MacBook Pro 13" + LG Flatron M2762DP 27"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro 13" + LG Flatron M2762DP 27"

08.10.2012 | 21:00
Pozdrav!

Kupio sam monitor od 27" i na njega spojio MBP 13". I sada, kao što vidite u prilogu sliku, slika mi nije na cijelom ekranu. Zna li netko zbog čega mi se to događa?
Prilozi:
08.10.2012 | 21:02
Evo slika!
photo-5445a2681e2025da1f7459c316fb7b6d.jpg
08.10.2012 | 21:28
Spojio kako? MDP - DP? MDP - DVI? MDP - VGA? MDP - HDMI?

Ja sam imao sličan problem kad sam spajao MBP na HDMI na monitoru (preko adaptera). U podešenjima od monitora za HDMI sam morao podešenje koje je bilo (4:3 ili 16:9) promijeniti u "Raw Scan" (ili "Just Scan" ili "Samo Skeniraj" ), a u podešenjima na Macu je trebalo uključiti kvačicu "Overscan".
08.10.2012 | 21:39
Preko HDMI adaptera. A di je taj Overscan kvačica?
08.10.2012 | 21:56
System Preferences, Displays. Otvorit će se po jedan dijalog na svakom monitoru (ugrađenom od MBP i na vanjskom). Odeš na onaj od vanjskog monitora i tamo ćeš (ako uređaj to podržava) vidjeti kvačicu "Overscan" na "Display" tabu, desno od liste za izbor rezolucije.
08.10.2012 | 22:06
ne znam što je ali ja toga nemam -.-
Slika_zaslona_2012_10_08_u_21.png
08.10.2012 | 22:19
A Pod-skeniranje, kaj ono radi?
08.10.2012 | 22:33
zoomira mi zaslon, ali uvik mi ide u visinu a ne u širinu
08.10.2012 | 22:44
Zasto HDMI?
08.10.2012 | 22:45
*NAJPRIJE* na monitoru nađi i uključi RAW SCAN, pa TEK ONDA, probavaj ovo s "Pod-skeniranje" (koja je budala prevela "Overscan" s "Pod-skeniranje"... )
08.10.2012 | 22:52
Dakle. Na monitoru sam upalio "Samo skeniraj" (To mogu upaliti jedino ako mi je rezolucija na 1080i, a ne na 1080p). Međutim kada upalim opciju "Samo skeniraj" on mi postavi isto onako kako je i na prvoj slici...

Ali kada upalim 720p onda mi je preko cilog ekrana, ali jbga nije 1080
08.10.2012 | 22:58
OK, a zašto onda na Macu ne staviš 1080i umjesto 1080p?
08.10.2012 | 23:19
ma stavim, ali opet isti šipak... ne znam... viditi ću sutra u apple storeu u zagrebu da vidim što kažu
08.10.2012 | 23:29
Kupi MDP >DVI i riješio si problem. HDMI pusti na miru.
08.10.2012 | 23:34
Dakle, staviš 1080i na Macu i na monitoru, staviš "samo skeniraj" na monitoru, i kad mičeš klizač od "pod-skeniraj", slika ti se rasteže samo po visini, a po širini ne?

Ovi u Apple storeu će te odje... odnosno reći će da je to problem monitora. I vjerojatno jest - za pretpostaviti je da monitor koji koristiš nije "full HD", nego tzv. "HD ready" (se*e mi se od marketinga kao struke i ljudi koji su plaćeni da izmišljaju fancy izraze tako da ne bude jasno što je od čega lošije, a što bolje ) tj. da zapravo ne podržava full hd rezoluciju, nego je interno reducira na 720p.
08.10.2012 | 23:40
Evo što kaže naljepnica
photo_1-3307cc2c567ad6842a6c34ae6d960922.jpg
08.10.2012 | 23:41
Koliko sam se malo susretao s HDMI-em, stekao sam dojam da je to drek. U stvari drek je kad se AV mjesa s racunalima. Komp se s monitorom spaja s DVI kabelom, razni playeri se s televizorom spajaju s HDMI kabelom. To je kao i ono o najkracem putu, najkraci put je onaj kojeg poznas.
09.10.2012 | 00:38
Prije sam imao VGA kabel... prodao sam ga i kupio HDMI sada stvarno nemam volje minjati... probati ću nešto iskemijati. ako ne uspije... bože moj! što se može
09.10.2012 | 00:57
Ima li neki razlog zašto sve slike postaš naopako?

Ako si siguran da je monitor fullHD (neovisno o tome što piše na njemu), onda je problem u driveru od grafulje na Macu. Navodno ima i nekih 3rd party softvera za to, jer Apple (navodno) zna brljati oko toga, kako na kojem modelu.

Ako dobro kužim, radi se zapravo o televizoru, a ne o računalnom monitoru? Telka ima VGA port, ima (normalno) HDMI, ali nema DVI? Ako ima DVI, probaj posuditi negdje DVI adapter i kabel pa vidi da li je drugačije s DVI? Ako jest, imaš problem s us*anim driverom od grafulje.
09.10.2012 | 07:40
Kod mene kad je overscan problem onda slika po svim rubovima ima crnog, a ne samo pod bocna dva.

Jel mozes mijenjati na monitoru aspect ratio? Ovo mi izgleda kao da pokusava 16:10 sliku prikazati na 16:9 monitoru.
09.10.2012 | 09:14
Nije to tolika razlika da bi imao toliki rub, a osim toga, rezolucija koju daje van je 1920x1080 (full HD), dakle 16:9.

Inače, da - i kod mene bez overscana ima rub na sve strane naokolo.
09.10.2012 | 16:33
@ smayoo: forum mi okreće slike naopako, nisam ja kriv
Inače ovo je kombinacija monitora i TV-a, nema DVI izlaz... Teško mi je išta ovako vama pokazati ili reći jer se ne kužim baš u sve to

Viditi ću što mogu napraviti pa ako nađem rješenje stavim ga ode
09.10.2012 | 17:19
Bit će da držiš mobitel naopako dok slikaš (da nisi ljevak?).

To je LG TV, sličan kao ovaj što ga ja imam doma. Nema DVI ulaz. Nema DVI ni DP - nije monitor, nego TV.

Nemam ti što reći nego da kod mene Mac Mini 2010 preko HDMI na vrlo sličnoj telki daje korektnu sliku (raw scan na telki, overscan na Macu uključen). Razlika je u tome što Mini ima HDMI izlaz direktno i što je kod mene 10.6.5

Na isti LG ponekad spajam MBP late 2008 preko MDP-HDMI adaptera i isto je sve OK. Isto je gore 10.6.5.
09.10.2012 | 22:25
Problem je svakako u tv_u,trebaš otići u njegove postavke i poigrati se dok ne nađeš rješenje.Ja sam imao windowse na tv(16-9) ali je meni slika bila prevelika a ne premala kao tebi.Tad sam u postavkama tv uključio nekakav full piksel ili nešto slično i dobio sam da mi vidim cijeli screen,a ne da mi je pola gumba start bilo nevidljivo.Davno je to bilo ali sigurno je do tv i kad to tamo promjeniš rješio si problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 9 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, IgorD, tino1, zvone, Anonimci (386)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO