PowerMac G3(Blue & White edition)nema slike...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PowerMac G3(Blue & White edition)nema slike...

25.10.2012 | 18:38
drugar mi doneo da mu ubacim u ovaj stari G3..Tiger,nabudzio mu 1gb rama...malo veci hard.....medjutim kad ga upalim,cuje se prepoznatljiv Mac-ov zvuk...ali slike nema...nema ni onog sivog ekrana.....
e sad da pomenem sta je on radio....na njemu je bio neki mali hard,sa sistemom Os 9.1.....posto je resio da mu pojacam sve to.....izbacio je taj hard....ali ga terao djavo,ne znajuci...pa je otkacinjao sve kablove,sa maticne,i vadio je bateriju(Hteo da resetuje bios:)....po njegovoj prici,sve je isto vratio...i eto sada imamo problem.....
ima li neko ideju sta da probam....a da ne menjam graficku,jer nemam u okolini tako staru....mada ne verujem da je do graficke,jer kaze,da je sve radilo,dok nije menjao taj hard....
25.10.2012 | 19:03
Kladim se po burek da je u tom drketanju po konektorima polomio makar jedan pin na jednom konektoru. I eto ti ga sad.

Ako svaki konektor otkačiš još jednom i pogledaš da li su sve nožice na mjestu, možeš provjeriti da li je to ili ne. Isto, ako je prilikom vraćanja konektora na mjesto nešto krivo uštekao, i to imaš šanse riješiti.
25.10.2012 | 19:06
Hvala smayoo....ako resimo...imas Tepsiju Bureka.....imam ovde kod mene jednog Turcina,odrastao sam na njegovom bureku....nema ga na Balkanu......al sa sirom...
25.10.2012 | 21:12
Mene su u Bosni naučili da je burek - burek (s mesom, jel...), a ostalo su pite. Ili, kako to oni kažu - sve su pite - pite (ženski rod), samo je burek - pitac (muški rod).
  • mileni
  • Posjetitelj
25.10.2012 | 21:23
Börek - turski, pita od mesa. Burek od sira ne postoji!
25.10.2012 | 21:59
Heheheh iz prve ruke Burek je samo sa mesom i postoje dvije vrste Sa sjeckanim mesom-male kockice(u 99% slucajeva se pravi ispod saca) i sa mljevenim mesom.Ostalo su samo pitice
25.10.2012 | 22:22
Je, da, ali skužio sam već da izvan BIH, pogotovo u većim gradovima, burekom zovu sve pite. Isto, to nisu pite savijene kao one u Bosni, nego su složene u okruglu tepsiju pa se režu na trokute.

Ali svejedno mogu biti fine.

Slično tako se tu po Hrvatskoj po restoranima svašta i koješta prodaje pod šopsku i grčku salatu. Nije nužno loše, ali grčka (ili šopska) salata - nije.
25.10.2012 | 22:32
Meni se taj vaš pristup stvarima ne sviđa previše iz čisto praktičnih razloga. Da li je Mac pravi Mac samo ako ima Motorolin procesor? Prije desetak godina mi je neki talijanski kuhar objašnjavao da je pizza samo jedna - tijesto, mozzarella i rajčica. Ako se doda bilo što drugo, onda je to Coca-Cola - to je njegov izraz.

Ko ga friga, meni je najbolja pizza ona koja se dobije kad na vegeterijansku pizzu s puno povrća i dodataka stavimo još pršut, špek i kulen, pa to prelijemo s malo vrhnja.

Tko zna, možda u pravi burek ide samo ovčje meso i to samo određeni dijelovi ovce?! Prije 500 godina je neko govorio da ako nije but sa ovcine stražnje desne noge onda to nije burek. Sve se mijenja, pa tako i burek.
  • mileni
  • Posjetitelj
25.10.2012 | 22:47
Sve je to ok, no sami prijevod rijeci burek = pita od mesa. Ne moze biti jasnije. Nikako
25.10.2012 | 22:47
Sa jedne strane si u pravu ali sa druge bas i ne.Zar mislis da se mjenjao nacin pripreme dalmatinskog prsuta zadnjih 500 godina.Ja mislim da ne,jer se sve prenosi sa koljena na koljeno.Ja sam rodjen u mahali(Bosanski izraz za stari dio grada gdje se svi znaju)na bascarsiji,gdje se pite i Bosanska tradicija u jelima cuvaju i njeguju otkako je Sarajeva tako da vjeruj znam sta pricam. Burek se naziva svim pitama u Srbiji,Sandzaku i tom dijeli EX YU. Mozda grijesim ali mislim da nigdje i niko ne zna spremiti ribu kao u dalmaciji,cevap u bosni.....Da ne nabrajam sada ica i pica iz svakog kraja.

@smayoo

Okrugla tepsija se zove Sinija(bar u Bosni- vjerovatno je Turcizam) i naj ljepsa pita je bas iz te tepsije i to kada se pece na starim sporetima(stednjacima) na drva.
25.10.2012 | 23:13
Je, ali bosanske pite i bureci se uvijek zavijaju. Bilo da se peku u siniji, ili u čemu drugom, zar ne?

IgorD, zato sam i naglasio da je meni i ona pita od sira što je zovu burek u Srbiji ili Hrvatskoj - ako je dobro napravljena - isto dobra.

To što ti je ovaj rekao za pizzu - istina je. Pričaju mi ljudi koji su bili nedavno u Napulju da tamo kažeš "pizza" i dobiješ margheritu. Ako hoćeš neku drugu, moraš reći "pizza ta-i-ta". Jbg, učinili su ustupak turistima.

U Genovi isto tako je dovoljno da kažeš "pesto" i dobiješ umak od bosiljka, češnjaka, maslinova ulja i pinjola. I nemaju nikakav drugi. Ni masline, ni kapari, ništa. Samo pesto. U dvije varijante - ponente i levante (zapadni i istočni) - tj. sa i bez vrhnja. Ostatak Italije to zove "pesto genovese", jer ima još desetak sličnih fora koje su redom sve neusporedivo manje popularne. A pesto je - pesto. Mmmmm....

U francuskoj pokrajini Lorraine rade nešto donekle nalik pizzi (ali finije, ako mene pitaš), što oni zovu jednostavno "quiche" (grubi prijevod bi bio, recimo, pita, ali ne u ovom bosanskom smislu, nego u onom zapadnom - prhko tijesto u okruglom plehu). I ima samo jedna varijanta - jaja, vrhnje, sir, slanina. Ostatak Francuske to zove "quiche Lorraine", a susjedi iz Alsacea imaju još 100 varijanti iste fore, i zovu to "tarte". Mi doma najviše volimo kad se doda tikvica, mrkve, graška i paradajza. Ali "quiche" je samo jedan.

Tko je makar jednom bio na Visu, zna što je "pogaca". Ima dvije vrste - viška i komiška - sa i bez rajčica. Teško mi je odlučiti koja je bolja. Ali kad ih kreneš spremati doma, imaš 100 fora koje možeš dodati, promijeniti, itd. Sve jedno bolje od drugog. Ali to je onda neka, ne znam, kvarnerska pogača. Ali nije više ona izvorna, viška ili komiška.

I tako dalje... mogao bi nastaviti u nedogled...
25.10.2012 | 23:17
Uglavnom, amsterdamxxx, ako riješite problem, a ispadne da sam ja nešto pomogao, prihvaćam poziv na "burek od sira", dapače!
26.10.2012 | 00:22
Bosna je Bosna, kod nas u Rijeci je "burek sa sirom" i još da je onaj legendarni "Kod Braće" i svi sretni!

Šteta da je išao kopati po stroju, a vjerojatno bez prave potrebe. Nadam se da ćete to srediti.
26.10.2012 | 01:52
Ej....ko b.e,spominje Bosnu...ja sam Sumadinac(Srb)....pa i kod mene bili Turci..500 god.....u svakom slucaju..biraj..Burek,Zeljanica,Burek"smesom...pa Onda...Pecenje...prasence,jagnjence,pilence,sharance..Leskovacka pljeka....najbolje mesano meso sa Rostilja...nema saje da pojedes,u 100 evra se kladim....na kraju ,ne nudim to zbog jebene G3,koja nije moja....nego da jedemo,Ljudski.......a onda...ljuta sljiva,loza...pa vino..pivo....a ako bude zima...Vruca rakija,ili Vino.....Eto.... HAUG
26.10.2012 | 10:11

Znam, znam kako se jede kod vas... Ali ti ne znaš koliko ja mogu pojesti. Pa ti neću tu okladu prihvatiti, da te ne ogulim za 100 EUR.
26.10.2012 | 13:50
hebesh 100 ajvara....znas kako se kaze kod mene u kraju.."jedina prava i istinska Ljubav,je...Ljubav prema jelu..."
26.10.2012 | 14:11
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 15 minuta
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO