Homekit i klizna ograda
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Homekit i klizna ograda


09.07.2023 | 18:45
Pitanje za smayu, i ostale ako imaju iskustva sa ovime;
Htio bih staviti motor na kliznu ogradu, i htio bih da otvaranje / zatvaranje bude Homekit kompatibilno. Onak, neke basic funkcije, da mogu otvoriti na daljinu, ili da se sama otvori kad dođem autom blizu doma, i tak...

E sad, malo sam surfao, i pronašao sam kombinaciju koju ovdje navodim, a zanima me vaše mišljenje / iskustva što profesionalno preporučate?

Radi se o kovanoj kliznoj ogradi, ništa specijalno, 440 cm duljina, 140 cm visina, vjerujem da nema više od 300 kg.

Bitno mi je; Brzina pomaka, kvaliteta i dugotrajnost motora, sigurnost da stane u slučaju prepreke, djelomično otvaranje...

Google mi u HR izbacuje Hörmann motore, ali kako nemam iskustva, ne znam jel ima kvalitetnijih i kako ih "pripojiti" Homekitu?

Ovu kombinaciju sam do sada pronašao (iako mi je kvaliteta upitna);

MOTOR (komplet)

TOPENS: link na Amazon.de


Screenshot2023-07-09at19.38.54.pngModul za Homekit;

TOPENS modul / kamera. link na topens kameru


Screenshot2023-07-09at19.42.17.pngili ovaj modul za Homekit:

iSmartgate: link na ismartgate pro


Screenshot2023-07-09at19.44.31.png
10.07.2023 | 08:12
Pogon za klizna vrata ne mora biti ništa posebno "kompatibilan". Svaki ima svoju temeljnu automatiku (bez koje ne može) koja omogućava upravljanje putem običnih tzv. beznaponskih kontakata i onda se na takav način može spojiti na bilo koji homekit aktuator (pa tako i npr. ovaj Davorov za rolete).

Zato ti savjetujem da sam pogon s njegovom automatikom ne nabavljaš tko zna odakle jer ćeš imati problema s jamstvenim uvjetima i samim jamstvom ako nešto zaškripi, a također i sa servisom. U Hrvatskoj postoji organizirana distribucija, kao i mreža iskusnih instalatera koji ti mogu profesionalno odraditi posao na samim dvorišnim vratima, a tvoje je onda da se povežeš na spomenute priključnice osnovne automatike. To se tako radi.

Što se odabira opreme tiče, mi na kući imamo dvokrilni portun (nije klizni) te smo prvih petnaestak godina imali Camé pogon s kojim sam bio prilično zadovoljan. Radio je uredno sve te godine, prije nego je jedan od motora krepao. CIjena dobave zamjenskog motora bila je previsoka, tako da zadnjih 5-6 godina imamo BFT. Za sad smo također zadovoljni, osim što mi smeta što BFT nema (a Came je imao) signalizaciju položaja (da je portun potpuno zatvoren, odnosno da je potpuno otvoren). Ali nije dealbreaker. Camé motori su radili na 230 Vac, BFT rade na 24 Vdc. To mi se više sviđa jer nema ni teoretske opasnosti od električnog udara na portunu.

Jedno vrijeme su se na tržištu nudili i Nice pogoni, to je krama koju treba jako naširoko zaobići. Nekad, prije dosta godina, moja bivša firma je nudila Elvox (talijanski, kao i Came i BFT), ali mislim da ne nudi više. Ima i više njemačkih proizvođača na tržištu kod nas - Hörmann je najpoznatiji - po mom mišljenju, za kućne portune, to je teški overkill. Inače ih projektiram za velika industrijska vrata i roloe. Za kućne potrebe, niti su to takve mase, niti takva frekvencija korištenja.
10.07.2023 | 08:41
Ja sam u dva navrata naručivao opremu za rampu. Riječ je bilo od GSM modulima za otvaranje podiznih rampi i vrata garaže. Bio sam jako zadovoljan uslugom i evo sve radi 2 odnosno 3 godine bez ikakvih problema.
Koliko vidim nude i motore za klizna vrata. Dakle, prodaja i ugradnja.
Neznam da li smijem tu postaviti link te tvrtke? Ako ne, pošaljem ti na privat
10.07.2023 | 09:00
Ako si zadovoljni korisnik (a ne vlasnik ili zaposlenik te firme koji glumi da je zadovoljni korisnik), stavi link, zašto ne?
10.07.2023 | 10:40
Osim što su napravili ono što sam naručio u dva navrata, nemam nikakve veze s njima.
www.primotim.hr/
10.07.2023 | 11:43
Hvala smayoo, hvala JOHN!

U kolovozu sam na godišnjem, tada planiram to smontirati. Do tada imam vremena proučiti..

Ali ovak na prvu, a s obzirom da se radi o dugoročnoj investiciji, cijena nije ograničavajući faktor.

Zato mislim da ću ići na Hörmann;
LINEAMATIC P + jednosmjerna. fotočelija + led signalno svjetlo + 1 daljinski = 510 €
letve 5 m = 100 €
dodatni daljinski = 50 €
wifi/lan gateway (original) cca 100 € (ovo još moram provjeriti cijenu)

Znači sveskupa cca 800 €

Zatražiti ću također ponudu i u Primotim-u, (oprema ak imaju Hörmann ili Came) + ev. montaža) pa ćemo vidjeti.
10.07.2023 | 13:56
Hej Zdravac, pogledaj za dodatne daljinske na Aliexpressu, ja imam Hörmann garažna vrata, pogledaj samo specku originalnog daljinskog pa prema tome naruči. Naručio sam do sada jedno 5-6 komada. Jedan je krepao, ali ostali rade bez greške. Cijena je bila par dolara.
10.07.2023 | 14:23
Ako nemaš prethodnog iskustva u montaži takve opreme, savjetujem ti da ne radiš to sam, pogotovo ne s Hörmann opremom jer oni uopće ne priznaju nikakvo jamstvo ako montažu nije odradio ovlašteni serviser / monter. Znam da se ne čini osobito komplicirano, osobito s kliznim vratima, ali, na primjer, ako os pogonskog zupčanika nije "idealno" okomita na os letve, ono što je od mekšeg materijala (kod nekih proizvođača je to zupčanik, a kod nekih letva) će se jako brzo poglodati. Također, ako prolazne i krajnje točke hoda nisu pažljivo i precizno podešene pa da vrata "udaraju" u mehaničke graničnike, može se reduktor podrobiti vrlo brzo ili može motor krepati.
Moje je iskustvo s Hörmannom da - iako se svakako radi o vrlo kvalitetnoj opremi - tehničko rješenje ima nula tolerancije na bilo kakve manjkavosti u montaži. Za velike, profesionalne instalacije (industrijska vrata, dock shelteri i sl.) to je vrlo opravdan i ispravan pristup, ali za kućnu opremu, osobito ovako kako se kod nas gradi, to je prekruto. Talijani su tu puno pragmatičniji, imaju barem po jedan "šarafić" za podešavanje u svakoj osi.
10.07.2023 | 15:45
Da, to za jamstvo sam postavio upit, pa ćemo vidjeti. Također i za cijenu i raspoloživost montera u kolovozu ili prije.

BFT sam malo gledao, vjerujem da su kod krilnih dobri, kod ovih kliznih me je odbilo presporo pomicanje. Skoro duplo je sporije nego Hörmann.

Danas ću poslati upit u Primotim za ostale talijane (Came a imaju i neki Beninca, i Nice ??)

@Zoranowski, korisna informacija, hvala na savjetu, to ću svakako razmotriti.
10.07.2023 | 17:25
Beninca i Nice preskoči, to je baš loše kvalitete.
O brzini zatvaranja razmisli još jednom (za otvaranje uglavnom nije problem, ali brzina je ista u oba smjera) jer vrata koja se prebrzo zatvaraju ne stignu stati na vrijeme kad im se nešto nađe na putu. Pri tom svi razmišljaju o šteti na vratima auta kad vrata udare u njih, a malo tko se sjeti scenarija (koji se, nažalost, mojim investitorima nije jednom dogodio) malog zaigranog djeteta koje se zatrči kroz portun. Kinetička energija je proporcionalna masi, ali je proporcionalna i kvadratu brzine. Nijedna ta garažna automatika nema aktivno kočenje motorom, nego sigurnosna fotoćelija samo isključi pogon, a vrata se zaustave inercijski. Kod jednog investitora je bio portun od cca 300 kg (trebalo je pokazati moć i bogatstvo) i isto mu je išlo na živce da se otvara sporo (jer je on baja koji nikog ne čeka). Upozorili smo ga što se može dogoditi, nažalost, on nije tip koji sluša ikog. Kćer vrtićke dobi je završila sa slomljenom rukom, a on je angažirao 100 odvjetnika da tuže sve redom od proizvođača do izvoditelja i na kraju je izgubio.
Moderatori: Bertone
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 25 minuta
 • Yonkis: Znam da ovdje ima ljubitelja JMJarrea pa evo izašao je album od prošlogodišnjeg koncerta VERSAILLES 400 LIVE
 • Yonkis: @Matija klc Jedino što mi pada na pamet da nije torbica plesala (poskakivala) tu i tamo i onda mobitel to mjerio kao "još jedan korak" i tako stotinama puta. Nemam pojma, i mene bi frustriralo. Možda drugi put stavi u džep ili u ruksak? Ne znam stvarno. A Google, pomaže li što?
 • Matija klc: @yonkis- u torbici oko pasa
 • Borisone: Naći ćeš ga sigurno za manje love nego da ovdje ideš tražiti neke s njihovim utikačima.
 • Borisone: Šta si razbijaš glavu. Ponesi USB kablove, a tamo kupi kombinirani USB/A i /C punjač od koliko ti vati treba.
 • Ender: @Yonkis: kad budem kuci, uslikacu takav adapter sa tim razlicitim viljuskama, imas ga po aerodromima za jaku cenu, meni je doneo kum iz Kanade za nekoliko dolara.
 • Yonkis: @Riba da svoj (brzi 30W) punjač mogu ukopčati u njihove utičnice i da puni iPhone/iPad. Mislio sam da nije dovoljan adapter nego da mi treba i “konverter” radi drugog napona..Jel’ onda može i nešto jeftino ako je samo “viljuška” u pitanju? Npr?
 • Ender: @Yonkis: mislim da nemas brige sto se tice adaptera, jer kao sto Riba kaze vecina uredjaja radi od 90-250 Vac. Apple mislim da vec 35 god radi ta univerzalna napajanja. Za USA ti samo treba drukcija viljuska tj. utikac.
 • Riba: Vecina uredjaja prihvaca i 110 i 220V ulazni napon, pa zato pitam./
 • Riba: Adapter ti treba za sto tocno?
 • Yonkis: Ima li netko iskustva kakav bi mi putni adapter trebao za SAD s obzirom da nemaju 220/50 (svjestan sam da im utičnice također drugačije izgledaju). Može neki primjer putnog adaptera, samo da provjerim jer mislim da mi ovo [link] nije dovoljno, zar ne?
 • Yonkis: @Matija klc, a gdje ti je bio mobitel za vrijeme uspona?
 • Matija klc: Ekipa, isao sam ja Japetic. Upalio na 15pro Stravu i mjerio do gore. Izbaci 4,32km staza da iznosi, a iznosi 2.7. To je dosta velika razliika. Imate li mislienje sta moze biti i kako popraviti to? Dosada sam se dosta oslanjao na bivsi mob 13pro i nisam imao problema, ( ili ih nisam znao da imam)…. Poprilicno sam razocaran. Ako Garmin Fenix moze dobro izracunati pa trebao bi i mob od 1300€…
 • cariblanco: Danas se šeću kockice u Argentini u čast vaterpolistima ;)
 • cariblanco: [link]
 • drlovric: Sorry Davore, ja sam tek sad vidio ovaj odg u Vikalici. Rijesio sam, by the way, hvala ti u svakom slucaju!
 • dpasaric: Mi smo u firmi imali period kada smo se profesionalno bavili SEO-om, pa pitaj, možda znam.
 • drlovric: Imamo li ovdje neke SEO znalce? :) Trebale bi mi kratke konzultacije u svezi web stranice. Msg me.
 • JOHN: :)
 • JOHN: Gjuroo kladim se da si šejiku Aladinu poslao nešto bitcoina da ti može transferirat milijarde koje čuva još od Sadama
 • JOHN: pošaljem sadržaj mail-a
 • JOHN: Ma samo chekiram da li je legit
 • Gjuroo: @JOHN: Ma dobio sam gomilu para od jednog afričkog princa, pa mi nije problem trošiti :)
 • Riba: JOHN, moguce zato jer si follower na ko-fi, sad cu pogledati ima li opcija da se to iskljuci.
 • Riba: JOHN, posalji mi sadrzaj tog maila, mi nismo nista inicirali.
 • smayoo: Pitat ćemo Ribu, on je spominjao neku takvu kampanju još u listopadu, za pokriti trošak najma servera. Ovo je možda nova kampanja jer je nova kalendarska godina.
 • JOHN: Gjuroo, nije tebi lako :)
 • JOHN: Ne zajebavam se, mada u tom mail-u ima neke istine. Suporto sam jabučnjak pred tri mjeseca, pa me samo zanima da li su te molbice pod kontrolom
 • Gjuroo: Jbga, platio sam.
 • Gjuroo: Meni je na mail stiglo da sam pedofil i da se javim u najbližu PU ili da platim neke pare, pa sam miran.
 • JOHN: podržite
 • JOHN: Jel vama na mail stigla kakva obavijest da ponovno podržim jabučnjak?
 • JOHN: Sram vas bilo. Moja hercegovačka crta je duboko uvrjeđena ovom neslanom šalom!:)
 • mbp2009: :D
 • Bertone: :D
 • kupus: hvala hvala
 • kupus: Zato sto nemaju obraza
 • kupus: Zasto se Hercegovci ljube u usta?
 • kupus: evo jos jedan klasik, kad se vec castimo klasicima...
 • mbp2009: odnosno ne smayo nego blanco hahaha
 • mbp2009: Smayoo dosta dobar vic, ne sjecam se kad sam ga cuo zadnji put ;)
 • mbp2009: m@xym na krivom si tabu, ovo je Jabučnjak, ne Reddit :D
 • smayoo: Taj vic je star stoljeće, @m@xym, i, da crnjak je, kao i tisuće drugih, nemoj reći da si ga sad prvi put čuo? Žao mi je što imaš takvo osobno teško iskustvo da te to tako pogađa, ali to je ipak samo vic, i to stvarno star. Razmisli što te stvarno muči pa to rješavaj, ne istresaj se ovdje.
 • m@xym: Ako je vic, onda je crnjak, barem za one koji su imali "čast" gledati uživo kako te dvije bolesti polako ubijaju ljude.
 • cariblanco: Ma moj m@xym...to je bio vic ;)
 • m@xym: Ne znati gdje si, a moći se kretati, ili znati gdje si ali, ali biti de facto nepokretan, dođe ti ga na isto.
 • cariblanco: Parkins pobjeđuje...bolje prosuti koju kap rakije, nego da neznate gdje je :D
 • cariblanco: Stay bi netko od vas rađe, da nema izbora ;alzheimera ili parkisona ?
 • cariblanco: Kako bi dobro Amerima legao naš Barišić iz Dinama...jest da je stariji ali nije senilan :D
 • Ender: @Yonkis: Trump je za razliku od Biden-a u cvetu mladosti, ima i mladu zenu :-)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO