PowerMac G3(Blue & White edition)nema slike...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PowerMac G3(Blue & White edition)nema slike...

25.10.2012 | 18:38
drugar mi doneo da mu ubacim u ovaj stari G3..Tiger,nabudzio mu 1gb rama...malo veci hard.....medjutim kad ga upalim,cuje se prepoznatljiv Mac-ov zvuk...ali slike nema...nema ni onog sivog ekrana.....
e sad da pomenem sta je on radio....na njemu je bio neki mali hard,sa sistemom Os 9.1.....posto je resio da mu pojacam sve to.....izbacio je taj hard....ali ga terao djavo,ne znajuci...pa je otkacinjao sve kablove,sa maticne,i vadio je bateriju(Hteo da resetuje bios:)....po njegovoj prici,sve je isto vratio...i eto sada imamo problem.....
ima li neko ideju sta da probam....a da ne menjam graficku,jer nemam u okolini tako staru....mada ne verujem da je do graficke,jer kaze,da je sve radilo,dok nije menjao taj hard....
25.10.2012 | 19:03
Kladim se po burek da je u tom drketanju po konektorima polomio makar jedan pin na jednom konektoru. I eto ti ga sad.

Ako svaki konektor otkačiš još jednom i pogledaš da li su sve nožice na mjestu, možeš provjeriti da li je to ili ne. Isto, ako je prilikom vraćanja konektora na mjesto nešto krivo uštekao, i to imaš šanse riješiti.
25.10.2012 | 19:06
Hvala smayoo....ako resimo...imas Tepsiju Bureka.....imam ovde kod mene jednog Turcina,odrastao sam na njegovom bureku....nema ga na Balkanu......al sa sirom...
25.10.2012 | 21:12
Mene su u Bosni naučili da je burek - burek (s mesom, jel...), a ostalo su pite. Ili, kako to oni kažu - sve su pite - pite (ženski rod), samo je burek - pitac (muški rod).
  • mileni
  • Posjetitelj
25.10.2012 | 21:23
Börek - turski, pita od mesa. Burek od sira ne postoji!
25.10.2012 | 21:59
Heheheh iz prve ruke Burek je samo sa mesom i postoje dvije vrste Sa sjeckanim mesom-male kockice(u 99% slucajeva se pravi ispod saca) i sa mljevenim mesom.Ostalo su samo pitice
25.10.2012 | 22:22
Je, da, ali skužio sam već da izvan BIH, pogotovo u većim gradovima, burekom zovu sve pite. Isto, to nisu pite savijene kao one u Bosni, nego su složene u okruglu tepsiju pa se režu na trokute.

Ali svejedno mogu biti fine.

Slično tako se tu po Hrvatskoj po restoranima svašta i koješta prodaje pod šopsku i grčku salatu. Nije nužno loše, ali grčka (ili šopska) salata - nije.
25.10.2012 | 22:32
Meni se taj vaš pristup stvarima ne sviđa previše iz čisto praktičnih razloga. Da li je Mac pravi Mac samo ako ima Motorolin procesor? Prije desetak godina mi je neki talijanski kuhar objašnjavao da je pizza samo jedna - tijesto, mozzarella i rajčica. Ako se doda bilo što drugo, onda je to Coca-Cola - to je njegov izraz.

Ko ga friga, meni je najbolja pizza ona koja se dobije kad na vegeterijansku pizzu s puno povrća i dodataka stavimo još pršut, špek i kulen, pa to prelijemo s malo vrhnja.

Tko zna, možda u pravi burek ide samo ovčje meso i to samo određeni dijelovi ovce?! Prije 500 godina je neko govorio da ako nije but sa ovcine stražnje desne noge onda to nije burek. Sve se mijenja, pa tako i burek.
  • mileni
  • Posjetitelj
25.10.2012 | 22:47
Sve je to ok, no sami prijevod rijeci burek = pita od mesa. Ne moze biti jasnije. Nikako
25.10.2012 | 22:47
Sa jedne strane si u pravu ali sa druge bas i ne.Zar mislis da se mjenjao nacin pripreme dalmatinskog prsuta zadnjih 500 godina.Ja mislim da ne,jer se sve prenosi sa koljena na koljeno.Ja sam rodjen u mahali(Bosanski izraz za stari dio grada gdje se svi znaju)na bascarsiji,gdje se pite i Bosanska tradicija u jelima cuvaju i njeguju otkako je Sarajeva tako da vjeruj znam sta pricam. Burek se naziva svim pitama u Srbiji,Sandzaku i tom dijeli EX YU. Mozda grijesim ali mislim da nigdje i niko ne zna spremiti ribu kao u dalmaciji,cevap u bosni.....Da ne nabrajam sada ica i pica iz svakog kraja.

@smayoo

Okrugla tepsija se zove Sinija(bar u Bosni- vjerovatno je Turcizam) i naj ljepsa pita je bas iz te tepsije i to kada se pece na starim sporetima(stednjacima) na drva.
25.10.2012 | 23:13
Je, ali bosanske pite i bureci se uvijek zavijaju. Bilo da se peku u siniji, ili u čemu drugom, zar ne?

IgorD, zato sam i naglasio da je meni i ona pita od sira što je zovu burek u Srbiji ili Hrvatskoj - ako je dobro napravljena - isto dobra.

To što ti je ovaj rekao za pizzu - istina je. Pričaju mi ljudi koji su bili nedavno u Napulju da tamo kažeš "pizza" i dobiješ margheritu. Ako hoćeš neku drugu, moraš reći "pizza ta-i-ta". Jbg, učinili su ustupak turistima.

U Genovi isto tako je dovoljno da kažeš "pesto" i dobiješ umak od bosiljka, češnjaka, maslinova ulja i pinjola. I nemaju nikakav drugi. Ni masline, ni kapari, ništa. Samo pesto. U dvije varijante - ponente i levante (zapadni i istočni) - tj. sa i bez vrhnja. Ostatak Italije to zove "pesto genovese", jer ima još desetak sličnih fora koje su redom sve neusporedivo manje popularne. A pesto je - pesto. Mmmmm....

U francuskoj pokrajini Lorraine rade nešto donekle nalik pizzi (ali finije, ako mene pitaš), što oni zovu jednostavno "quiche" (grubi prijevod bi bio, recimo, pita, ali ne u ovom bosanskom smislu, nego u onom zapadnom - prhko tijesto u okruglom plehu). I ima samo jedna varijanta - jaja, vrhnje, sir, slanina. Ostatak Francuske to zove "quiche Lorraine", a susjedi iz Alsacea imaju još 100 varijanti iste fore, i zovu to "tarte". Mi doma najviše volimo kad se doda tikvica, mrkve, graška i paradajza. Ali "quiche" je samo jedan.

Tko je makar jednom bio na Visu, zna što je "pogaca". Ima dvije vrste - viška i komiška - sa i bez rajčica. Teško mi je odlučiti koja je bolja. Ali kad ih kreneš spremati doma, imaš 100 fora koje možeš dodati, promijeniti, itd. Sve jedno bolje od drugog. Ali to je onda neka, ne znam, kvarnerska pogača. Ali nije više ona izvorna, viška ili komiška.

I tako dalje... mogao bi nastaviti u nedogled...
25.10.2012 | 23:17
Uglavnom, amsterdamxxx, ako riješite problem, a ispadne da sam ja nešto pomogao, prihvaćam poziv na "burek od sira", dapače!
26.10.2012 | 00:22
Bosna je Bosna, kod nas u Rijeci je "burek sa sirom" i još da je onaj legendarni "Kod Braće" i svi sretni!

Šteta da je išao kopati po stroju, a vjerojatno bez prave potrebe. Nadam se da ćete to srediti.
26.10.2012 | 01:52
Ej....ko b.e,spominje Bosnu...ja sam Sumadinac(Srb)....pa i kod mene bili Turci..500 god.....u svakom slucaju..biraj..Burek,Zeljanica,Burek"smesom...pa Onda...Pecenje...prasence,jagnjence,pilence,sharance..Leskovacka pljeka....najbolje mesano meso sa Rostilja...nema saje da pojedes,u 100 evra se kladim....na kraju ,ne nudim to zbog jebene G3,koja nije moja....nego da jedemo,Ljudski.......a onda...ljuta sljiva,loza...pa vino..pivo....a ako bude zima...Vruca rakija,ili Vino.....Eto.... HAUG
26.10.2012 | 10:11

Znam, znam kako se jede kod vas... Ali ti ne znaš koliko ja mogu pojesti. Pa ti neću tu okladu prihvatiti, da te ne ogulim za 100 EUR.
26.10.2012 | 13:50
hebesh 100 ajvara....znas kako se kaze kod mene u kraju.."jedina prava i istinska Ljubav,je...Ljubav prema jelu..."
26.10.2012 | 14:11
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 22 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO