WineBottler, Wineskin ili boot? FPS problem u igri
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WineBottler, Wineskin ili boot? FPS problem u igri

04.02.2019 | 18:27
Pozdrav, prvi puta sam na apple racunalima i koristim macbook pro 2018 i7 32gb x555 4gb.

Radim na laptopu za moju firmu no zelio bi malo koji put ohladiti od biznisa ali s obzirom da sam bio gamer svojevremeno prije 10 godina osjetljiv sam na slab FPS.

Trenutno imam instaliran Wineskin i preko njega dizem DCUO (DC Universe) staru igru koja mi je radila odlicno na PC i5 5gen 8gb i 1gb grafika.

DCUO radi ali steka ponekad i to me zbunjuje jer ovaj laptop je masu jaci od prijasne mašine.. Da li postoji bolji nacin odnosno bolje rjesenje da igra radi bar 80 90 fps... Nije mi vazan sync.

Hvala

Beyorn
dcuoslika.jpg
  • Anonimac
  • Posjetitelj
04.02.2019 | 19:09
Beyorn kaže:
Pozdrav, prvi puta sam na apple racunalima i koristim macbook pro 2018 i7 32gb x555 4gb.

Radim na laptopu za moju firmu no zelio bi malo koji put ohladiti od biznisa ali s obzirom da sam bio gamer svojevremeno prije 10 godina osjetljiv sam na slab FPS.

Trenutno imam instaliran Wineskin i preko njega dizem DCUO (DC Universe) staru igru koja mi je radila odlicno na PC i5 5gen 8gb i 1gb grafika.

DCUO radi ali steka ponekad i to me zbunjuje jer ovaj laptop je masu jaci od prijasne mašine.. Da li postoji bolji nacin odnosno bolje rjesenje da igra radi bar 80 90 fps... Nije mi vazan sync.

Hvala

Beyorn
dcuoslika.jpg

Probaj dignut windowse, i onda u njima vrtit igru. Wineskin, cider i sl programi ubiju performanse. Gotov sam siguran da ce raditi barem duplo bolje.

Cak i ovi "native" portovi ne rade kao na windowsima, jednostavno nikog nije briga za igranje pod macos
04.02.2019 | 19:54
Hvala vam na brzom odgovoru.

Nisam nikad to radio pa koja je najbolja opcija za digniti win ili je to jednostavnije?

Poz
04.02.2019 | 20:14
Najbolje je da instaliaš Windows putem Boot Camp-a i da njega boot-aš kad hoćeš da igraš.
04.02.2019 | 20:48
Kakvi je stanje s driverime (za grafičku posebno) kad se preko BootCampa dižu Windowsi?
Čitao sam kako je Apple preko one stravi napravio drivere samo da ubije želju za Windozama na Mac-u.
Nisam siguran da li bi i eksterna grafička pomogla.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
04.02.2019 | 20:58
zabac kaže:
Kakvi je stanje s driverime (za grafičku posebno) kad se preko BootCampa dižu Windowsi?
Čitao sam kako je Apple preko one stravi napravio drivere samo da ubije želju za Windozama na Mac-u.
Nisam siguran da li bi i eksterna grafička pomogla.

Driveri za graficku su sigurno tu, buduci da i oni nemaju veze s appleom (amdova je grafa u njegov slucaju). Mozes staviti i eksternu grafulju, ali problem je da su igre toliko lose portane da se to jednostavno ne isplati.

Ovo na sto sumnjas - to je vise za fan control, battery managment i sl.
04.02.2019 | 20:59
Zanimljivo! Da li postoji opasnost kakva za pregrijavanje ako nije dobro slozeno za fan itd? Postoji uopce ikakva opasnost ako instaliram win i igram igru koja mi grije posteno laptop?
04.02.2019 | 21:07
Ne. Postoji jedino opasnost da će Steve Jobs ustati iz groba i doći te progoniti. Usisat će ti dušu kroz očne duplje jer skrnaviš takvo savršenstvo od stroja kakav je Mac time što instaliraš Windowse na njega. Tako da... nemoj se žaliti poslije da nisi upozoren...
04.02.2019 | 21:10
Trebao sam 2 puta procitat ovo HAHAH! . Dobro jest, fantasticno radi i sa datotekama od 200gb+ u komadu. Fenomenalno drzi. Prije sam jedva mogao 20 30gb na pc.
Sto se tice WIN to je jedino zbog igre a vjerujem u buducnosti da ce biti i to napravljeno.

Hvala svima!

Beyorn
  • Anonimac
  • Posjetitelj
04.02.2019 | 21:21
Ostavit cu ovaj link ovdje, da se ne izgubi u bespucima interneta

04.02.2019 | 21:30
WhAAAAAAA....???
04.02.2019 | 21:50
05.02.2019 | 10:53
Malo im zakuhalo
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 15 sati
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO