13.03.2019 | 07:01
Moji su se nećaci zapalili za mobilne igrice preko mojih mobitela, no tu su plaćene i rijetko besplatne igre iz HR App Storea.
Primjerice Super Mario, koji je free - no uz nadoplatu se da nadograditi. Kao i neke verzije Angry Birdsa, te više desetaka plaćenih igara.
Koliko sam uspio shvatiti do sada - malome su super autići (voli Real Racing 3), maloj Super Mario (i mali bio zainteresiran za tu), a oboje vole i Tetris.
Napunili su sedam godina u prosincu. Starci im nemaju Apple uređaje a svoje telefone im za ige ne daju. Oboje imaju neke Android mobitele, šogor nešto kvalitetniji, ne znam točno koji, sestra neki low end HUAWEI model.
Kako bilo, klincima je šogi nedavno za iganje iskopao stari poslovni mobitel, mislim da je neki od Lumia modela, kojei točno nemam pojma. Znam da je NOKIA, a za igre treba imati Microsoftov account.
I sada, kako šogor nema blage veze niti ga zanima informatika, a sestru još manje, zovu mene da dođem porihtati i skinuti klincima koju igru, ali
samo besplatne jer ima ne pada na pamet plaćati im igrice (njihove riječi).
Objasnim šogoru da prvo mora kreirati račun nadajući se da na Androidu postoji opcija none za kreditnu karticu, no ispostavilo se da već ima račun samo to nije znao (napravio mu ga je IT tehničar iz AZM-a, gdje radi).
Našao sam im Tetris, i za malu neku baku koja trči, s kojom nakon pet minuta nije bila zadovoljna, a Super Maria u free verziji u tom Storeu nema.
Nakon ovog silnog uvoda moje je pitanje sljedeće:
znate li za IKAKVE dobre igrice koje su FREE, a koje bi što se memorije tiče takav telefon mogao podnjeti (nemam pojma sa koliko RAM-a dolaze takvi telefoni)?