Docking Station za MBP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Docking Station za MBP

30.10.2012 | 08:16
Kako vam se ovo cini?

www.hengedocks.com/

Nekome bi mozda bio nedostatak sto ne moze koristiti monitor na laptopu, u ovom setupu, ali meni bas super izgleda.

Imam dva ovakva monitora koje namjeravam koristiti sa MBP, tako da meni i ne treba monitor na laptopu.

www8.hp.com/au/en/products/monitors/prod...ail.html?oid=4042423

Ima li neko iskustva sa ovim?

Sta meni treba od dodatne opreme da spojim MBP sa dva externa monitora?

Thx
30.10.2012 | 09:29
Moje je iskustvo da se MBP (barem ovaj moj, 5,1) jednostavno ne hladi dovoljno dobro kad je skroz zaklopljen. Sve je OK kad radiš nešto skroz nezahtjevno, ali čim ga malo jače natovariš, ventilatori se zapušu na max, a temperatura ne opada. Tako da ja, kad radim na eksternom monitoru, a njegov ne trebam, poklopim lap, probudim ga na vanjski monitor i onda ga opet otklopim.
31.10.2012 | 20:14
Kaj ti se ne baci na vanjski monitor cim ga ukopcas makar otvoren? Meni kad ova 13'' spojim na 30'' preko onog dual DVI adaptera odmah laptop monitor baci kao sekundarni, a primarni bude veliki.

Alternativno, ako napravim ovo sto i ti, onda mi svejedno upali drugi monitor.

A to mi se u oba slucaja ne svidja.

Jel postoji neki nacin da je laptop monitor ugasen a da je otklopljen? Dakle ne brightness na 0 nego da ne postoji kao workspace
31.10.2012 | 20:53
@lukarak - ovo možeš napraviti pod uvjetom da ti je MacBook spojen na struju.
Koraci:
1) Napravi si akciju za bacanje MacBook monitora u sleep (pomoću hot cornera u sys preferencima)
2) Sad spoji vanjski monitor na MacBook i povuci kursor u onaj kut di ti je akcija (kreirao si je 1. koraku) za bacanje MacBook monitora u sleep
3) Zatvori poklopac MacBooka, pričekaj par sekundi (5 sek.) i otvori poklopac. Interni monitor od MacBooka će biti ugašen, a vanjski monitor će uredno raditi.

Ja imam MBP 15" late 2008, mislim da je serija ista kao Smayina i isto mi se poprilično grije kad je poklopljen, pa radim identičnu proceduru ko Smayoo. Tako da ti docking stationi po meni imaju manu u smislu pregrijavanja laptopa.
31.10.2012 | 22:03
U kombinaciji s vanjskim monitorom napajanje MORA biti uključeno. Da li je to samo kod mene ili je tako inače?
Kad isključim napajanje (vozi na bateriju) vanjski monitor se gasi.
31.10.2012 | 22:31
Nikad nisam probao. Nije li to malo čudan scenario - da si na stolu, imaš vanjski monitor, a nemaš vanjsko napajanje?
31.10.2012 | 23:21
Ovo sam napisao onako vise informacije radi. Prvi put kad sam slucajno istekao napajanje nestalo je slike i malo me panika uhvatila, dok nisam shvatio da je to svaki put tako.
Naravno da imam ustekano napajanje, a sad mi mia i smisla kod Apple-ovih onitora onaj dupli kabel s napajanjem i videom.
01.11.2012 | 07:44
zabac kaže:
U kombinaciji s vanjskim monitorom napajanje MORA biti uključeno. Da li je to samo kod mene ili je tako inače?
Kad isključim napajanje (vozi na bateriju) vanjski monitor se gasi.

Kod mene se ugasi samo ako je poklopljen. Ako je otvoren, rade oba monitora na bateriji. Koristim dual link adapter.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 25 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

damir1, korisnik, m@xym, tino1, Yonkis, zvone, Anonimci (258)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO