05.01.2024 | 16:38
Upoznam nekog lika u DE. Covjek zaljubljenik u Nintendo igre. On prica o svemu tome, ja malo pijan, slusam ga. I pijem. I otvori mi se sasvim novi gaming svijet za koji nisam ni znao da postoji.
Naime Nintendo Switch je HW bezobrazno slaba rucna konzola (za 2023. god) koja i danas kosta 280e. Svaka reciklirana igra je valjda 40-50-60e, ali Nintendo ima lojalnu publiku koja tu bahatost financira. Nikada nisam razumio zasto.
Da skratim, instalirao sam na MBP M1 Pro Switch emulator Ryujinx. Ubacim ROM file koji mi je dao taj Nijemac, cisto da vidim kako to vrti moj Mac. Spojio sam i gamepad od PS5.
Wow. 50-60 frames, M1 PRO niti ne osjeti teret. Originalna Switch rezolucija je mislim 720p, mozda i nize nesto. Dignem to u emulatoru na Full HD, radi odlicno. Podignem na 1440, sve radi u istom frame rate. Neke igre sam probao i u 4K, i uredno sve idu na 30+ frames.
Ovaj covjek ima Switch, ima i legalno kupljene igre. Nista on ne krade. Instalirao je emulator, cisto da bi svoje igre igrao u punom sjaju (koje konzola za koju je namjenjena, ne moze prikazati radi slabog HW) na velikom monitoru.
Zarazio sam se i ja. Neke igre su toliko dobre, da je to strasno. Plasim se i poceti igrati ih.
Mislim da se ovaj emulator sa Mac moze poslati bez problema na Apple TV, ili barem ukljuciti HDMI kabelom u veliki TV, pa uzivati u 50-60-70 incha
Ako nekoga ovo zanima ili retoro gaming opcenito, istrazite malo taj svijet...
ryujinx.org