Synology NAS vidljivost preko VPN-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Synology NAS vidljivost preko VPN-a

02.11.2019 | 16:27
Imam Synology NAS DS218+ koji polako konfiguriram i zapeo sam kod remote spajanja i vidjlivosti NAS-a. Imam podesen OpenVPN i spajanjem mi dodjeli kucni IP i mogu pristupiti NAS-u preko browsera (192.168.0.X), ali ga ne mogu dobiti u Finderu. Navodno je problem u Bonjouru pa me zanima je li to netko uspio rijesiti?

Nemam iskustva s mrezama i dosta pojmova mi je nepoznato tako da tek polako otkrivam mogucnosti NAS-a. Imam hrpu pitanja jer bi ga svakako volio sto vise integrirati u Appleov ekosistem.
  • Daddo
  • Posjetitelj
02.11.2019 | 17:11
Ne koristim Bonjour, a moj Synology NAS je stariji model, tako da neću biti od jako velike koristi, no vjerujem da će ti Rusty to začas riješiti..

Ja bih troubleshooting krenuo prema koracima:

0. Radi li ti pristup NAS-u iz Findera kad si u istom subnetu (na istoj mreži gdje je i NAS)? Ako ne, provjeri točku 1. Ako da, pređi na točku 2a i 2b
1. Imaš li uopće uključen Bonjour na NAS-u?
2a. Jesu li ti na ruteru propušteni Bonjour portovi?
2b. Jesu li ti na NAS-u propušteni Bonjour portovi?
02.11.2019 | 19:43
Bonjour ti neće raditi preko VPNa osim ako ne ide preko TAP komunikacije, ne TUN (koji je default). Genrealno mDNS kao i Bonjour su ti link-local protokoli, dakle jedino da napraviš bridge između dvije udaljene lokacije će ti to raditi (ili da preko Avahi složiš to - en.wikipedia.org/wiki/Avahi_(software))
03.11.2019 | 11:25
@Daddo sve podeseno i sve radi

@rusty taj bridge bi se radio na NAS strani? Imam vise uredjaja koji bi se spajali pa bi volio da to radi generalno, tj. da ne moram na svakom racunalu postavljati (sto mi se cini da je Avahi)
04.11.2019 | 10:46
Avahi je samo primjer. Bridge ti rade dvije strane koje uspostavljaju tunel. Poanta je da na VPN server strani primarno moraš raditi preko TAP-a ne TUNa. Dakle ako želiš bridge oba subneta sa client i server strane moraš koristiti TUN varijantu. To zahtjeva da kao prvo ima oba subneta spremna za ovako nešto, da ima "opremu" koja supporta bridge (nećeš to postoći sa svim ruterima i mrežnom opremom) i pripremi se na još veći overhead vpna nego preko klasičnog rutanja (TUN).

Moj prijedlog ti je da koristiš klasičnu metodu i onda jednostanvo se SMBom ga mountaj u finder. S druge strane, ako si dovoljno motiviran, slobodno modificiraj .ovpn file na server strani i rokaj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 4 minuta
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO