iMac ADSL?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac ADSL?

• goldendelicious
  • Posjetitelj
31.05.2005 | 16:23
Molio bih nekog da mi napise kako da spojim Iskon ADSL na iMac tj kreiram vezu...mislim da je Mac OS 8.0 u pitanju?

31.05.2005 | 20:20
Evo male upute za Siemens C-010-I koji se dobije kad se traži ethernet verzija modema. Modem se stavlja u routed mode i spaja se na ethernet te je neovisna o OS-u (iste postavke rade i na Mac OS 7.0 .... pa do Mac OS 10.4.x, ....i na Windowsima sve verzije, ...i na OS/2, .... i na DOSu...... i na (napiši bilo što).

Ovo pod 1. se možda na nekim OS-ovima drugačije zove.... ali više manje je sve jasno što je što.

1. Podešavanje mrežne kartice
- postavite fiksnu IP adresu na mrežnoj kartici pod TCP/IP Properties
- IP address : 192.168.1.200
- Subnet mask : 255.255.255.0
- Default gateway : 192.168.1.1
- Primary DNS : 192.168.1.1

2. Pristupanje modemu preko Web browsera
- u polje Address upisati 192.168.1.1
- Username : admin
- Password : epicrouter

3. Podešavanje Siemens ADSL modema u routed mode

- Admin Privilege -> Reset to Factory Default -> Submit

- Configuration -> WAN -> Pvc 0 -> Submit ->
- Virtual Circuit -> Enable
- Bridge -> Enable
- IGMP -> Disable
- Encapsulation -> PPPOE LLC
- ATM VPI -> 0
- ATM VCI -> 33
- Service category -> CBR
- DHCP Client -> Disable
- MAC spoofing -> Disable
- PPP Service name -> HTnet ili Iskon
- PPP username -> username@htnet-dsl ili username@iskon-dsl (upisati svoj username za spajanje)
- PPP password -> password (upisati svoj password za spajanje)
- Authentication -> Auto
- Automatic reconnect -> Check (staviti kvačicu)
- Configuration -> Save settings / reboot -> Save & Reboot

- Configuration -> LAN ->
- DHCP Server -> Enabled -> Submit

- Admin Privilege -> Misc Configuration
- HTTP server access -> označi All
- Command line interface -> by Telnet -> Disable WAN side access -> makni kvačicu
- PPP Reconnect on WAN Access -> Enable
- Connect PPP when ADSL link is up -> Enable

- za otprilike 1 - 2 min nakon toga ADSL modem bi morao uspostaviti PPP konekciju što se može vidjeti na Status -> Home -> vidljiva je Vaša WAN IP adresa
  • goldendelicious
  • Posjetitelj
31.05.2005 | 20:54
Hvala na informacijama. Naime radi se o Siemens A100l USB verziji i kad ga ukljucim kaze da nema drivera za to, a ovi iz HTa ih nemaju...kako sad? Jel mogu ih eventualno naci na netu pa da ih sprzim na CD (prek PCa-jel se to moze?) i pokrenem na Macu? Radi se o onoj prvo seriji...
  • ozren
  • Posjetitelj
31.05.2005 | 22:43
uf. vec se vise puta spominjalo spajanje na maxadsl i USB modemi i koliko sam ja vidio ljudi to nisu uspjeli rijesiti osim zamjenog ovog s ethernet verzijom ili nabavkom dodatnog hardvarea (router)...malo searchaj forume pa vidis mozda je neko nest pametno nasao
01.06.2005 | 22:38
goldendelicious je napisao:
Naime radi se o Siemens A100l USB verziji i kad ga ukljucim kaze da nema drivera za to, a ovi iz HTa ih nemaju...kako sad?

Ukratko. USB DSL Modemi ne rade na Macu, ....a i na PCu znaju zezati ukoliko se radi o Linux ili drugoj ne-Windows platformi....

Pa ljudi, ... danas je nemoguće kupiti novi stroj bez etherneta (čak se i u PDAima nalazi), ....a ethernet uređaji su neovisni o OSu (u 99.9 % slučajeva, ima jako malo izuzetaka), ....a i u sam OS (svaki) je sve za ethernet i osnovnu mrežmu komunikaciju već instalireano ..... em ne treba nikakav driver za modem, .... naročito ako isti može raditi kao router. Pa čemu ovisiti o nekakvom driveru, ukoliko postoji neko riješenje gdje to ne treba. Dajte prije naručivanja modema pitajte nekog iskusnijeg što naručiti, a ne ovako uzeti najlošije riješenje od ponuđenih (bez obzira o kojem se OSu radi, ...niti na Windowsima ne preporučam USB modem).
Uf.... ovo sam se morao ispucati....

Daklem, .... RIJEŠENJE:

1. BOLJE riješenje: zamijeniti modem za ethernet ili WiFi verziju (WiFi verzija Siemens modema ima na sebi i 4 ethernet porta pa se može spojiti i žicom), ....ukoliko ne daju ethernet verziju modema (ovi u T-Comu ili Iskonu ....jer volja za zamjenu izgleda ovisi o operateru koji se javi na info telefon) ..... tražiti WiFi model i doplatiti 98 kuna jer to u 99% slučajeva odobravaju....

2. LOŠIJE riješenje: nabaviti neki stroj (PC) i na njega spojiti modem i postaviti ga te nabaviti Switch, Hub, pa umrežiti taj stroj sa Macom i nek on glumi router za Maca pa koristiti internet preko lokalne mreže...
01.06.2005 | 22:52
Piko razumijem tvoju frustraciju - ja više nemam snage to ponavljati. Gomila ljudi bez da išta zna o tome i bez da se raspita naruči ADSL i uzme bogalj-USB verziju. Onda post-festum počne panika: \"A zašto to ne radi? T-Com ne daje podršku...\". Ne treba Mac znanje i iskustvo da bi se zaključilo da je uvijek kada se bira između uređaja bira onaj brži i univerzalniji - bez obzira o kojoj se platformi radilo.
  • goldendelicious
  • Posjetitelj
02.06.2005 | 14:58
Hvala Piko na pomoci...ja am uzeo ADSL za PC i to sljaka, ali stara mi zeli koristiti iMac tako da moram to nekako osposobiti...HVALA!
30.09.2005 | 22:30
molim da mi netko objasni kako se Siemens C-010-l stavlja u router mode ,jer se nikako ne mogu spojiti na internet
01.10.2005 | 10:39
Dvije poruke iznad je Piko upravo to objasnio. No mozda se ne mozes spojiti zbog neceg drugog?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 8 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO