Moram čistit moćnog miša
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Moram čistit moćnog miša

16.10.2012 | 22:55
Mrmlj... Nakon 5 godina svakodnevnog korištenja i cca 6-7 trljanja po listu papira kuglica je definitivno kapitulirala. Moram ga raskapat... A ne da mi se. Prestar sam i prenervozan za takve pipljave poslove...

Kupio bi novi, ali ne da mi se davati 400+ kuna jer znam da ga svakodnevno zlostavljaju moji klinci pa bi radije da izdura još malo prije nego ga recikliram (bojim se da ni novi ne bi možda bio puno duljeg vijeka).

I tako... Zapravo ne trebam ništa. Samo sam se poželio nekom požaliti...
16.10.2012 | 23:04
Probaj ovo... Na čistu krpu za čišćenje LCD-a nakapaj malo alkohola, mišonju jako pritisni na istu i trljaj gore - dolje, lijevo - desno... Kuglicom prema dolje
Navodno pomaže...
16.10.2012 | 23:29
Pola sata posla tko ima živce za to, ali priznajem da nije za svakoga i da treba malo prakse.

Kada papir više ne radi, onda trljanje s alkoholom pomaže, ali NIKAKO ne bih preporučio jako jer kuglica podere (doslovno!) zaštitni izolacijski sloj ispod sebe koji služi kao kontakt za treću tipku i onda bye-bye treća tipka. Nažalost to sam naučio iskustvom jer održavam 7-8 takvih miševa.

Appleu ne zamjeram konstrukciju svega toga, to i nije moglo drugačije, ali im zamjeram što sam miš nisu napravili da ga se može otvoriti i zatvoriti s 2-3 vijka, a ne da se mora skalpelom otvarati i kasnije ljepiti.
16.10.2012 | 23:57
Da, to s rezanjem i lijepljenjem me najviše ljuti.
17.10.2012 | 11:00
Kupi novi, i gotovo. Prestar si, i dovoljno si rezao i ljepio u životu!
17.10.2012 | 16:10
Lol,tak sam sad skužio da se radi o apple mišu,one obične očistiš za 5 minuta.
17.10.2012 | 19:59
Ma nema šanse da ova priča sa selotejpom radi. Kad sam ja svoje miševe rastavljal, unutra je bilo svega, crnog, masnog itd... To sam JEDVA očistil s pincetom, štapićem za uha i alkoholom...
Slažem se, sve bi bilo ok da se prokletinja može rastavit bez rezanja ljepila skalpelom.....
28.10.2012 | 12:24
Heto. Jedno lijeno nedjeljno jutro bez nervoze, djeca zabavljena Žutokljuncem, šalica kave i - odradio sam to. Miš radi kao nov. Još je najviše kenjkanja bilo kod lijepljenja onog prstena natrag na mjesto. Uvijek sam mrzio cyanofix.

Kao što je rekao Davor - pola sata posla. Ali nikakva krpica i alkohol, a ni selotejp, ne bi pomogli, jer je problem izazvala - čokolada. Tek nakon što sam sve očistio i složio na mjesto sam se sjetio da sam trebao to slikati. Očito je bilo najmanje desetak korištenja neopranih ruku, nakon tamanjenja čokolade. Moja starija kćer uvijek nakon čokolade obliže prste, tako da vidljivih tragova na mišu nije bilo, ali oblizivanje očito nije dovoljno za osjetljive kotačiće u mišu.

Jedva smo je natjerali da se navikne prati ruke prije jela (kombinacijom nagovaranja, prijetnji, ucjene i potkupljivanja). Sad nam, za pranje poslije čokolade ostaju još jedino električni pendrek, klečanje na kukuruzu i slične pedagoške metode.
31.10.2012 | 12:55
a i restrikcija pristupu kompjuteru prljavim prstima isto pomaže. no čiste ruke, no konpijukter.
31.10.2012 | 22:01
Ti imaš pravu, živu djecu, ili to pričaš više onako, teoretski?

Mislim - ako imaš pravu, živu djecu i ta taktika ti pali, a da pri tom ne slušaš (a) vrištanje (b) plakanje i ridanje idućih pola sata nakon zabrane (ali ruke oprala ne bi, no way...), htio sam pitati kako to postižeš. Jer kod naše starije kćeri pale jedino spomenuti električni pendrek i sl.
31.10.2012 | 22:06
Hm, elektročni pendrek zato jer ti je to struka ili čisto onako? Ne želim znati koje bi metode bile da si slučajno politolog. LOL
31.10.2012 | 22:30
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO