Problem sa internetom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa internetom

10.11.2012 | 15:26
Ne mora biti da je router. Možda je i 10.8.2?
10.11.2012 | 15:56
prije bi rekao da je router, iako, slažem se može biti i update. Mislim osobno da bi bilo malo više ljudi sa istim problemom, a Stain ima dosta hardwarea za testiranje. Isti simptomi na sve njih, to mi je malo far fetch.

Zato sam rekao da proba preko moba na net pa će se odmah vidjeti kako stvari funkcioniraju.
10.11.2012 | 17:41
Ja mislim da je Router. Jer kako kažeš na PC-u je isto samo ne tako drastično?
11.11.2012 | 07:51
Ja također sumnjam na router, ali zašto onda nikad ništa ne "zapinje" kad preko iphona surfam koji je spojen na isti taj router?

Trenutno sam na iphone USB konekciji, za sad je sve ok. Ipak ga moram malo duže pustiti da vidim pojavljuje li se opet isto.

Ako je router, koje su mi opcije? Zvati bnet da ga zamjeni, ili bi bilo bolje kupiti neki provjereni?
11.11.2012 | 08:29
Ja imam FritzBox 7390, jest skuplji, ali zato radi ko Alija Sirotanović. Samo nemoj nikakvo Kinesko sranje.
11.11.2012 | 08:51
Upravo zato što na iPhoneu ništa ne zapinje, ja mislim da nije router, nego 10.8.2. To što windows PC zapinje - ne mora uopće biti povezano. To su windowsi. Pitaj Boga zašto oni zapinju. Zbog nekog antivirusa, ad-awarea, anti-ultra-njanja-firewalla, ili jednostavno zato što downloadaju gigabajte updateova za sve to, a bez da su te išta pitali.
11.11.2012 | 09:05
Moguće je i da sam ja nešto "zeznuo" u postavkama na samom Mac-u. Što bi sve mogao provjeriti u mrežnim postavkama, možda postavkama samog Safarija?
11.11.2012 | 09:41
Zašto ne napraviš Clean install, na oba dvije mašine? To bi bilo najbolje!
Pa onda bi se odmah vidjelo da li je OS X ili Router.
Za sve ovo vrijeme si to već mogao napraviti.

Ali Smayoo kad se sa Air-om spoji negdje drugdje, sve radi? To ne bi da je OS X nešto kriv?
11.11.2012 | 09:45
Najmanji je problem napraviti clean, ali sam lijen za poludit pogotovo što se ne radi o prozorima i ne vjerujem da ce to pomoći. S druge strane, imam hrpu softwera kojeg bi opet trebao instalirat, pa licence pa podešavanje svega da radi onako kako ja želim, to mi je zadnja opcija....
11.11.2012 | 09:53
Bi li mogao odnjeti Pro negdje da ga probaš kod nekoga na Router-u?
11.11.2012 | 10:05
OK, sve mi se pobrkalo sad. Može neka tablica što preko kakve veze radi loše ili dobro doma ili drugdje?

Jesam li dobro zapamtio da je problem samo s portom 80 (HTTP)? Torrenti rade OK. Kako radi mail? Ili FTP (ako imaš gdje probati)?

Probao si Safarijem (to je webkit engine, kao i chrome) i Mozillom (to je gecko engine)? Možeš li, za svaki slučaj, probati još nečim trećim, što koristi neki treći rendering engine? Dakle, Operom npr, ili MS IE-om na Windowsima.

Da li si probao napraviti novog admin usera pa vidjeti da li iz njega radi normalno?
11.11.2012 | 15:28
Ajde da zaboravimo PC na trenutak. Dakle postoji Mac Pro spojem kablom na router, MacBook Air spojen Wi-Fi, i iPhone isto Wi-Fi.

Na iPhone-u sve radi kako spada.

Mac Pro i Macbook Air pokazuju iste znakove: jako teško ili nikako otvaranje web stranica. Problem je što se to događa ponekad, ne stalno. Zadnjih 10-tak dana problem je sve izraženiji.

U trenucima kad ja nikako ne mogu otvoriti nikakvu web stranicu Transmission radi uredno, FTP također, Mail isto "šteka" koristim icloud, gmail i dva pop accounta.

Pokušao sam i sa novim admin userom ponaša se isto.

Problem je što "stvar" u nekim trenucim jednostavno proradi i onda je par sati sve ok i onda opet koma...
11.11.2012 | 16:47
A jesu ti mrežne postavke jednake na iPhoneu i Macovima ili ima razlike? Pitam, jer meni su jednake na svim uređajima bez obzira spajaju li se WiFijem ili kabelom.
26.11.2012 | 19:48
Ja imam isti problem, samo sigurna sam da nije kabel. Pojavio se pred par dana. Mijenjala sam dns u one gogle "brojke" i opet isto. iPad sve 5, isto kao iiPhone pa ne mogu okriviti nazalost bnetov router.
Sebe sam log out i usla kao guest i sve radi. Ili sam uletila u "dobro" vrijeme. Uopce ne znam sto se zeznulo kod postavaka, ali ocito nesto je. Nista nisam dirala, pa ne kuzim kak.
27.11.2012 | 00:00
S drugom surfalicom kako ide?
27.11.2012 | 12:01
Probala Operu kao sto si napisao --- isto! Zvala Bnet da mi zamijene ruter- ne skodi 1 od mogucih razloga eliminirati...ionako je star vec par godina ,a placam ga... Javim nakon zamjene rutera stanje. Inace, malo sumnjam na i Time Capsule do kradi backup - nadam se da sam u krivu...
Dobra vijest je da mi je covjek iz Bneta rekao da vidi neke smetnje na ruteru ( nakon onih resetirajte, provjerite jel ukljuceno sve kak spada i restartajte kompjuter sto posebno polako i sa posebnim "uputama" govore kada zove zena...LOL) i da ce mi ga zamijeniti. Ne znam kako je moguce da iPad radi, ali opet moze biti da taman onda ruter dodje k sebi...a iphone se mozda na kratko spoji na 3g, pa niti ne skuzim...
Hvala, javim!
01.12.2012 | 18:14
UPDATE: problemi nestali za sada, rekli u Bnetu da ima potoskoca na lokaciji ( sto znaci ne kod mene doma, nego valjda na najblizoj bnet cemuvec)...Nadam se da je i OP rijesen problem. Pozdrav!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 4 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, jura22, Riba, temeljnik, Anonimci (829)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO