Nadzor prometa na mreži?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nadzor prometa na mreži?

15.04.2015 | 16:00
Trebao bi mi neki freeware program sa kojim mogu pratiti koliko prometa radi bilo koji uređaj spojen kabelom tj putem wifi naravno za mac račnalo
15.04.2015 | 16:30
Nijedan koji to radi s Maca ne može biti pouzdan kao statistika koju imaš na routeru
15.04.2015 | 17:22
Koji je povod tome?
15.04.2015 | 17:46
složi si CACTI na nekom stroju.
15.04.2015 | 19:15
imam Thomson router od t-coma...zar to ima negdje?

povod tome je što mislim da mi nesto radi promet nepotrebno

CACTI? a to bi bilo?neznam o cemu pricas
15.04.2015 | 20:34
Nije onda CACTI za tebe, zahtijeva dublje poznavanje i snalaženje pod haubom OS-a.
Ovi jednostavniji programi

www.google.com/search?q=mac+os+x+monitor...e=utf-8&oe=utf-8

samo prate promet kojeg generira sam Mac, ne i drugi uređaji.

Ne znam što Thomson router nudi od mogućnosti, to je toliko stara kanta da sam već i zaboravio kako izgleda. Za pretpostaviti je da ti je, ako koristiš router od operatera, funkcija praćenja prometa kompletno ili djelomično onemogućena. Ja takav ne koristim već godinama. Imam D-linkov ADSL-router+modem od parsto kuna koji je otvoren i, naravno, ima sve te mogućnosti dostupne kroz web interface.
15.04.2015 | 20:39
m_linc kaže:
imam Thomson router od t-coma...zar to ima negdje?

povod tome je što mislim da mi nesto radi promet nepotrebno

Pogasi sve svoje uredjaje koji mogu generirati promet i ugasi router, te ga upali. Poceti ce ti od pocetka brojati (a i operater T-Com u mom slucaju isto broji promet). Pusti ga preko noci i ujutro isto jedno gasenje i paljenje.
Pogledaj kolik iti je promet bio i tko ga je napravio.
Imace, samo router ima jedan vrlo mali i zane,arivi promet (opet govorim za T-Com) koji je oko par kilobajta u 24 sata ako nista na njemu nije spojeno.
16.04.2015 | 09:29
meni baš treba neki program koji ce pratiti od svih uređaja spojenih žično ili bežično,ali bi htio da mi mjeri npr 24 h ili čak i duže,jer mi je komplicirano na taj nacin koji ste mi vi predlozili iz razloga ukucana u smislu da dok ja radim ukucani budu spojeni i zato bi volio vidjeti ko to "nabija" MB

Našao sam na App Storu jedan program koji mi treba ali se plaća

iNet Network Toolbox

točno tako nešto meni treba,ako sam skužio da to tako prati kako bi i ja htio
16.04.2015 | 09:54
Kako rekoh, nema načina da pouzdano pratiš promet svih učesnika na nekom računalu koje je tek dio te mreže. Jedino da ga postaviš kao proxy pa da sav promet *MORA* proći kroz njega prije nego ode van. Takve se stvari prate na routeru.
16.04.2015 | 09:55
m_linc kaže:

malo izgleda kao iz 90tih, ali funkcionalno je odlična platforma.

www.cacti.net
16.04.2015 | 09:58
smayoo kaže:
Kako rekoh, nema načina da pouzdano pratiš promet svih učesnika na nekom računalu koje je tek dio te mreže. Jedino da ga postaviš kao proxy pa da sav promet *MORA* proći kroz njega prije nego ode van. Takve se stvari prate na routeru.

a neki free program kao ovaj sto sam stavio ime sa appstore?
16.04.2015 | 10:03
rusty kaže:
m_linc kaže:

malo izgleda kao iz 90tih, ali funkcionalno je odlična platforma.

www.cacti.net

dosta komplicirano mi to izgleda za mene koji sam pocetnik u tome...
nesto jednostavnije mi treba
ali hvala
16.04.2015 | 10:15
Besplatno ima, jednostavno - nema. To su stvari koje ulaze u domenu administriranja mreže. Pretpostavka je da znaš nešto o tome prije nego se u to upuštaš.
Kako god bilo, ne kupuj taj program s App Storea jer se vjerojatno ne bi ni u njemu snašao, a i pitanje je u kojoj mjeri može biti pouzdan.
16.04.2015 | 10:29
To ti neće proći s tvojeg računala, smayo ti je već to objasnio.

Ne možeš ti na svojem računalu vidjeti koliko netko drugi komunicira s ruterom/modemom i dalje na internet.

Možeš, ali zahtijeva dublje znanje. Preusmjeriti sav promet (od drugih) preko tvojeg računala i onda pratiti. Ili na ruteru ako ima te opcije. I to su ti objasnili već.

Alati su vjerojatno svi besplatni koji ti trebaju, ali treba znanja za konfiguraciju.
16.04.2015 | 10:31
a dali nesto takvo postoji za win?pa makar da na laptopu instaliram i da bude upaljen i da pratim?
nemora biti 100% tocan program ali da prati situaciju za sve Ip adrese na mrezi
16.04.2015 | 12:54
Teško.
Rekli su ti. Praćenje prometa ide kroz router. Kako je tvoj komp jedan od korisnika, tada bi promet trebao ići kroz tvoj komp.
To ti je slično ako hoćeš pratiti potrošnju struje žarulje, a imaš brojilo za stan.

Počačkaj po routeru da li ima mogućnost praćenja. Možda kroz log fileove. Meni to nije recimo važno jer imam flat internet.

Nije mi jasno zašto ti to treba?!?

Ako sumnjaš da se netko drugi logira na tvoj router, tada izvuci sve MAC adrese iz svojih uređaja i vidi koji nije tvoj. Ja sam tako radio kad je bila sumnja. Problem je bio jer je više wireless uređaja bilo spojeno (9 uređaja).
16.04.2015 | 17:01
imam problem sa internetom..i puca mi user...a napravim jako puno prometa...bili tehnicari vise puta i stvar nije rijesena...a zna biti odjednom spojeno cca 8-9 uređaja...i naravno nakupi se i htio sam vidjeti koji uređaj radi puno prometa i onda da vidim zašto...
17.04.2015 | 14:58
nasao sto mi radi problem

u activity monitoru nasao da mi cloudd i nsurlsessiond rade veliki promet..a to je vezano za icloud medjutim vec par dana mi nesto radi upload i to u vecim kolicinama...i nikako da to zavrsi
18.04.2015 | 12:43
Da ti nije novi iCloud Photo Library koji radi upload svih slika u cloud? Si aktivirao to uopće?
20.04.2015 | 09:16
m_linc kaže:
nasao sto mi radi problem

u activity monitoru nasao da mi cloudd i nsurlsessiond rade veliki promet..a to je vezano za icloud medjutim vec par dana mi nesto radi upload i to u vecim kolicinama...i nikako da to zavrsi

Uključio si u Photo app da ti uploada slikeu cloud, i to ne završava zato što očito imaš veliki library.
Otvori Photo app i skrolaj na dno bibloteke, vidjet ćeš koliko je slika još preostalo za upload.
Kada to riješi, biti ćeš miran dok ne dodaš nove slike, a onda će jako brzo samo te nove uploadati.
20.04.2015 | 17:51
ma je aktivirano mi je
ali to je uzasno zagusivalo internet,citao sam da se masa ljudi zali na to
i naravno sto se brzo zapuni prostor

pisalo mi je nekih 2 dana da ima jos 73 items za upload i onda je samo odjednom prestalo tj zavrsio se upload
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 33 minuta
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO