Diablo 2 instalacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Diablo 2 instalacija

30.10.2019 | 20:53
Zna li netko kako instalirati Diablo 2 na OS X 10.6.8. Imam native installer za OS X, imam sva 4 diska, ali u .dmg formatu. Kad pokrenem instalaciju i upišem serial, instalacija me traži da umetnem CD, iako sam uredno mountao image, ništa se ne događa.
30.10.2019 | 21:08
Obicno s takvim proizvodima dolazi i instalacijska uputa, najcesce u obliku nekakvog notepad / textpad (ili kako vec na osx) filea.

Inace, ovaj post ce ti smayoo pobrisat
30.10.2019 | 21:20
Zašto bih?
30.10.2019 | 22:16
Ako tangirate na to da je piratska verzija - nije. Davno je napravljena .dmg datoteka sa original diskova, kupljenih u nekadašnjem Algoritmu. Nažalost, CD-a više nemam jer sam ih dao uz tadašnji Mac, a ovo mi je ostalo na jednom starom zaprženom DVD-u.
30.10.2019 | 22:24
Kako god da bilo, bilo koji softver kojeg proizvođač više ne podržava (tzv. abandonware) nije više predmet licencnih prava.
Instalacija vjerojatno očekuje CD u fizičkom optičkom pogonu. Probaj iz DMGova opet napraviti fizičke optičke medije (pomoću disk utilityja na primjer).
31.10.2019 | 00:20
Uspio, trebalo je samo otvoriti sve .dmg fajlove pa onda krenuti u instalaciju, a ne jedan po jedan.
31.10.2019 | 14:21
Svaka cast drpongrac, ti si valjda jedina osoba koju znam kojoj je "sigurnosna kopija" stvarno sigurnosna kopija

@smayoo - abandonware ne znaci da nema copyrighta. a i diablo2 se jos uvijek prodaje na blizzardovim stranicama, i to i za mac (doduse ne ppc koliko vidim)

en.wikipedia.org/wiki/Abandonware
eu.shop.battle.net/en-us/product/diablo-ii#systemrequirements
31.10.2019 | 14:38
A onaj tko ima registriran account za Diablo 2 preko Battleneta može ga preuzeti besplatno.

Usput, ne mogu ga pokrenuti, javlja grešku “Diablo II quit unexpectedly”
31.10.2019 | 15:43
kupus kaže:
Svaka cast drpongrac, ti si valjda jedina osoba koju znam kojoj je "sigurnosna kopija" stvarno sigurnosna kopija

Ja ih znam dosta.

@smayoo - abandonware ne znaci da nema copyrighta.

U EU itekako znači. Tko ne daje podršku za softver, nema pravo tražiti zaštitu autorskih prava. Konkretno, takvu je regulativu EK donijela upravo zato što se među proizvođačima softvera uvriježila navika da prodaju bugovite softvere, a kad isprave bugove koje im dojave ljudi koji su njihov softver skupo platili, onda to ne objave kao besplatni update, nego kao "novu verziju". Dakle, bez obzira što izdavač pisao u svoju EULA-u, u EU je priča jasna i zakonski sasvim čista - tko ne daje podršku za neki softver, nema pravo tražiti zaštitu autorskog prava na njega.

a i diablo2 se jos uvijek prodaje na blizzardovim stranicama, i to i za mac (doduse ne ppc koliko vidim)

en.wikipedia.org/wiki/Abandonware
eu.shop.battle.net/en-us/product/diablo-ii#systemrequirements

Ako daju podršku, onda nije abandonware.
31.10.2019 | 16:17
smayoo kaže:

U EU itekako znači. Tko ne daje podršku za softver, nema pravo tražiti zaštitu autorskih prava. Konkretno, takvu je regulativu EK donijela upravo zato što se među proizvođačima softvera uvriježila navika da prodaju bugovite softvere, a kad isprave bugove koje im dojave ljudi koji su njihov softver skupo platili, onda to ne objave kao besplatni update, nego kao "novu verziju". Dakle, bez obzira što izdavač pisao u svoju EULA-u, u EU je priča jasna i zakonski sasvim čista - tko ne daje podršku za neki softver, nema pravo tražiti zaštitu autorskog prava na njega.

Otkud ti to? Ne mogu nista slicno naci na internetu. Cak mi i ta recnica nema bas smisla, nhf.

To bi po prilici znacilo da je software poput osx liona besplatan tj. njegova piratska verzija potpuno legalna i jednaka pred zakonom (a svi znamo da to nije istina, apple ga jos uvijek prodaje na svom storeu) Nemaju updatea godinama. Postoje aplikacije koje nisu nikad dobile update, sto s njima?

Ako je to tako, zasto na forumu ne stoje linkovi sa varijacijama starijih osx ili ms officea(i to ne samo na ovom forumu)? Zelis li reci ako inspekcija za provjeru softwarea dodje na vrata i vidi ppc macove, odmah se okrece prema doma?
31.10.2019 | 17:09
Pa eto, sasvim konkretno, AutoCAD verzija starija od (trenutno) 2007 nije predmet interesa inspekcije. To je moje izravno iskustvo.
31.10.2019 | 17:15
Ali koja je zapravo poanta tvog inzistiranja? Napalio si se sad da ja Draženov post moram obrisati jer je on možda ukrao igru staru 10 godina? Ili...?
Na Jabučnjaku ne dozvoljavamo i brišemo postove tipa
- imam krekani Photoshop, zašto mi... ?
- gdje se može naći warez za Mac?
- ja kradem softver i ponosim se time jer svi kradu pa što ne bih i ja? Osobito kad se radi o skupom profesionalnom softveru kojim onda takav čovjek nelojalno konkurira nekom tko plaća sve licence koje su mu potrebne

Dakle, situacije gdje netko otvoreno priznaje ilegalnu radnju. Zašto bih ja brisao nečiji post zato što TI smatraš da je autor ukrao komad softvera? Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja.
31.10.2019 | 17:50
drpongrac kaže:
A onaj tko ima registriran account za Diablo 2 preko Battleneta može ga preuzeti besplatno.

Usput, ne mogu ga pokrenuti, javlja grešku “Diablo II quit unexpectedly”

A jesi mu instalirao Carbon?
31.10.2019 | 21:23
Hm, Carbon. Imam Installer (davno preuzet sa Blizzardovih stranica) koji omogućuje pokretanje instalacije na Intel Macovima. Znači instalacija je prošla bez problema. Ali kod pokretanja javlja grešku.

Na jednu se stvar moram osvrnuti, vezano uz ilegalni software. Priznajem, kad sam bio mlađi dosta sam puta na neki način preuzeo/presnimio od nekoga/dobio od nekoga ilegalni software. Čak i kupovao, od softvera za Atari ST, do PS, PS2 igara i sl. I za PC, pa i za Mac.

S vremenom sam shvatio da gotovo sav softver koji se plača ima i svog pandana u besplatnoj verziji, ili barem adaware. Pa sam shvatio da mi je isplativije i jednostavnije koristiti takav softver, nego ilegalni i crackirani koji ima hrpu nedostataka.

A, ako sam išta kupovao za Mac, to su bile igre. Diablo II, Warcraft III + The Frozen Throne, World of Warcraft, Age of Emires II, Call of Duty - Imam sve image datoteke od tih igara, a sve je kupovano u Algoritmu kao original. I neke enciklopedije koje su tada bile popularne... Ima toga dosta.

A ako ima netko tko nikada u životu nije ništa preuzeo s interneta, ili dobio kopiju od nekoga, preuzeo film ili kakvu pjesmu - neka se javi. Plaćam pizzu po izboru!

Rezime:
Sve se zna, ali je to javna tajna. Barem u Apple svijetu, jer Apple korisnici za razliku od PC korisnika barem imaju neki respekt prema takvim stvarima - dok se u PC svijetu besramno krade i zgrče, a to im je uz loš OS i jedan od razloga za totalnu nestabilnost sustava - pogotovo u Lijepoj našoj!
31.10.2019 | 22:40
Ako ćemo iskreno, kupio sam Diablo 2+LoD, Warcraft 3 + Frozen Throne, D3 + Reaper of souls.
Od svega toga imam jedino D3 originalnu kutiju s CDom.
D2 i W3 sam naknadno skinuo s interneta jer sam posijao ili podijelio originale i ne znam gdje su. Ne osjećam neku preveliku krivicu zbog toga jer sam ipak platio svoj dio.
Jedino mi je malo krivo što sam tupav, pa nisam sposoban sačuvati originale.
01.11.2019 | 09:21
Kada smo na temu Blizzarda...

Ovo je samo dio kolekcije... Ono što valja to se i kupuje

imgur.com/a/EeiGOKx
01.11.2019 | 09:47
Nisu napravili hrpu igara, ali sve što su napravili je vrhunsko. Jedino me malo razočarao Diablo 3 (PS2), nekako mi je “bebast”. Overwatch nisam igrao, pa ne mogu komentirati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 46 minuta
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno
  • kupus: tako da odi na istyle.hu
  • kupus: nema apple storea u mađarskoj, istyle je tamo glavni.
  • zvone: razumijem mađarski pa zato pitam.
  • zvone: Ma naravno da sam išao na apple.hu ali ne razumijwm
  • kupus: sa*
  • kupus: pardon, par eura je skuplje ali to bi te se dostavom ispalo tu negdje.
  • kupus: hr trgovina, besplatna dostava, još je i jeftinije nego u mađarskoj
  • kupus: [link]
  • kupus: tražiš mac mini? probaj ovdje
  • drlovric: Da probas apple.hu :/
  • zvone: Da li šalju u hr i da li imaju website na engleskom?
  • zvone: Netko je ovdje spominjao mađarski apple.
  • drpongrac23: Rekao mi jedan - kad u restoranu vidiš kockaste tanjure, BJEŽI VAN!!!
  • drpongrac23: @JOHN - pogotovo teleća đigerica!!! i sve ostalo što si naveo!!!
  • JOHN: :)
  • JOHN: Možemo mi pričat o xy fensi švensi jelima, ali nema ništa do ribe, čevapa, stejkića, đigerice i dobre sarme
  • drpongrac23: @smayoo - vidi pod "Pozdrav iz kužine" :)
  • cariblanco: Dobra ideja, kiseli kupus i visoki C :)
  • smayoo: Dakle, predobro jutro svima! :D
  • smayoo: Jutro ne da je dobro, nego je fantastično! Petak, sunce, bura, puna pluća zraka i još smo za doručak imali prvi ovosezonski kiseli kupus! :D
  • Zdravac: Yes, petkom raspoloženje raste progresijski! :)
  • JOHN: Jutro svima! Zato jer je petak ili? :)
  • Bertone: Jutro i tebi :)
  • Zdravac: :) jutro svima!
  • zvone: Poslao sam im upit da vidim da li je to bug ili feature. :-)
  • Bertone: Možda im je novi izgled/raspored složio Apple AI,... njemu sve logično i jednostavno, nama sve nelogično i nepregledno :D
  • zvone: Trebao im je cijeli dan da downgrejdaju website…
  • Piko: pola konfiguracija kojih ima na Apple.com nema .... npr. ne možeš konfigurirati Air sa 2TB diska ....
  • zvone: Ne znam da li se radi o izbjegavanju sniženja cijena strojeva sa 16GB memorije? ????
  • zvone: Ne znam čemu sve to. Do sad je funkcioniralo. Sad ne.
  • Bertone: meni je veći promašaj osim gubljenja vremena što su napravi čušpajz informacija, malo na hrvatskom, malo na engleskom
  • zvone: Noguće.
  • Bertone: Možda za željeni model nema izbora boje, gdje ima, uredno možeš odabrati klikom na krug s bojom ispod slike
  • Bertone: Baš htio komentirati da je sad super,... pogledaš jednom i više nikad se ne vratiš :D
  • zvone: Iskustva?
  • zvone: Vratio se istyle. Ne znam sto su napravili ali je jako tesko doci do konfiguracije laptopa koju zelis. Npr meni fali izbor boje. Ima li netko slicna
  • cariblanco: Kao da je njega to briga ? To je isti kao da Vučka pitaš što misle građani o njemu :D
  • Ender: jednom sam mislim vec rekao al cu da ponovim. Trump misli da vodi drzavu kao korporaciju, a to nije isto. njegova kompanije je par puta bankrotirala, da li ce i drzava?
  • jura22: Bila otvorena pa su je obrisali.
  • Yonkis: Drlovric: a što kažeš na ove njegove prijetnje sa tarifama? Tko tu dobije deblji kraj štapa, china/mexico ili krajnji kupac u USA? Kolika je sad inflacija u USA? A da otvorimo temu?
  • zvone: Glede Trumpa ne mogu to gledati iz američke perspektive jer ne živim tamo. Iz naše bi moglo biti škakljvo...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO