno!
02.08.2021 | 16:20
Najbolja opcija ti je uzeti od T-com Flat internet za turiste, tjedan dana ti kosta mislim 80kn.
Dobijes karticu i vozi.

????
02.08.2021 | 17:49
Mi za sličnu svrhu, ali nešto veću učestalost (5-6 puta godišnje po nekoliko dana) koristimo kupljeni 4G hotspot i u njemu SIM s bonbon pretplatom na kojoj imamo samo internet 6 GB za 45 kn. Nije flat, ali je princip da što ne potrošiš akumulira se u idući mjesec. Kad se koristi (student, dvije tinejdžerice i nešto malo ja), podrobi se sve što se skupilo i još puno više, a taj višak se naplaćuje po istoj cijeni pretplate, dakle jeftino, pa idući mjesec dođe račun nikad veći od 130-140 kn (nekad i samo 60 kn, kao sada).
02.08.2021 | 18:21
Jucer sam se vratio i bas sam kupio tu tjednu karticu za turiste.

Posluzila je, ali iPhone se grije kada je non stop hotspot a cim izadjem i ponesem telefon, ukucani ostadose offline

Planiram nakon tjedan dva otici opet na 15-ak dana i da radim svoj posao s mora. Pouzdan internet mi je must have, tako da razmisljam o opcijama koje se nude.

Ona kartica za turiste bi radila ako se stavi u 4g modem?

Za 15 dana kupim dvije, imam flat internet za 160kn.
  • Daddo
  • Posjetitelj
02.08.2021 | 19:26
Za sličnu namjenu mi na poslu koristimo D-Link DWR-921 4G LTE rutere na mjestima gdje nemamo fiksni priključak. Taj D-link je u osnovi klasični kućni modem/ruter (imaš 4 LAN porta i 2.4GHz bežičnu pristupnu točku) s dodanom podrškom za SIM karticu.

U uvjetima u kojima sam ga ja imao prilike testirati, 8 bežičnih uređaja se normalno spaja na njega, nakon toga je hit’n’miss po pitanju novih korisnika/stabilnosti linka. Naravno, sama upotrebljivost ovisi o tome koliko imaš bandwidtha, 8 korisnika dijeleći 3G link se baš i neće nasurfati.

Konkretno, na jednoj lokaciji taj D-link služi za komunikaciju DVR-a na koji je spojena Full HD PTZ nadzorna kamera s ostatkom sustava. I to radi u realnom vremenu uz mogućnost zuma i tilta i rotacije. Na drugoj 3 računala imaju VPN tunel prema domeni.

Radi, ne pita puno održavanja, ali nije jeftin.
02.08.2021 | 20:50
drlovric kaže:
Postoji jedna kuca blizu Trogira u kojoj niko ne zivi. S vremena na vrijeme borave tu gosti

Ti si svjestan da je ovo definicija squattinga?
02.08.2021 | 21:47
Na Njuškalu imaš oglase bežičnih modema pa odaberi. Kupiš karticu kad ideš na odmor i to je to.
03.08.2021 | 16:40
Vidim da nitko nije spomenuo Iskonov mobile wi-fi. Mi ga koristimo sada drugu sezonu nakon što sam se zakrvio s Tele2 koji smo ranije koristili kada smo van Zg. Pretplata iznosi 49kn, a uključeno je 60GB prometa. Kada potrošimo, dodatni paket od 20GB je nekih 40kn i može se koristiti 10x u mjesecu.
Ovo mi je dovoljno jeftino da ne gledam prepaid opcije, a s druge strane nema ugovorne obveze.

Kao i Daddo, ja isto koristim D-Link DWR-921 router, i pokazao se skroz ok, a spajamo na njega max 8-10 klijenata.
04.08.2021 | 13:51
A1, 4G wifi ruter sa 4xLAN, 179kn, 400GB, bez ugovora.
04.08.2021 | 22:13
@djuro:

Ma nije, iako je zvucalo tako, priznajem

Kuca je u susjedstvu mog strica. Niko ne zivi u njoj, vlasnik je starac iz Francuske kojeg ta nekretnina puno ne zanima u zivotu. Ne dodje po 5 godina. Zato nema internet, kabelsku i sl. Samo osnovne komunalije.

E ja imam kljuc da koristim kad zelim, pa sam mislio ici malo raditi iz borovine
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 48 minuta
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.
  • damir1: pozzz svima , da li ima netko problema s iOS 18.6 ? hvala
  • mbp2009: Odlično za PBZ, ali vidim sad da je baterija katastrofa pa onda ću preskočiti dok to ne srede
  • Damirst: Koristim aplikaciju PBZ, istalirao sam public verziju 26 i sve uredno radi
  • Borisone: Čak i da sada radi, možda ju slijedeća public beta skrši
  • Borisone: Prevelika kocka. Ako na iPhonu imaš internet bankarstvo i/ili ostale bitne aplikacije ne savjetujem prelazak na novu slijedeću veliku verziju dok nije na prvoj reviziji (npr. iOS 26.1)
  • mbp2009: Ekipa, itko na ios PB? Zanima me par stvari ali brine me samo pbz aplikacija

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, imenso, Riba, skunic, smayoo, VanjusOS, Anonimci (1162)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO