iMac ADSL?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac ADSL?

• goldendelicious
  • Posjetitelj
31.05.2005 | 16:23
Molio bih nekog da mi napise kako da spojim Iskon ADSL na iMac tj kreiram vezu...mislim da je Mac OS 8.0 u pitanju?

31.05.2005 | 20:20
Evo male upute za Siemens C-010-I koji se dobije kad se traži ethernet verzija modema. Modem se stavlja u routed mode i spaja se na ethernet te je neovisna o OS-u (iste postavke rade i na Mac OS 7.0 .... pa do Mac OS 10.4.x, ....i na Windowsima sve verzije, ...i na OS/2, .... i na DOSu...... i na (napiši bilo što).

Ovo pod 1. se možda na nekim OS-ovima drugačije zove.... ali više manje je sve jasno što je što.

1. Podešavanje mrežne kartice
- postavite fiksnu IP adresu na mrežnoj kartici pod TCP/IP Properties
- IP address : 192.168.1.200
- Subnet mask : 255.255.255.0
- Default gateway : 192.168.1.1
- Primary DNS : 192.168.1.1

2. Pristupanje modemu preko Web browsera
- u polje Address upisati 192.168.1.1
- Username : admin
- Password : epicrouter

3. Podešavanje Siemens ADSL modema u routed mode

- Admin Privilege -> Reset to Factory Default -> Submit

- Configuration -> WAN -> Pvc 0 -> Submit ->
- Virtual Circuit -> Enable
- Bridge -> Enable
- IGMP -> Disable
- Encapsulation -> PPPOE LLC
- ATM VPI -> 0
- ATM VCI -> 33
- Service category -> CBR
- DHCP Client -> Disable
- MAC spoofing -> Disable
- PPP Service name -> HTnet ili Iskon
- PPP username -> username@htnet-dsl ili username@iskon-dsl (upisati svoj username za spajanje)
- PPP password -> password (upisati svoj password za spajanje)
- Authentication -> Auto
- Automatic reconnect -> Check (staviti kvačicu)
- Configuration -> Save settings / reboot -> Save & Reboot

- Configuration -> LAN ->
- DHCP Server -> Enabled -> Submit

- Admin Privilege -> Misc Configuration
- HTTP server access -> označi All
- Command line interface -> by Telnet -> Disable WAN side access -> makni kvačicu
- PPP Reconnect on WAN Access -> Enable
- Connect PPP when ADSL link is up -> Enable

- za otprilike 1 - 2 min nakon toga ADSL modem bi morao uspostaviti PPP konekciju što se može vidjeti na Status -> Home -> vidljiva je Vaša WAN IP adresa
  • goldendelicious
  • Posjetitelj
31.05.2005 | 20:54
Hvala na informacijama. Naime radi se o Siemens A100l USB verziji i kad ga ukljucim kaze da nema drivera za to, a ovi iz HTa ih nemaju...kako sad? Jel mogu ih eventualno naci na netu pa da ih sprzim na CD (prek PCa-jel se to moze?) i pokrenem na Macu? Radi se o onoj prvo seriji...
  • ozren
  • Posjetitelj
31.05.2005 | 22:43
uf. vec se vise puta spominjalo spajanje na maxadsl i USB modemi i koliko sam ja vidio ljudi to nisu uspjeli rijesiti osim zamjenog ovog s ethernet verzijom ili nabavkom dodatnog hardvarea (router)...malo searchaj forume pa vidis mozda je neko nest pametno nasao
01.06.2005 | 22:38
goldendelicious je napisao:
Naime radi se o Siemens A100l USB verziji i kad ga ukljucim kaze da nema drivera za to, a ovi iz HTa ih nemaju...kako sad?

Ukratko. USB DSL Modemi ne rade na Macu, ....a i na PCu znaju zezati ukoliko se radi o Linux ili drugoj ne-Windows platformi....

Pa ljudi, ... danas je nemoguće kupiti novi stroj bez etherneta (čak se i u PDAima nalazi), ....a ethernet uređaji su neovisni o OSu (u 99.9 % slučajeva, ima jako malo izuzetaka), ....a i u sam OS (svaki) je sve za ethernet i osnovnu mrežmu komunikaciju već instalireano ..... em ne treba nikakav driver za modem, .... naročito ako isti može raditi kao router. Pa čemu ovisiti o nekakvom driveru, ukoliko postoji neko riješenje gdje to ne treba. Dajte prije naručivanja modema pitajte nekog iskusnijeg što naručiti, a ne ovako uzeti najlošije riješenje od ponuđenih (bez obzira o kojem se OSu radi, ...niti na Windowsima ne preporučam USB modem).
Uf.... ovo sam se morao ispucati....

Daklem, .... RIJEŠENJE:

1. BOLJE riješenje: zamijeniti modem za ethernet ili WiFi verziju (WiFi verzija Siemens modema ima na sebi i 4 ethernet porta pa se može spojiti i žicom), ....ukoliko ne daju ethernet verziju modema (ovi u T-Comu ili Iskonu ....jer volja za zamjenu izgleda ovisi o operateru koji se javi na info telefon) ..... tražiti WiFi model i doplatiti 98 kuna jer to u 99% slučajeva odobravaju....

2. LOŠIJE riješenje: nabaviti neki stroj (PC) i na njega spojiti modem i postaviti ga te nabaviti Switch, Hub, pa umrežiti taj stroj sa Macom i nek on glumi router za Maca pa koristiti internet preko lokalne mreže...
01.06.2005 | 22:52
Piko razumijem tvoju frustraciju - ja više nemam snage to ponavljati. Gomila ljudi bez da išta zna o tome i bez da se raspita naruči ADSL i uzme bogalj-USB verziju. Onda post-festum počne panika: \"A zašto to ne radi? T-Com ne daje podršku...\". Ne treba Mac znanje i iskustvo da bi se zaključilo da je uvijek kada se bira između uređaja bira onaj brži i univerzalniji - bez obzira o kojoj se platformi radilo.
  • goldendelicious
  • Posjetitelj
02.06.2005 | 14:58
Hvala Piko na pomoci...ja am uzeo ADSL za PC i to sljaka, ali stara mi zeli koristiti iMac tako da moram to nekako osposobiti...HVALA!
30.09.2005 | 22:30
molim da mi netko objasni kako se Siemens C-010-l stavlja u router mode ,jer se nikako ne mogu spojiti na internet
01.10.2005 | 10:39
Dvije poruke iznad je Piko upravo to objasnio. No mozda se ne mozes spojiti zbog neceg drugog?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 17 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, Borisone, Ender, Riba, tino1, Anonimci (690)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO