Pozdrav svima,
potrebna mi je pomoć oko spajanja sticka za mobilni internet (VIP/Vodafone) i Airport Expressa. Postoji li mogućnost da se od Airport Expressa napravi 3G router za surfanje primjerice na g.o. Znam da mogu od iPhonea napraviti HotSpot ali me to ne zadovoljava jer "ubija" bateriju, a sa stickom i ne moram razmišljati o količini prometa... Zvao sam Apple podršku u HR i oni nemaju konkretan odgovor osim probajte, a ni u VIP-ovoj tehničkoj podršci nemaju odgovor... Ima li itko iskustva u takvom spajanju? Hvala.
Samo u Share Internet postavkama namjesti da ti se internet sa sticka shera preko wi-fi.
Inace sa Airport Expressom bi to isto radio samo bi na laptopu namjestio da se internet sa sticka shera preko etherneta. Ethernet ubodes u Airport Express i jos par sitnih postavki na njemu i vozi...
Pozdrav
Dobio sam na poklon airport express i zanima me kako ga pokrenuti. Prvi put se susrećem s time pa nisam upućen u princip spajanja samog uređaja te instalacije i usklađivanja s iphoneom te komp(windows 7). Pokušao sam pronaći na internetu bolja objašnjenja no bezuspješno. Molio bi ako bi mi netko mogao objasniti korak po korak spajanje airporta i instalaciju na iphone i komp
To set up AirPort Express using an iOS device:
1
Tap Settings on the Home screen, and then tap Wi-Fi.
2
Tap the name of your AirPort Express
3
Follow the onscreen instructions for creating a new network or joining an existing one.
Wi-Fi settings can only be used to set up an unconfigured AirPort Express
Je li novi ili rabljeni?
Ako je rabljeni, prvo reset.
Ako je novi, spoji se s njime žičano jer je tako najjednostavnije.
Korak po korak je teško napisati jer te svašta pita.
Metoda pokušaja i pogrešaka je očito najbolja metoda.
za podešenje AirExpressa treba 15tak minuta, sve se podesi na 3-4 ekrana preko iOsSa, no na veliko iznenađenje, jako puno "stručnjaka" u sl brodu ga nije znalo podesit..... veliki tehničari...
btw, ima na jubito kako se sve podešava samo treba utipkat, a i na google se može nać pokoji tuturial
Koliko znam, DHCP je dignut i na APE. Treba jedan isključiti.
Nije jednostavno kako izgleda. 15 min. je dovoljno ako znaš što radiš, a ako ne znaš, tada je komplicirano.
drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec
drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu
BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor
Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta
hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]