MySQL, PHP i "Drupal"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MySQL, PHP i "Drupal"

22.06.2005 | 10:23
'bar dan!
Eto, nešto eksperimentiram sa Drupalom ( www.drupal.org ), pa mi treba MySQL ili slično da ga konfiguriram, a najbolje kad bi mogo pokrenuti neki virtualni server na svojoj mašini da podesim stvari, jerbo na hostu na koji bi stavljo je instaliran apache, ali ne da mi se preko terminala i remota sređivat taj drupal, rađe bi ga iskonfiguriro offline, pa ga samo uploado.
Tražio sam na googlu virtualni server za Osx, ali nisam ništa pametno našo, samo virtualne domene i virtualne mailove, a oped ne da mi se instalirati MySQL server na svoju mašinu, ako baš ne trebam...
Prijedlozi?
22.06.2005 | 12:56
Evo rjesenja tvojih dvojbi:
www.mamp.de/en/home/
22.06.2005 | 17:04
fala Riba.. umeđuvremenu sam sredio s adminom da mi je otvorio bazu mySql-a, no... ne da mi se to konfigurirati na lajni... nije pametno (bar po meni, makar je fora), no definitivno ću probati ovo:D
24.06.2005 | 11:31
MAMP ti je sistem kljuc u ruke Dobijes odmah i phpmyadmin, sve \"a click away\". Iako, ruku na srce, nije sve to problem instalirati ni na \"klasican\" nacin, ali ovo je zgodno upakirano.
24.06.2005 | 13:36
prekomplicirano je to sve za mene... mislim da ću odustati od Drupala... makar me muči da neće raditi kako spada.
Instaliro sam MAMP i izgubio se u njemu... lakše mi je bilo u line codu nego u njemu... instaliro sam MySQL na svoju mašinu, došo do djela gdje sam instalirao Drupal, ali mi je prvo izbacio neku grešku koju sam otklonio, a sad mi baca neku drugu koju ne mogu ukloniti jer na toj liniji mysql-a a koju me upućuje nema varijabli, a također sad pokušavo i na serveru srediti preko dreamweavera i terminala, no isto baca neku grešku...
Mislim da ću se vratiti na jednostavnije stvari, ko šta su maya i photoshop i dreamweaver, a ovo prepustiti nekom drugom (bar dok mi netko ne pokaže kako se točno barata sa mysql-om na OSX-u)
24.06.2005 | 15:01
Nije problem pomoci ako se zna koji su tocno problemi. Kada instaliras mysql prvo i osnovno moras setirati password za admina. To je objasnjeno u unstall guideu, i u readmeu od MAMP-a. Mozda si tu zapeo. Sto se tice Drupala, koliko me sjecanje sluzi i za njega treba malo sjesti.
Dakle posalji konkretne greske pa cemo vidjeti kako dalje.
24.06.2005 | 15:58
Riba je napisao:
Nije problem pomoci ako se zna koji su tocno problemi. Kada instaliras mysql prvo i osnovno moras setirati password za admina. To je objasnjeno u unstall guideu, i u readmeu od MAMP-a. Mozda si tu zapeo. Sto se tice Drupala, koliko me sjecanje sluzi i za njega treba malo sjesti.
Dakle posalji konkretne greske pa cemo vidjeti kako dalje.

Uh, da je MySql-u sucelje kakvo ima FileMaker ...
Nego sve nesto spartanski, ili jos gore, pecinski.
Na motke i trklje radi. Ili kao vatra uz iskre kremena i puhanje u suhu borovinu.

Riba, ti se vise dade u to -- ima li nade da MySql dobije nesto makar polovicno dobro kao FM?
24.06.2005 | 16:58
Za pocetak pojma nemam kako FileMaker izgleda pa je tesko povlaciti paralele, no slutim problem. Vecina ljudi ima poteskoca shvatiti da je mysql ili na kraju krajeva Oracle baza podataka. Funkcija baze podataka jest da pohranjuje podatke i omogucava da se te iste podatke brzo i efikasno pretrazuje, da sve skupa radi 100% pouzdano, i nista vise. Stoga je sucelje s pravom nisko na listi prioriteta. SQL je standardni nacin komunikacije sa bazama podataka, a ne sareni prozorcici. Lijepo sucelje je posao aplikacije koja koristi tu bazu, o tome bi se vec dalo raspravljati.
Sto se konzole za administraciju tice, postoji phpmysql koji kakav god da izgleda radi izvrsno svoj posao, ili native mysql Administrator aplikacija od samog mysqla koja isto radi svoj posao i ne baca na motke i trklje.
24.06.2005 | 17:31
vako....
MySQL nije problem.. bar ne ovaj običi... njega sam uredno instaliro (i kod sebe i na serveru) i imam postavljen password i proš je test PHP-a... daklem to radi...
Problem koji mi je u drupalu, koji javlja da je greška:
\"Fatal error: Table 'drupal.users' doesn't exist query: SELECT u.*, s.* FROM users u INNER JOIN sessions s ON u.uid = s.uid WHERE s.sid = '8d6033a3ddf4fe5730081d46447fabd0' AND u.status < 3 LIMIT 0, 1 in /Library/WebServer/Documents/drupal/includes/database.mysql.inc on line 66\"
a na liniji 66 tog file-a piše: \" trigger_error(mysql_error() .\"\nquery: \". htmlspecialchars($query), E_USER_ERROR);\"
To je kod mene na lokalnoj mašini sa instaliranim MySQL-om, a na serveru koji sam sređivo preko dreamweavera piše: \"Parse error: parse error, unexpected T_VARIABLE in /home/httpd/htdocs/mika/includes/database.mysql.inc on line 28\"
a kad pogledam taj file u njemu stoji: \"$url['petar'] = $url['petar'] .':'. $url['port'];\", s time da mi je taj petar ime servera na koji sam stavljo drupal i imam otvoren MySQL account, a stranica bi zasad trebala biti na adresi www.ffdi.hr/mika sad vidim da sam najvjerovatnije više napravio preko DW-a nego preko samog mysql-a, no ta zadnja komanda mi nije jasna kako bi trebala glasiti i više ne znam kako je bila u orginalu.
Eto...
24.06.2005 | 17:53
Sto se prve greske tice, provjeri da li u bazi zaista i postoji \"users\" tabela. Po ovome bi se dalo naslutiti da nedostaje ili je trazi u krivoj bazi.
Sto se tice Parse errora, promakla ti je negdje php closing ili opening tag, navodnik ili nesto slicno. Neki glupi typo, posalji komepltan file kao attachment, po jednoj liniji ne mogu nista vidjeti.
24.06.2005 | 17:58
ajd, postat ću ti obje verzije, pa vidi...
25.06.2005 | 13:21
Riba je napisao:
Za pocetak pojma nemam kako FileMaker izgleda pa je tesko povlaciti paralele, no slutim problem. Vecina ljudi ima poteskoca shvatiti da je mysql ili na kraju krajeva Oracle baza podataka. Funkcija baze podataka jest da pohranjuje podatke i omogucava da se te iste podatke brzo i efikasno pretrazuje, da sve skupa radi 100% pouzdano, i nista vise. Stoga je sucelje s pravom nisko na listi prioriteta.

Uh. Sad znam zasto je FileMaker, u biti, pushiona
23.06.2005 | 10:59
FileMaker ti je baza podataka sa dobro riješenim GUIjem.... i jako je dobar za manje stvari (ne mislim na male baze, ....nego na baze sa do 100-tinjak korisnika)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Ender, Riba, Anonimci (784)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO