Airport Express 2nd gen
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airport Express 2nd gen

26.09.2013 | 09:09
Hi!

dobio sam Airport 2nd gen,
dali ga mogu koristit kao pojačivač signala, jer mi Tcom ruter, nemože dat dobar signal u čitavoj kući

koliko sam vidio po netu ispada da nemogu.....
ako tko ima kakav savjet
26.09.2013 | 11:22
On radi super s EirPortExtreme, provjereno. Da li će to dozvoliti bezbolno parenje s tvojim routerom, treba probati. Inače treba probati, kad počneš setirati APE trebao bi pitati što i kako.
Ako to ne uspije, spoji ih kabelom.
Kaj god zezneš, uvijek postoji reset sa strane i resetiraš.
26.09.2013 | 12:20
hi

hvala, probat ću, pa ću javit. Problem je što se radi o 3 katu, pa moram sve provući preko Dlink mrežne utičnice....

svakako ću javit
26.09.2013 | 12:24
Nemaš nikakve cijevi u zidu od neke slabostrujne instalacije? Imaš možda RTV antensku instalaciju koju ne koristiš? Bolje ti je preko koaxa od antene pružit ethernet, nego preko struje.
26.09.2013 | 17:07
hi

riješeno je sve,
Dlink preko struje i radi odlično 307 model, samo sam morao instalirat Airport utility za PC, jer preko ipada, nema sve opcije....

hvala
26.09.2013 | 19:18
Koliko su te ti Dlink-ovi koštali?
26.09.2013 | 20:14
prije godinu oko 550 kn sa dostavom iz linksa
27.09.2013 | 00:16
Da se nadovežem.. Prije desetak dana uzeo sam d-link AV 500 Kit (DHP-309AV) i rade super. 275 kn u Protisu.
09.11.2013 | 13:17
Evo upravo gledam u Media Marktu na popustu je Airport Express, pa razmisljam da ga mozda kupim.
Zanima me vase iskustvo, jel to zaista stvar vrijedna investicije?
09.11.2013 | 14:12
Pre skupo za drzanje papira. Ako ti treba, onda preporuka. Jos ako ga smjestis blizu pojacala i muziku mozes pustati.
10.11.2013 | 18:42
Pa zapravo mi treba nesto da mi poboljsa kvalitetu i brzinu WiFi-a, to mi je prio 1.
10.11.2013 | 20:56
To vjerojatno možeš i s postojećom opremom, jer to nije pitanje proizvođača i modela koliko podešavanja. Ako kupiš APE i samo appleovski uštekaš u struju i očekuješ da "it just works", najvjerojatnije će ti raditi jednako loše kao i sadašnja oprema. Razlog tome je što 90% problema s wifi vezom leži u okruženju, a ne u samoj opremi.
11.11.2013 | 08:40
Ako imaš antenu (ništa nisi rekao koji je AP), možeš napraviti reflektor www.binarywolf.com/249/diy-parabolic-reflector.htm
11.11.2013 | 11:38
Slagati usmjerene mikrovalne antene po kući je dosta loša ideja (iz zdravstvenih razloga). Žabac, valjda ti je jasno što znači zateći se u beamu takve antene? Čak i ovakva homemade usmjerena antena ima dobitak (gain) od nekih 10 dBi, dakle u svojoj osi emitira mikrovalno zračenje nekih 320% jače od obične omni antenice. Ako emitira 320% jače, to znači da je nezdravi domet nekih 180% dulji. Od oka.
Usmjerene antene se *NE KORISTE* u interijeru.
12.11.2013 | 12:53
smayoo kaže:
To vjerojatno možeš i s postojećom opremom, jer to nije pitanje proizvođača i modela koliko podešavanja. Ako kupiš APE i samo appleovski uštekaš u struju i očekuješ da "it just works", najvjerojatnije će ti raditi jednako loše kao i sadašnja oprema. Razlog tome je što 90% problema s wifi vezom leži u okruženju, a ne u samoj opremi.

To sam nekako i ja mislio.
12.11.2013 | 17:52
smayoo kaže:
Slagati usmjerene mikrovalne antene po kući je dosta loša ideja (iz zdravstvenih razloga). Žabac, valjda ti je jasno što znači zateći se u beamu takve antene? Čak i ovakva homemade usmjerena antena ima dobitak (gain) od nekih 10 dBi, dakle u svojoj osi emitira mikrovalno zračenje nekih 320% jače od obične omni antenice. Ako emitira 320% jače, to znači da je nezdravi domet nekih 180% dulji. Od oka.
Usmjerene antene se *NE KORISTE* u interijeru.

Nije napisao ni gdje i kako želi povećati kvalitetu i brzinu Wi-Fi-a!
Meni postojeći APExpress lovi u stanu 6-7 metara, čak i naulicu baca ali je slabo. Do susjeda preko ne baca.
Dobro smayoo veli, trebalo bi uopće vidjeti rzspored, gdje je postojeći AP i da li se dade nešto napraviti, možda malo bolja pozicija riješi problem.
Ili se želiš sam počastiti novom igračkom, a to nema cijene. LOL
15.11.2013 | 19:11
Pa ideja mi je bila spojit ga u rotuer ethernetom, i onda koristit 5Ghz network (sada imam 2,4). Koristio bi mi zapravo uglavnom da pojaca signal wifi-a, ma da se nekako bojim jer pozicija routera i nije najsretnija, a nazalost ne moze se bas ni mijenjati..
15.11.2013 | 19:21
Ako ti je pozicija routera loša sada s 2,45, bit će ti još gora za 4,95. Ne čačkaj, to ti je moj savjet.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 50 minuta
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, MacSlavko, Riba, tino1, Anonimci (360)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO