USB na USB adapter
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

USB na USB adapter

13.08.2012 | 13:45
Jel postoji USB na USB adapter ali da NE prenosi struju?
Ponekad moram spojiti iPhone na MBP da nešto prebacim a ne bih htio da iPhone izvlači život iz baterije.
13.08.2012 | 14:25
Mislim da to ne može funkcionirati, ali neka me netko ispravi (ili potvrdi).
13.08.2012 | 14:36
znači ne želiš da se iPhone puni dok ga priključiš na MBP...mislim da to nije moguće i da nije do software.
13.08.2012 | 14:40
ta opcija koliko znam ne postoji,ali mozes pristupiti svom iPhone-u preko WiFi npr. ftp-a
13.08.2012 | 15:05
Prepravi neki produzni USB kabel tako da otvoris plast i prerezes crvenu zicu. Malo izolirtrake i voila, nema punjenja. Moguce da se dade kupiti ali je rijedje.
Apropos kabela, sjecam se koliko je tesko bilo kupiti null-modem ili cross-over UTP kabel negdje sredinom devedesetih.
13.08.2012 | 15:06
Kupi običan produžni USB kabel u Ventexu ili na sličnom mjestu, razreži plašt pažljivo skalpelom *uzduž* i precvikaj mu +5V žicu (ona je obično crvena) pa si si sam napravio USB na USB adapter koji ne prenosi napajanje. Eksperiment te košta 10 kn cca. U načelu, hardverski protokol ne uvjetuje prisutnost +5V napona da bi komunikacija radila, ali moguće je da konkretan uređaj ne diže USB vezu ako ne detektira 5V napon, tako da se ne može reći da li će ti stvar raditi baš konkretno s iPhoneom.

Ja sam nešto slično napravio s USB kabelom za printer jer mi je pravio probleme za koje sam zaključio da su povezani s tim što impulsno opterećuje linijju USB napajanja (valjda testira nešto, pitaj Boga) dok se budi, što bi mi onemogućavalo bootanje windowsa na Macu. Uglavnom, sve je radilo normalno, jer je printer ionako imao svoj izvor napajanja.
13.08.2012 | 15:11
Hvala na savjetima, pokušati ču sa rezanjem crvene žice.

@zabac, šta ti je sa Avatarom?
13.08.2012 | 15:26
Trazim neki drugi. Budem kroz koji dan postavil kad najdem adekvatan.
Nije nestao, obrisao sam ga privremeno.
13.08.2012 | 15:33
Aaa, ja sam mislio da su ti uz gmail hakirali i jabučnjak račun.
13.08.2012 | 16:18
@žabac:

13.08.2012 | 17:26
a sto ne probash program Air Sahring....pa serujes fajlove preko lokalne wifi mreze na komp...
itunes.apple.com/us/app/air-sharing/id312686749?mt=8
ili iFile(ja koristim njega)...i sa njim napravis web server...i pristupas svim iPhone fajloviam,preko browsera na kompu...
cydia.saurik.com/package/eu.heinelt.ifile

imao sam nekad pravi kabl koji ti trazis,koji je radio na windowsu..i islo bezobrazno Sporo...
13.08.2012 | 17:45
Brzina ne može ovisiti o tome da li je spojeno +5V, nego samo o tome da li je kabel sukladan USB1.1 ili USB2.0 standardu.
ww3.microtek.com.tw/tw/uploads/faq/pdf/c...on-usb2.0-cable3.pdf
13.08.2012 | 17:46
Nije problem kada sam na poslu, doma ili negdje sa wifi mrežom, već kada sam vani gdje nema pristupa mreži, pa mi je stoga potreban i kabel i baterija.
13.08.2012 | 18:12
To. I nebu mi tesko odabrati kojeg. Deblji naravbno. LOL
13.08.2012 | 23:03
smayoo kaže:
Brzina ne može ovisiti o tome da li je spojeno +5V, nego samo o tome da li je kabel sukladan USB1.1 ili USB2.0 standardu.
ww3.microtek.com.tw/tw/uploads/faq/pdf/c...on-usb2.0-cable3.pdf

Imao sam 2.0..i smorio je opako.....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 22 minuta
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO