Pametni moduli za prekidac?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pametni moduli za prekidac?

03.11.2023 | 18:16
Ja ovako naivan sam pomislio da smo dostigli tehnolosku razinu da postoje drop-in pametni moduli za ove prekidace ali cini se da sam u krivu. Nalazim samo prekidace sa jednom ili dvije sklopke, postoji li ikakvo rjesenje za ovo? Nasao sam neke module sa vise izlaza ali to nema sanse ugurati u zidnu kutiju.

DSC_1962.JPG
03.11.2023 | 18:35
Aber naturlich. Samo definiraj što su ti "pametni moduli". Pretpostavljam da misliš na wifi điđe?

Obično svaki proizvođač ima baterijski napajan predajnik koji se smjesti u instalacijsku kutiju iza (ili ispod, kako već tko kaže) ovakvog modularnog paketa pa se spoji na običnu "glupu" tipku.

Kao na primjer ovo (nedavno sam to predložio prijatelju za riješiti problem kućnog zvona):
www.intertechno.at/product-page/its-2000-funk-twinsender

ta konkretna điđa radi s npr. ovim prijemnikom
www.intertechno.at/product-page/cmr-2000-funk-einbauschalter

ali svi proizvođači koji rade te neke bežične điđe imaju neku sličnu foru.
03.11.2023 | 21:06
Hmm, ugooglao sam Sonoff Mini, ali i taj bi mogao biti problematican ako je kutija plica, pogotovo sto ih treba 3 da pokriju 6 prekidaca. Na kraju je najjednostavnije rjesenje zamijeniti kompletan prekidac sa zigbee varijantom sto cu i napraviti. Stay tuned.
03.11.2023 | 22:44
A ti bi bas zadrza te starinske ruzne prekidace? Hmmm…
Nisam bas vidio neki relay za 6 gang, ali ako mozes jedan prekidac tu skartati evo jedan sa 5:
smarterhome.sk/en/lighting/heltun-relay-...module-5x5a-849.html
04.11.2023 | 00:15
Evo, naši Lovre i Josip su napravili taman to što ti treba!

dugoselo.info/hrvatska/zlatna-medalja-in...smart-modular-system
04.11.2023 | 00:49
Citam evo vec par puta ali jos ne kuzim sto su oni tu tocno izmislili
04.11.2023 | 07:02
Toplu vodu.
04.11.2023 | 10:54
songoku kaže:
Nisam bas vidio neki relay za 6 gang, ali ako mozes jedan prekidac tu skartati evo jedan sa 5:

Pa ne bih ali sam mislio da ce biti nemoguce naci smart prekidace istog formata ali nakon kopanja po AliExpressu dokazano je suprotno, narucena Zigbee verzija.

www.aliexpress.com/item/1005002894865440.html
07.11.2023 | 17:17
Riba kaže:
songoku kaže:

Pa ne bih ali sam mislio da ce biti nemoguce naci smart prekidace istog formata ali nakon kopanja po AliExpressu dokazano je suprotno, narucena Zigbee verzija.

www.aliexpress.com/item/1005002894865440.html

kad kliknem kaze Ali "Sorry, the page you requested can not be found:(".
jesu rasprodali ili je link pogresan?
07.11.2023 | 19:27
Meni normalno otvara taj AliExpress link!
07.11.2023 | 20:46
I meni radi.

Cijena 33KM. Shipping 102.8

Sjetiti se ne mogu kada sam nesto narucio sa Alija. Jednostavno je to nemoguce kupiti iz BiH, pa sam odustao :/
07.11.2023 | 20:47
I meni.
08.11.2023 | 00:09
drlovric kaže:
I meni radi.

Cijena 33KM. Shipping 102.8

Sjetiti se ne mogu kada sam nesto narucio sa Alija. Jednostavno je to nemoguce kupiti iz BiH, pa sam odustao :/

Svasta...meni je postarina 2 eura, ali pocekajmo da stigne.
12.11.2023 | 21:57
uhvatio sobodnog vremena i rjesio problem sa linkom.... nije ga otvarao jer se spajam iz DE... upalio VPN na UK i link radi

Cisto ako netko naidje na isti problem, nek ostane zapisano ...
12.11.2023 | 23:25
Zanimljivo....ne vjeujem ds AliExpress blokira klijente iz Njemacke, ali zasto bi provider blokirao spajanje na AliExpress (?)
13.11.2023 | 08:30
Riba kaže:
Zanimljivo....ne vjeujem ds AliExpress blokira klijente iz Njemacke, ali zasto bi provider blokirao spajanje na AliExpress (?)

ne blokira ni provider ni aliexpress jer ih inace normalno konzumiram...

cisto bas za taj artikal kaze da nije dostupan za njemacku ...

svi prekidaci u stanu su mi BSeed smart narucni sa Alija... mozda misle da sam pretjerao
24.11.2023 | 14:30
Stigao prekidac pa evo i update. Sve spojio bez problema, ali sada se dogadja sljedece:
- jedna od 4 LED stripa ispod kuhinjskih elemenata blinka i kada su iskljuceni.
- Dvije od tri identicne Philips LED zarulje na visilici zuje kada je svjetlo ukljuceno a jedna ne.

Pozitivno je da je Home Assistant bez problema prepoznao Zigbee switch, ali sve mi se cini da cu ja to sve baciti u smece i vratiti onaj old school prekidac natrag.
24.11.2023 | 14:34
Kupi Philips Hue ako zelis smart lights. Meni je za 10 god jedna zarulja pregorila, kada su je bacali majstori dok su mi renovirali stan.

Jedino u kuhinji gdje su mi klasicne led plafonjere (odabrala supruga, nisu smart), imam Aqara smart switch, koji izgleda kao ovi normalni. Radi ko grom u bilo kojoj smart platformi, plus ima normlanu kontrolu mehanicku rukom.

www.aqara-shop.co.uk/product/aqara-smart...utral-double-rocker/
24.11.2023 | 14:58
Treba mi nesto sa 6 prekidaca.
24.11.2023 | 17:46
Riba kaže:
Stigao prekidac pa evo i update. Sve spojio bez problema, ali sada se dogadja sljedece:
- jedna od 4 LED stripa ispod kuhinjskih elemenata blinka i kada su iskljuceni.
- Dvije od tri identicne Philips LED zarulje na visilici zuje kada je svjetlo ukljuceno a jedna ne.

Pozitivno je da je Home Assistant bez problema prepoznao Zigbee switch, ali sve mi se cini da cu ja to sve baciti u smece i vratiti onaj old school prekidac natrag.

Ja sam imao situaciju sa zujanjem i slabim svijetljenjem običnih LED žarulja u kombinaciji sa običnim prekidačem kad mi je taj prekidač prekidao nulu umjesto fazu. Nakon prespajanja u razvodnoj kutiji problemi su nestali. Možda nema veze sa tvojim primjerom ali možda vrijedi provjeriti.
24.11.2023 | 18:29
Slutim da je problem sto ovaj nije spojen na nulu uopce, ali se napaja preko faze pa to ocigledno okida malo trosilo poput LED rasvjete.

Dosta dobro objasnjeno ovdje:
diy.stackexchange.com/questions/238294/s...on-makes-light-blink

Pojma nemam ima li kakvog rjesenja, uzdam se u inzenjera Smayu.

Ako sve propadne imam ja i zalihu zarulja sa zarnom niti.
24.11.2023 | 18:51
Za pocetak cu pokusati premijesati zice od trosila, vjerojatno koristi jedan izlaz za napajanje, ako na to stavim jace trosilo trebalo biti biti ok (?)
24.11.2023 | 21:48
OVako na prvu bih rekao da si točno zaključio. Probaj ovo što Vicko piše pa javi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 20 minuta
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast
  • drlovric: Represija i samovolja nikada nije rjesenje.
  • drlovric: Plenkovic je porucivao Hrvatima kome nije dobro neka ide u DE. Bis bald. A danas drzava daje pare povratnicima jer kapital su ljudi. Ako nas KGB sve rastjera odavdje, ovaj forum ce sam sebi biti svrha :)
  • Air: Mislim da je uvreda za članove jabučnjaka koji su aktivni u političkim temama na jabučnjaku uspoređivati ih sa ekipom koja “troši” takve teme na drugim portalima. Iako smo svakodnevno na forumu neke od tih politički tema nemaju upisa po nekoliko dana. To znači da ekipa nije “ovisna” o tome da non-stop nešto serucka nego se upisuje kad netko nešto ima.
  • Air: Na osnovu ovoga dolazimo da je vrijednost ovog foruma u ljudima koji su svakodnevno aktivni na forumu, a to je uz pomoći ovih političkih tema.
  • Air: Druga vrijednost je već navedena, a to je što je forum sa takvim temama bio aktivan, i ljudi su tada bili prisutni pa su češće otvarali tehničke teme i više pomagali. Danas, a pogotovo u skoroj budućnosti više neće biti potreba za ovakvim tehničkim forumima jer će ljudi pomoću AI-a brže i učinkovitije naći rješenja svog problema.
  • Air: Nije poanta tih tema da netko “ispadne” upravu, niti da se netko uvjeri u neku od teorija koje smo ovdje secirali. Poanta je da su mnogi članovi na osnovu smayoo-ovog angažmana korigirali svoje izražavanje i prepucavanje. Ja sam prvi među njima.
  • Air: Prva vrijednost naših politički tema je: kažu “željezo se kuje dok je vruće” po tom principu ja vidim velike promjene na mnogim članovima koji su aktivni u tim temama. Neće se netko naučiti komunicirati i promišljati o svojoj dosadašnjoj negativnoj komunikaciji kada nema “vatre” i aktivnog korektiva (u našem slučaju smayoo-ta).
  • Air: dok sam došao doma teme je već zaključana pa ću ovdje dodati… tino1 je većinu toga lijepo napisao. Dodati ću da mislim da ove “političke” teme nisu bile uzalud.
  • Bertone: Smanji veličinu slika i trebalo bi proći ili sačekaj da se javi Riba ili Davor, oni znaju kak je podešen forum i što prolazi, a što ne.
  • Yonkis: Htio sam odgovoriti na temu izgubljenih slušalica sa screenshotovima iz mobitela pa je bilo nekih 5-6 slika i nije prolazilo.
  • Bertone: Na poslu koristimo phpBB i u admin postavkama je postavljeno da je max veličina slike 2560 × 1440 pix ili 3 Mb i ako korisnik pokuša napraviti upload veće slike dobije takvu obavjest o grešci,... isto je tak orecimo i sa slikom avatara, propisali smo maksimum od 512x512 pix i ako je veća nema uploada. Gdje ti dobivaš grašku?
  • Riba: Yonkis, kada i gdje ti se to pojavi?
  • Bertone: *Ne znam...
  • Bertone: Ne znak kako je posloženo tamo kamo si htio napraviti upload slike, ali mi smo si na poslu (na internom forumu) postavili limit na veličinu slike od 2k.
  • Bertone: Ne previše nego je nešto preveliko.
  • Yonkis: Jabučari, što ovo znači? Da imam puno slika u odgovoru na neki komentar? [link]
  • dpasaric: :D
  • Bertone: Čovjek Vam je na realnom primjeru objasnio Starcraft pravila i sad opet ne valja :D
  • dpasaric: Tako je! :)
  • Gjuroo: Ni Putin to ne bi bolje riješio.
  • dpasaric: Nema više politike u ovoj butigi! :)
  • smayoo: piši u forum

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO