MBP se grije kada je na punjaču
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP se grije kada je na punjaču

27.06.2012 | 15:59
Ne znam da li je normalno, ali kada je macbook pro (2007) spojen na punjač, iako je baterija puna i ne puni, temperatura procesora/GPU je negdje oko 65 stepeni uglavnom, ako upalim youtube ili nešto zahtjevnije ide i na 80 i uključuju se venitlatori intenzivnije, tako da kada je na punjaču uglavnom uvijek je jako vrelo kućište da teško mogu držat ruke na njemu, a sa donje strane da i ne govorim. Međutim kada je na bateriji, temperature su sasvim "ugodne", oko 45 je procesor. Da li je to normalno (mada mislim da nije), i kako bar malo popraviti stanje?

Hvala unaprijed
27.06.2012 | 18:51
Nisi se potrudio traziti po forumu. Zakljucak je kako punjac nema dovoljnu snagu goniti komp (pretpostavljam 15") pod punim opterecenjem. Pogotovo nije u stanju puniti bateriju i goniti komp Zato ti se i punjac grije prekomjerno. U stanju mirovanja je oko 45 stupnjeva.
Nema spasa. Kupiti jaci punjac kod kineza i ocistiti ventilatore prasine.
27.06.2012 | 19:58
punjač je originalni, malo mi je glupo da nije projektovan tako da bez problema može radit, i opet nema mi logike da se laptop grije zbog slabog punjača. neka se grije sam punjač, ali kakvog utjecaja ima na temperaturu procesora
28.06.2012 | 11:47
Temperatura procesora ne bi trebala biti u vezi s punjacem. Ja tumacim kako se grije sklop za napajanje kompa kad je na punjacu. Moj je 2 godine star, a i onaj od prije 6 godina grije se u gornjem ljevom kutu. Najgora situacija je poluprazna batrija i 100% optereceni procesor. Onda hoce zakuhati. Kad je baterija puna i kad opteretim procesor, baterija se ipak prazni. Po tome sam zakljucio kako punjac nije dovoljan. U mirovanju oba kompa su hladni.
16.07.2012 | 19:16
Mozda je offtopic ali pitanje je laicko i nisam uspio pronaci odgovor pa ga trazim ovdje:

Da li konstantan rad na MBP (internet, film (whatever), koji je stalno (ili skoro stalno) prikopcan na punjac, unistava zivot baterije? Pitam jer mi je ovo prvi laptop i cuo sam da bi trebalo raditi na njemu samo na bateriji, dok je iskopcan iz struje, a puniti ga, bez rada na njemu samo kad se isprazni. Zvuci kao isparavno teoretsko pravilo ali toliko ljudi ima lap oko mene i nikada mi to nije palo napamet...
16.07.2012 | 19:43
Ma jok. Imam ga stalno na punjaču, osim kad ga treba odspojiti. Odspojim ga s vremena na vrijeme i ispraznim preko pola i onda uključim. Zdravlje baterije je odlično, mada na starom MBP (oko 6 godina) morao sam treću bateriju staviti (to su one koje se mijenjaju). Sad imam one koje bi trebao u servisu mjenjati.
16.07.2012 | 20:53
Zgleda da su taj dio lijepo rijesili sa novijim generacijama strojeva onda. I drago mi je da jesu. Thx
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 33 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, tino1, VanjusOS, Zdravac, zvone, Anonimci (340)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO