Problemi sa SDD-om na MacBook Pro 13'
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi sa SDD-om na MacBook Pro 13'

14.09.2012 | 09:41
Pozdrav svima,
prvo mi je riknuo obicni hard disk, nakon toga sam kupio novi SSD i on je riknuo.
U iServiceu su mi rekli da je to zbog statickog elektriciteta.
Sada sam opet dobio novi SSD, uvazili su mi garanciju.
SSD je 120 GB OCZ Agility. Instaliran je Mountin Lion i sve je lijepo radilo dok ga nisam restartao.
Da li je netko imao slican problem i da je problem rijesio?

Mac je MacBook Pro 13', SSD 120 GB, 2,26 Ghz Intel, 4GB RAM.

Hvala
Marko
14.09.2012 | 10:07
A što se dogadi kada se napravi restart?
14.09.2012 | 10:29
Pardon nisam napisao.
Dode do Apple loga, i ispod loga se vrti kao da ga podize, ali se nista ne dogada. Cekao sam cak pola sata i nista.

Pod "safe mode" se digne, bilo je problema s nekim premisions, ali sam popravio.

Vidim da su neki pisali da je mozda problem sa przilicom. Da mozda nije dobro spojena.
14.09.2012 | 10:52
a da probaš boot napraviti u verbose modeu?

nakon paljenja pritisni (Command-V) pa pogledaj gdje "zapinje"
14.09.2012 | 17:20
Ako je SATA kanal od pržilice loše prikopčan (ne da je pržilica odpojena, nego onako - malo radi, malo ne), to može jako usporiti power-up, ali ne baš pola sata. Međutim, ako se ispod jabuke vrti krug, to znači da je power up self test prošao i OS se boota. To više onda nije problem loše prikopčane pržilice.
15.09.2012 | 21:06
Ali cek, przilicu nisi dirao kad si stavljao ssd?
Ja sam si neki dan sam ugradio vertex4 ssd od 256gb i sve normalno radi, satu od przilice nisam dirao. Jer ti trim ukljucen?
17.09.2012 | 16:39
To nisam. Budem probao veceras, pa javim!
17.09.2012 | 16:39
Nisam dirao przilicu.
17.09.2012 | 16:41
Smayo,
inace mi se cini da se on i podigne samo sto je taj start up dio stalno upaljen jer nakon 2 minute se ekran "dimma"...
17.09.2012 | 18:00
Ne vjerujem. A jesi li probao cmd+V za verbose mode?
17.09.2012 | 22:14
Simptom crkavajućeg diska.
17.09.2012 | 22:32
Ne znam šta se mudruje već 3 dana? Verbose mode! I postaj gdje visi, da vidimo šta je.
18.09.2012 | 08:47
Evo probao sam Verbose mode i pise da je sve u redu. Inace mi je to vec drugi SSD, prvi je riknuo i dobio sam novi.
Instaliramo ML na njega i digne se bez problema, stavili smo CS6 i radilo je. Onda sam stavio T-mobile program za spajanje na internet i vise ne radi. Uglavnom, izdrzi 3 paljenja i onda se vise ne dize. Citao sam po netu da dosta ljudi ima tih problema. Izbrisao sam neki dokument koji je kao smetao, ali nije ni to pomoglo. Inace SSD radi normalno. Mozda je rjesenje da stavim u njega obicni hard disk i to je to? Inace mi je prvi hard disk koji je bio originalno u njemu riknuo nakon 3 godine.
Kabel od przilice je O.K., znaci prikopcano je. Jos jedna stvar, uopce se nece bootati sa DVD-a, ML je instaliran sa USB sticka...
Stavio sam i drugi RAM jer sam mislio da je mozda on krepao, no nije ni on. Napravio sam hardware test i pise da je sve u redu.
18.09.2012 | 10:07
Što ti znači da "Verbose mode piše da je sve u redu"????

Kad se boota u Verbose modu, skrola ti se hrpa bijelih slova po crnom ekranu. Ako je sve u redu, ne piše da je sve u redu, nego se normalno boota komp, nestanu slova i crni ekran i pojavi se desktop te dalje normalno radiš. Ako negdje stane na bijelim slovima, onda nije u redu, nego pročitaš na dnu ekrana (ili fotkaš mobitelom) na čemu je stao.
18.09.2012 | 12:55
Hm koliko se sjecam nije pisao nikakav error ni nista lose.

Budem veceras ponovio pa da vidimo sto je na kraju ekrana pisalo.
18.09.2012 | 15:45
Verbose ti samo pokaziva sve procese koji se odvijaju prilikom, u ovom slučaju, zatvaranja -podizanja operativnog sustava. Ako se neki proces stalno ponavlja je znak da ima problema sa završavanjem -podizanjem tog procesa. E to je interesantan podatak, jer tu se može vidjeti koji proces stvara probleme pri zatvaranju -podizanju i dali se na to može utjecati. Kratko ERROR, je to da ti jedan od procesa ne zarvara-podiže kako treba. Nije da piše bukvalno ERROR. Zato fotka ekran pa da vidimo.
19.09.2012 | 08:36
Eto ga.

A kada stavim bootabilan DVD, onda pise disc1: I/0 error.
Prilozi:
19.09.2012 | 08:38
Evo slike, ne zeli upload na jabucnjak... jumbo-old.iskon.hr/dl/197h5ueixabjw8j3/
Prilozi:
19.09.2012 | 09:25
1. Da li ti je nešto priključeno u periferiji npr. printer ili nešto?
ako je onda otkopčaj sve i prikopčavaj jedno za drugim i nakon svakog probaj boot.
2. Da li si napravio PRAM Reset?
3. Pokušaj izvaditi SSD i Bootati ga sa USB-a.
4. Da li si napravio SMC Reset.
5. Da li si probao popraviti prava sa Disk Utility ili bolje ako imaš mogućnost sa Disk Warrior-om. Kad to radiš pogledaj da li ima učestalo grešaka sa LaunchDaemons.
19.09.2012 | 10:08
Bok tino,
1. nije nista prikljuceno, bio je USB stick za mobilni internet, i to sam probao razlicite kombinacije, sa, bez...
2. PRAM reset sam napravio vec nekoliko puta i nista
3. bootanje sa USB-a radi i sa i bez SSD-a u Macu, i normalno se instalira na SSD i podize, ali nakon nekog vremena, recimo nakon sto ga ugasim 3 puta i zelim ga ponovno upaliti, sustav se ne dize
4. SMC reset isto napravljen nekoliko puta
5. bilo je nekih greska, ali je "popravljeno" i nakon ponovne provjere pise da je disk u redu, ali opet nakon sto sam napravio restart, sustav se ne dize
19.09.2012 | 12:29
Zmay kaže:
Onda sam stavio T-mobile program za spajanje na internet i vise ne radi. Uglavnom, izdrzi 3 paljenja i onda se vise ne dize.

U tome vjerojatno i lezi problem jer je klasicni simptom nakon instalacije nekih od stickova mobilnog interneta upravo taj koji ti se desava. OS vrti na splash screenu, ali se ne podize. Cekiraj ovo:

www.jabucnjak.hr/forum/mac-os-x/72522-li...ot-on-a-new-mbp.html
19.09.2012 | 12:36
Hvala! Vjerojatno je onda to i problem.

Isprika svima kaj nisam nasao tu temu na jabucnjaku, inace sam trazio, ali valjda ne dobro...

Pozdrav i hvala svima

Marko
19.09.2012 | 13:04
Ništa, nek si ti riješio problem. Nema potrebe za isprikama i ja nekad nešto tražim pa ne mogu nać.
17.12.2012 | 11:11
Pozdrav,
malo brisem prasinu sa teme...

Na kraju je bio problem sa driverom stika za mobilni internet.
Medu svim tim, bio je i problem sa ostecenim kabelom koji povezuje hard s maticnom plocom.
Kupio sam novi kabel, ali ne isti, nego kabel za novi model MacBooka Pro koji je po meni napravljen dosta kvalitetnije.
Ne pristaje 100%, no to nije bitno.

Pozdrav
Marko
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, tino1, Tomek, Vanjuška, zvone, Anonimci (466)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO