MBW 7.1 - poluispravan. Procjena?
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

MBW 7.1 - poluispravan. Procjena?

09.08.2012 | 18:37
Poštovani Jabokuljupci.
Dakle, zalio sam svoj White 7.1 pivom. Touchpad i uppercase ne rade, a sve je drugo ispravno. Zanima me koju bi kintu mogao traziti/dobiti za njega. Baterija je jako dobra.
09.08.2012 | 23:34
Potraži malo slične ponude po E-bayu, na njih dodaj $100 za transport i na sve to skupa 25% PDV (toliko bi netko platio da kupuje odande) i 10% zato što nudiš lokalno.
10.08.2012 | 01:40
Smayoo, hvala na savjetu. Ali, nailazim na jedan problem. Realna cijena na ebayu je oko 600 do 700 dolara, ali napominjem da su uppercase I trackpad neispravni pa neznam koliko da spustim cijenu. Neznam koliko je realno traziti sve skupa 500 eura ilitiga 3 500 kuna.
10.08.2012 | 08:56
Jel to model s NVIDIA 9400 grafikom? Ako je, onda je njegova tržišna cijena u ispravnom stanju oko 3500 kuna. Ako je unibody, zadnji (grafika NVIDIA 320M), onda je njegova tržišna cijena oko 4500 kuna.

Javi se Marku u iServis (091iservis) i on ti bude rekel kolko košta popravak ovog kaj ti je krepalo pa buš znal kolko tražit....
10.08.2012 | 11:16
Hvala Djuro.
Zadnji unibody je. Cijena hardvera je cca tisucu tristo kuna vani.
10.08.2012 | 11:51
Kako može biti i Unibody i White?
10.08.2012 | 12:13
Mac korisnik sam tek 10 mjeseci pa moze biti do je doslo do zabune. Mislio sam da je unibody tip kucista.

Btw, ako znate koga da ga trazi za djelove... dajem ga za tri
10.08.2012 | 12:31
Imaš naš oglasnik pa tamo stavi ponudu.
10.08.2012 | 12:32
Riba kaže:

www.ifixit.com/Teardown/MacBook-Unibody-...1342-Teardown/1239/1

Druga slika - imaš naslagan jedan na drugom - MBW, MB Alu, MBW unibody (to je onaj bez FW).
10.08.2012 | 12:38
Stavio, al ne mogu cijenu promijenitit na 3000
10.08.2012 | 12:40
Kad klikneš na Moji oglasi, ne da ti promijeniti?
10.08.2012 | 12:48
UnlikeCoder kaže:
Mac korisnik sam tek 10 mjeseci pa moze biti do je doslo do zabune. Mislio sam da je unibody tip kucista.

Sto znaci da uppercase ne radi?
10.08.2012 | 12:58
UnlikeCoder kaže:
Stavio, al ne mogu cijenu promijenitit na 3000

Evo izmijenio sam za tebe.
10.08.2012 | 13:40
lukarak kaže:
UnlikeCoder kaže:

Sto znaci da uppercase ne radi?

Trebalo bi ga prmijeniti jer je power button otisao pa se ne pali, tipkovnica se ne moze uzvaditi iz ove serije. Treba mijenjati I Trackpad

Riba, hvala
10.08.2012 | 13:47
Riba kaže:

Zadnji white je imal kućište od komada plastike iz komada i zvali su ga unibody... To je onaj s NVIDIOM 320 nešto grafikom.....

www.everymac.com/systems/apple/macbook/s...-mid-2010-specs.html
10.08.2012 | 16:39
smayoo kaže:
Riba kaže:

www.ifixit.com/Teardown/MacBook-Unibody-...1342-Teardown/1239/1

Druga slika - imaš naslagan jedan na drugom - MBW, MB Alu, MBW unibody (to je onaj bez FW).

Samo mali ispravak. Čini mi se da je u sredini na toj fotografiji MBP, a ne MB Alu...
10.08.2012 | 17:58
Od kud je informacija da je neispravan bas top case (skupa s tipkovnicom i trackpadom)?
Kako znas da su maticna i ostale komponente ispravne?
Je li bio na sluzbenom servisu?
Pozdrav
11.08.2012 | 01:40
Cim se pivo prolilo po njemu otvoren je, koliko mi je alat dopustao. Nakon par sati je sklopljen I upaljen. Radio je normalno al se tipkovnica lijepila i trackpad je stekao. Ugasio sam ga. Nakon nekog vremena bih ga upalio ali se nakon sekundu gasio sam. Vise se ne moze upaliti. To me navodi da cinjenicu ga je neki spoj na powerbuttonu ili oksidirao ili je zaljepljen. Ukoliko je tko zaintersiran za kupnju nije ga problem poslati ma sluzbeni servis.

Na ovom modelu je tipkovnica ugradena u kuciste I ne moze se skiniti.
11.08.2012 | 09:30
Što znači da moraš mijenjati cijelo kućište s tipkovnicom, a to je trošak od cca 1500-2000 kuna, bojim se....
11.08.2012 | 11:11
Djuro, u ovoj je seriji tipkovnica zapecacena na uppercase tako da, treba mijenjati uppercase.
11.08.2012 | 11:44
UnlikeCoder kaže:
Djuro, u ovoj je seriji tipkovnica zapecacena na uppercase tako da, treba mijenjati uppercase.

Pa to i tvrdim, da treba zamjena cijelog kućišta
11.08.2012 | 12:03
Ne... samo uppercasea
11.08.2012 | 12:35
A što još imaš od kućišta? Donji poklopac koji je komad gumiranog aluminija.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 21 minuta
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO