Problem sa "konstantnim" max. uploadom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa "konstantnim" max. uploadom

08.02.2017 | 20:29
U zadnje vrijeme mi se dešava da internet uspori na skroz malu brzinu.
Dakle ne puca linija nego ga totalno uspori. U razgovoru sa mojin operaterom (optima) kazuju mi da nije njihov problem već da je meni konstantno upload na
maximumu (0.80) te da mi to usporava mrežu.
Dva puta san minja ime mreže i šifru ali opet ista stvar.
Zanima dali je moguće na imacu vidit ko "troši" taj upload ili neka program koji kontrolira upload.
08.02.2017 | 20:50
Da li si 100% siguran da je taj iMac jedini koji ti je spojen na kućnu mrežu? Nemaš neki mobitel, tablet, drugi komp, smart TV...? Takav zakucani upload najčešće ima veze s torrentima.
08.02.2017 | 21:17
Sve je bilo isključeno osim iMaca. Kad san i njega izgasija upload je pa. Nikakvi torenti, ništa od programa nije bilo uključeno.Baren meni nije vidljivo.
08.02.2017 | 21:43
Meni Photos app na Macu ponekad zna zakucati upload na max,
zasto neznam ali kad se to dogodi internet je neupotrebljiv za bilo koji uredjaj
u kuci. Kad Photos zavrsi svoje, a to ponead zna potrajati i po par sati stvari
se vrate u normalu.
08.02.2017 | 21:47
nettop ili iftop naredbe preko terminala će pokazati što troši i koliko bandwitha
08.02.2017 | 22:31
Instalira Private Eye ali ne kaziva količinu prometa.
Pokuša sa nettop u terminalu ali očitavanja mi nisu baš jasna.
08.02.2017 | 22:37
Upravo instalira Bandwith+ i dok pišen upload samo raste...
Osim safarija samo mail radi.
Ugasija mail upload sta.
09.02.2017 | 10:16
Meni se to događalo kada sam prebacivao 50+ GB dokumenata u iCloud. iCloud uzme max bandwith kojim uploada podatke na server. Linija mi je bila neupotrebljiva par dana dok nije završio. Sličnu stvar sam imao i s Photos kada sam dizao fotke, ali tada mi je ostalo dovoljno za skidanje pošte i jaaaaaako sporo surfanje.
iCloud možeš provjeriti tako da u Finderu s lijeve strane pogledaš imaš li progress pie kraj iCloud drive-a, a kada ga odabereš onda ti dolje piše koliko podataka diže ili skida.
09.02.2017 | 19:52
Čin uključin mail (apple default email) počne rast upload. Nije mi jasno zašto.
09.02.2017 | 20:30
Tako je i meni bilo. Postavio sam da Synology radi offsite backup na Amazon S3 svaki dan oko 3 ujutro. Drugo jutro zovu iz firme da ne radi net, sve šteka... Gledam, nisam ništa mogao otkriti( skroz zaboravio na Synology). Zove me operater i veli imate upload zakucan na max. Sjetim se odmah Synologyja i vidim da backup nije bio završen (logično kad mi je upload 6Mbit), a nije bilo postavljeno nakon koliko sati se backup pauzira. I tako on jadan ostao pola dana bekapirati stvari a ja već počeo proklinjati Amis i bakar i centralu.
10.02.2017 | 05:23
Macalek, znaš do čega je, dalje bi trebalo biti jednostavno. Koje mail accounte imaš konfigurirane?

Kako god, ako otvoriš u Mailu Window -> Activity trebao bi vidjeti što Mail radi u tom trenutku.
10.02.2017 | 17:33
Na Activity stoji Moving Message 1 of 21. Obrisa dosta mailova i sad stoji Moving Message 1 of 1 i i Checking for mail te idalje raste upload.
10.02.2017 | 19:55
Jedino što mi pada na pamet je da si povukao mail iz lokalnog foldera u server folder i da taj mail ima ogroman attachment i sada ga on sinhronizira sa serverom. Gdje ti je mail hostan?
10.02.2017 | 21:22
Tek nedavno aktivirana aplikacija sa yahoo accountom za kćer. Večina mailova izbrisana, ostalo samo 6-7. Nikakvih attachmenta.
10.02.2017 | 21:33
A ništa. Izbrisa i oni 6-7 i sada više nema ni activitya ni uploada. Vjerovatno je bija problem u onome Moving Message 1 of 1.
Zahvaljivan svima na pomoći.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 26 minuta
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jura22, korisnik, marioart, Riba, tino1, Anonimci (756)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO