Zamjenski MagSafe adapter
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zamjenski MagSafe adapter

01.07.2012 | 20:19
Krepava mi MagSafe adapter za MacBooka, nakon samo godinu i pol, a čuvam ga, mazim i pazim k'o jabučicu oka svoga , kao i sve druge svoje nagrižene jabuke, dakle nije "do mene".

Gubi kontakt negdje desetak centimetara od metalnog dijela i zasad ga još uspijevam namjestiti i zakvačiti onom njegovom kopčicom tako da radi, ali jasno mi je da neće još dugo.

Nimalo mi se ne sviđa opcija da u nekom od naših dućana dam 700+ kn za novi adapter, a na eBayu nalazim samo rabljene originalne Appleove po prihvatljivim cijenama (a tko zna koliko bi mi oni trajali) pa me zanima ima li tko iskustva sa zamjenskim punjačima kakvi se prodaju čak i ovdje na Jabučnjaku po 250 kn.

Jesu li pouzdani? Rade li dobro?
01.07.2012 | 21:14
Popravi ga!
Kad bi meni crkavao, ja bi odrezao konektor prije tog mjesta gdje crkava i iza. Taj dio kabela (par centimetara bi bacio). Tada bi rastvorio krajeve kabela i zalemio žičice (nadam se kako su obojane).
Ja gledam to ovako, adapter je/bude crko, štetu baš i nemreš napraviti (ako ne puni, ne puni). Kako konektor ima 5 pinova 1. i 5. su GND, 2. i 4. je 16.5V, a srednji je kontrola punjenja. Znaći, nemreš bog zna kaj zeznuti. Ja zamjenski ne bi kupovao.
01.07.2012 | 21:35
I planiram to napraviti, ali tek nakon što nabavim drugi adapter. Jer kaj ako popravak u kućnoj radinosti ne uspije?
01.07.2012 | 21:51
Zasto ne bi uspjelo? Pa ne moze biti gore nego kaj je sada. Ako nabavis novi, kaj ce ti ovaj potrgani? Moze se to fino popraviti. Kupi teflonske buzire (kad ih zgrijes se stisnu) razlicitih dimenzija, odrezi, zalemi i izoliraj buzirima. Jedino mislim kako ih nema u bijeloj boji.
01.07.2012 | 21:54
NE KUPUJ kineske kopije. Meni je riknula nakon mjesec dana. Kad sam zvao prodavača preko njuškala, jednostavno me otpilio. kažem, govorim o kineskoj kopiji. Ja sam svoj popravio, meni je izvukal žica dolje kod same "kocke". Imaš na Youtube-u cijela čuda tutoriala kako popraviti postojeći.
01.07.2012 | 22:19
zabac kaže:
Zasto ne bi uspjelo?

Zato kaj nisam sigurna gdje točno gubi kontakt. Najvjerojatnije je u tih zadnjih 10ak cm pri metalnom dijelu, ali ne mora biti. Moguće je i da je na samom spoju kabela i metalnog priključka.

Pa ne moze biti gore nego kaj je sada.

Može. Zasad ovaj još radi.

Ako nabavis novi, kaj ce ti ovaj potrgani?

Za rezervu. Nakon što/ako ga popravim.

Moze se to fino popraviti. Kupi teflonske buzire (kad ih zgrijes se stisnu) razlicitih dimenzija, odrezi, zalemi i izoliraj buzirima. Jedino mislim kako ih nema u bijeloj boji.

Ček malo, idem sad guglati kaj su to buziri, a onda idem pozvati bolju polovicu i poslati ga sutra po buzire (pritom se praveći da sam oduvijek znala što su to buziri).

P.S. Nađoh bijeli bužir u Chipoteci. Svašta čovjek nauči na Jabučnjaku.
01.07.2012 | 22:43
Nakon ponovne pomnije inspekcije, čini se da je problem ipak tik ispred onog šireg gumenog dijela prije alu priključka. Vidi se i jedva zamjetno vanjsko oštećenje kabela pa je krivac najvjerojatnije mačak (prasac iz porodice glodavaca ).

Eh, sad, tu će biti malo teže izvesti popravak, čini mi se.

01.07.2012 | 23:30
Ali pod hitno nešto napravi, ja sam imao punjač koji je malo držao malo ne i tako sam ga namiještao neko vrijeme dok se jedan dan nije počelo dimiti iz njega. Čak sam bio kod nekih klijenata i taj dio kabla gdje se dimilo je napravio finu fleku na stolu, a mislim da je čak i jedna iskrica frcnula. Sva sreća da sam bio odmah do i fino ga isčupao iz zida prije nego što je napravio veću štetu.
01.07.2012 | 23:38

Možda me mačak pokušava ubiti?
02.07.2012 | 08:08
Ovo bu problem. Dosta je blizu.
Preporuka je kupiti preko oglasnika adapter koji je izgorio i obično ga se prodaje za male novce. S njega iskoristiti kabel.
U dučanim aelektromaterijala se prodaju teflonski bužiri. Imaju svojstvo kad uh se zagrije onda se skupe (obično su deklarirani FI8-Fi4 - imaju promjer 8mm, a kad ih se zgrije s upaljačem recimo, onda se skupr na promjer 4mm > ovo je samo primjer).
To je meni zgodno za krpanje kabela jer taj bužir nakon tretmana postane dosta kruti i ne dozvoljava novom spoju žica ponovno pucanje.
02.07.2012 | 16:01
Malo teže DA, ali ne i nezvedivo. Najbolje je da odneseš adapter nekom stričeku koji ima bar malo iskustva sa takvim stvarima, i on ti to bude bez problema rješio. Jer ak radiš sama, i zezneš, jednostavno nemaš više žice za štukanje. A sam metalni dio spajati - nemoguća misija.
Dakle, nađeš nekog električara, nabaciš par "migova" i rješiti će ti to za 2 pive!
02.07.2012 | 16:32
Zdravac kaže:
Najbolje je da odneseš adapter nekom stričeku koji ima bar malo iskustva sa takvim stvarima, i on ti to bude bez problema rješio. Jer ak radiš sama, i zezneš, jednostavno nemaš više žice za štukanje. A sam metalni dio spajati - nemoguća misija.
Dakle, nađeš nekog električara, nabaciš par "migova" i rješiti će ti to za 2 pive!

Ako hubby ne sredi stvar, sve si mislim da lijepo odnesem punjač Marku u iServis pa mi ne trebaju "migovi" i pivce.
Jer bojim se da je vrijeme kad su mi stričeki električari obavljali sitne popravke za par "migova" i pivu davno prošlo. Sad mi kažu "gospođo" i "vi".
02.07.2012 | 18:04
To je zbog teške situacije ili godina? LOL
02.07.2012 | 20:29
zabac kaže:
To je zbog teške situacije ili godina? LOL

Ha čuj, biti u mojim godinama je i samo po sebi teška situacija, tak da je odgovor na oba pitanja "da".
02.07.2012 | 21:44
16.07.2012 | 23:07
miomika kaže:
NE KUPUJ kineske kopije. Meni je riknula nakon mjesec dana. Kad sam zvao prodavača preko njuškala, jednostavno me otpilio. kažem, govorim o kineskoj kopiji. Ja sam svoj popravio, meni je izvukal žica dolje kod same "kocke". Imaš na Youtube-u cijela čuda tutoriala kako popraviti postojeći.

A zašto kupuješ s Njuškala što sam možeš kupiti s E-baya? Mene još nikad nijedan prodavač s E-baya nije otpilio. Jednostavno - E-bay je tako organiziran da im se to ne isplati.

Ja sam kupio kinesku kopiju na E-bayu prije 2 godine, koristim je svaki dan po nekoliko sati (stoji mi doma u dnevnoj sobi, trajno uštekana) i radi super još uvijek.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO