Battery Condition: Replace Now!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Battery Condition: Replace Now!

01.08.2012 | 09:41
Pozdrav ekipa!

Imam MacBookPro6,2 mid 2010 i riknula mi baterija. U 2 dana mi je health otišao sa 90% na 5%. Napravio sam kalibražu i sve ostalo no međutim nikakvih poboljšanja nema. U status baru stoji Condition: Replace now i "uskličnik"
Jel ima netko iskustva sa time? Gdje da ju mjenjam? iStyle, eBay ili nešto iTreće Gledao sam proceduru na iFixit.com i nije baš da mi se da to sve odspajat pa spajat.... poznat sam po tome da mi se svašta može desit
01.08.2012 | 10:14
Pisalo se o baterijama već jedno 10 puta. Potraži malo po forumu.
01.08.2012 | 10:19
ma pregledao sam sve to, ali postovi su iz 2008... to mi je malo prestaro. nije mi se napuhala baterija, jednostavno se ispraznila. jedino mi nije jasno kak tak odjednom :/
01.08.2012 | 10:33
Kakva 2008?

www.jabucnjak.hr/forum/hardver/78000-nov....-unibody.html#80912

ovo je s kraja prošle godine

www.jabucnjak.hr/forum/hardver/92911-mac...-baterija.html#93237

a ovo od prije 2 tjedna. Upišeš "baterija" u tražilicu foruma. Pa nije to baš tako teško.

Ako se baterija nije napuhala, to znači da se nije pregrijala. A to što se tako najednom "ispraznila" je zato što je jedna ili više ćelija u njoj otišlo u kratki spoj ili prekid. Nije to bilo baš tako najednom. Health ti vjerojatno neko vrijeme prije toga nije bio točan jer nisi radio kalibraciju, ali je jedna paralelna grana bila u prekidu ili KS još ranije, a onda, kad ti je na drugoj grani ćelija otišla u kratki spoj se dogodilo to da je pao napon cijele baterije za 1,22 V. Efekt toga ti si doživio kao naglo pražnjenje baterije.

Ćelije odu u prekid ili u kratki spoj ponekad. Bez nekog posebnog razloga i neovisno o starosti i korištenosti baterije. Nažalost, nisi prvi kojem se to dogodilo.

Ako nisi vičan takvim zahvatima, kad ti stigne nova baterija, nađi nekog servisera da ti to zamijeni.
01.08.2012 | 10:52
tnx smayoo, pročitao sam i te postove i sve se svodi na oriđiđi ili eBay i na baterije koje meni ne odgovaraju. Na macsales nisam našao bateriju za svoj model, pa pretpostavljam da moram do ovlaštenog servisa, ili?
01.08.2012 | 14:09
Ako ti ne odgovara E-bay, a ni macsales je ne nudi, onda da - moraš do ovlaštenog servisa. Ne znam zašto ti ne odgovara E-bay, ali novac je ionako tvoj pa mi nije ni bitno.
01.08.2012 | 16:26
teebz1978 kaže:
tnx smayoo, pročitao sam i te postove i sve se svodi na oriđiđi ili eBay i na baterije koje meni ne odgovaraju. Na macsales nisam našao bateriju za svoj model, pa pretpostavljam da moram do ovlaštenog servisa, ili?

www.ebay.com/itm/73Wh-original-Battery-A...3233b#ht_1890wt_1189

Kupi ovo, taj model ti treba, nema veze kaj pise da je za 2009, imaju iste baterije.

Od ovih sam ja narucio, original baterija je sigurno.
01.08.2012 | 18:42
Ej lukarak, hvala ali kak znaš da je to baš to? I kod koga da idem da mi ju zamjeni?
01.08.2012 | 18:54
A zasto bi isao kod nekoga ????

01.08.2012 | 19:01
hahahah, baš taj sam i gledao i nevjerovatno je koliko meni takve stvari mogu NE IĆI od ruke. pehista do bola, zato radije nekome dam za pivu
@lukarak - jesi ti sebi sam mijenjao batt?
01.08.2012 | 21:11
teebz1978 kaže:
hahahah, baš taj sam i gledao i nevjerovatno je koliko meni takve stvari mogu NE IĆI od ruke. pehista do bola, zato radije nekome dam za pivu
@lukarak - jesi ti sebi sam mijenjao batt?

Da, nevjerojatno je jednostavno. Imas taj njihov tri-wing seraf koji se moze otvorit obicnim malim kriznim, a vjerojatno i plosnatim, odspojis bateriju, maknes konektor s maticne s nekim plasticnim stapicem, stavis novu, spojis konektor, zaserafis i to je to. 5 minuta posla.

Sto se tice modela, format baterije nije mijenjan na unibodyima izmedju 2009 i 2010 godine, a vjerojatno ni u ovim novim iz 2011 i 2012, po slikama iz iFixita je to sve isto, al nisam imao u rukama pa neznam. Al 15 i 13 2009 i 2010 sigurno imaju iste.

Od ovog sellera s ebaya sam ja narucio za 13'' i dobio ovu od 63.5 Wh koja je u 2010 modelu, original baterija bez razlike u izgledu, natpisima, a i trajanju u prvih 10ak punjenja od one koja je dosla s MBPom.

A i nisam platio carinu i pdv pa je i to ispalo super.

Naranvo, mozda tebi naplate, tu su nekima na te iznose racunali PDV.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 29 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi