Apple remote, stari - novi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple remote, stari - novi

06.08.2012 | 10:24
Radi li stari Apple remote (plastični bijeli) na novim macovima sa kojima se taj daljinac više ne isporučuje?
06.08.2012 | 10:42
S minijem (NVidia 9400) uz koji nije došel daljinski radi. MBair nisam probal.......
06.08.2012 | 11:25
Djuro genijalac kaže:
S minijem (NVidia 9400) uz koji nije došel daljinski radi. MBair nisam probal.......

Baš me za Air i zanima! Nadam se da će se neki od vlasnika javiti. Dakle, kombinacija: stari daljinac i novi Air.
Hvala!
06.08.2012 | 11:36
Bum ti probal kad doma dojdem. Iako, znaš da od Liona nema više onog, kak se zove programa za pregled i skrolanje po kompu muzike, fimova i itd.....
Skroz sam zblokal, nemrem se sjetit kak se zove, showview?
06.08.2012 | 12:12
Front Row
06.08.2012 | 12:45
Racunalo mora imati infrared receiver kako bi Apple remote funkcionirao.

iMac se jos uvijek isporucuje snjima ali za laptope vise nisam siguran. Macbook Air (mid 2011) znam da ga nema, stoga i ne funkcionira daljinski.

A umjesto front row-a postoje odlicni i besplatni programi: Plex i XBMC (xbox media center) koji takodjer podrzavaju Apple remote.

Umjesto Apple remote, u slucaju da imas smartphone, postoji cijeli niz app-ova koji omogucuju remote funkciju.
06.08.2012 | 14:33
Hvala @Djuro genijalac. Javi rezultat.

@jiggs Upravo sam zato i pitao jer mislim da novi remote komunicira sa macovima putem blutootha tj. (koliko mi je poznato) na novim prijenosnim macovima nema više infrared recievera pa pretpostavljam da stari remote više neće raditi

BTW isprobao sam upravljanje Keynoteom putem aplikacije na iPhoneu. To uredno radi. No, za listanje stranica u Keynoteu nije mi previše praktično držati iPhone u ruci i radije bih imao pravi daljinac. Kako mi se čini morat ću posegnuti u džep
06.08.2012 | 14:51
Za bluetooth opciju nisam cuo...

Na Apple Store pise pod napomenom da je za macove potreban infrared receiver.

store.apple.com/us/product/MC377LL/A#overview
06.08.2012 | 15:33
jigss kaže:
Za bluetooth opciju nisam cuo...

Na Apple Store pise pod napomenom da je za macove potreban infrared receiver.

store.apple.com/us/product/MC377LL/A#overview

Ovo sa blutoothom je bila moja pretpostavka budući da tako (uz wifi) radi aplikacija na iPhoneu. U međuvremenu sam našao ovaj podatak koji kaže da (gotovo!) svi macovi imaju IR reciever http://bit.ly/Q33vNK

To bi moglo značiti da stari remote radi (ako je upotrijebljena tehnologija ista).

BTW nisam tehnički potkovan tako da sve moje zaključke treba uzeti cum grano salis.

Čekam da mi @Djuro genijalac javi radi li mu stari remote na Airu.
06.08.2012 | 16:06
Sori ako nisam prije odgovorio:

imam stari (bijeli) remote od iMaca 7,1 i probao sam ga spojiti na Macbook Air (mid 2011) i nije islo...

06.08.2012 | 16:34
jigss kaže:

imam stari (bijeli) remote od iMaca 7,1 i probao sam ga spojiti na Macbook Air (mid 2011) i nije islo...

I mislio sam da će tako biti
Hvala ti.
06.08.2012 | 16:59
jigss kaže:

Kako se to proba 'spojiti' remote na racunalo?

Koliko ja znam, barem ona 2 koja imam, plasticni i metalni, oba su IR, i zapravo funkcioniraju identicno.

Podrzavaju ih svi MBPovi, MBovi do unibodya, i to je to.

E da i ovaj novi rMBP ne podrzava.
06.08.2012 | 17:52
Da, moze se upariti daljinski s kompom. To znaci ako imamo dva i vise MAC-a u sobi, tada svaki daljinski moze biti za samo jedan komp, a ne dase mjesaju medjusobno.
Uparivanje jedino ne radi s iPhone/Pod/Pad dockom. On radi uvijek.
06.08.2012 | 17:57
@ lukarak

krivu sam rijec upotrijebio: nije spojiti nego spariti...

Ali to je potrebno raditi ako komp ne prepoznaje daljinac (a ima naravno IR receiver)

support.apple.com/kb/HT1619?viewlocale=en_US&locale=en_US
06.08.2012 | 17:57
DrAle kaže:
jigss kaže:

I mislio sam da će tako biti
Hvala ti.

Evo, upravo probah. MBAir stoji glup ko stup dok ja klikam s daljinskim. Kako nema Front Rowa (fala Smayoo!), dignul sam iTunese koji bi morali raditi (play-pause, glasnoća itd..) ali nula bodova......
06.08.2012 | 19:13
Hvala @Djuro genijalac
12.08.2012 | 16:24
Baš sam isprobao na svom MacBook Pro 8,1 i nije reagirao ništa sve dok nisam skinuo kvačicu sa: Disable remote control infrared receiver koji se nalazi pod: System Preferences-Security & Privacy-FileVault-Advanced. I sada radi bez problema.
12.08.2012 | 18:48
Gotovo, već sam naručio novi.
13.08.2012 | 08:59
Renzo kaže:
Baš sam isprobao na svom MacBook Pro 8,1 i nije reagirao ništa sve dok nisam skinuo kvačicu sa: Disable remote control infrared receiver koji se nalazi pod: System Preferences-Security & Privacy-FileVault-Advanced. I sada radi bez problema.

Ne moras na FileVault, Advanced izbornik nema veze s tabom koji je selectan u Security & Privacy.
13.08.2012 | 10:07
Da, u pravu si.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 22 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO