Loctite 2-komponentno nije bilo kakvo ljepilo, ali je bitno da se osovina naštima i zalijepi što je točnije moguće u osi. Onda nema naprezanja, tj. puno su manja.
Ma ima ga i u solin gradi u Šibeniku ali ali neznam koji treba kupiti. Dva sam kupio i s njima probao al nije islo. Ni blizu, znaci vjerovatno nije to ljepilo.
Ako ima bilo gdje u Splitu nece mi biti problem jer idem svaki drugi tjedan na utakmice u Split pa bi mi bilo usput...
Ja ti imam Dremel (i mirnu ruku ) pa ak ti Zg nije predaleko ili ak buš i tu dolazio na utakmice ,... javi se na pm dan-dva ranije da si organiziram 2-3 sata slobodna,... do tada, ili ako ne nađeš nekog u Šibeniku da ti riješi problem sastavi natrag MBP i stari HDD ubaci u eksternu ladicu (cca 200 kn)
Da, to je taj. Ja to nisam nikad vidio ovako u dućanu na polici. Imali smo to u firmi, za profesionalnu upotrebu. Vjerojatno je najjednostavnije locirati Loctite uvoznika za HR pa pitati tamo gdje se može nabaviti u maloprodaji.
Koliko sam ja vidio kad sam ugrađivao SSD u MackBook Pro šarafi nisu prejako stisnuti već se kod sastavljanja koristio Loctite pa se zato teško otpuštaju. Ponekad pomaže da se šaraf prije odvijanja malo zagrije, no ne znam koliko je to moguće unutar samog računala. Možda lemilicom.
Ja sam valjda imao sreće pa sam sve uspio napraviti ravnim odvijačem odgovarajuće veličine.
Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj
CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima