Mac mini - nisam izdržao :-)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac mini - nisam izdržao :-)

03.11.2007 | 10:40
Nemas brige, samo naprijed. Ipak su to samo staticke slike. Mozes pitati ima li na njemu - u toj konfiguraciji - otvarati po 20 JPEG-a a da je svaki file od 5 MB? Ima, i radi sa svih 40 odjednom otvorenih!
03.11.2007 | 10:46
Japanci to izgovaraju Prug&Šray. Ovo zadnje ima smisla ;->
03.11.2007 | 16:43
Kad smo već kod smisla, evo jedno pitanje malo offtopic, pa ne zamjerite. Imamo na poslu jednu lampu kojoj je maticna klimava pa se svako malo gasi i krepava, ali nemreš onak lijepi komp bacit, kaj ne? Nova maticna je 2300 kuna (s ugradnjom), a ni prek neta nema bas puno jeftinijeg rješenja. I sad nastupa paklenski plan: ubaciti macmini nutra pa nek stvar sljaka. Misli li netko da bi to bilo izvedivo bez previse komplikacija? Zapravo, pitanje svih pitanja je bi li se displej mogo prištekat na mališana? Isto pitanje ide i za Combodrive koji je klasični, kao što svi znamo, ne slotloading...
Kaj bi bilo s hlađenjem? Vjerojatno ne bi bilo problema, jer lampa ima onaj ogromni ventilator, ap ak bi nutra bil otvoreni macmini, još bi se mogel prehladiti, kaj ne?
03.11.2007 | 17:59
Ako je u lampi display spojen na isti način kao i na laptopima (a vjerujem da je), onda zaboravi sve skupa.
03.11.2007 | 21:05
Još jedno OT...
Da li netko zna kakva je situacija sa iMacom G5 i njegovim internim spajanjem displaya - naime krepala matična, a iskoristio bih ga kao LCD display za Minija.
Jel netko pokušavao ?
03.11.2007 | 22:42
The graphics cards inside the laptops have that special interface compatible with the display in this laptop, but normal PC graphics cards do not have this kind of interfaces. One problem is also that there is wide variety of LCD display interfaces in use, so first you need to figure out what interface is used (can get hard) and then get somewhere information how to interface to it (information might not be publically available). Here is a list of some LCD screen interfaces used or in-use nowadays:

- Analog VGA (used in external LCD displays but not in laptops normally)
- 44-pin TTL parallel
- 20-pin LVDS serial
- Digital Video ( 6-bit for each color R/G/B ) Sync Signal,DOTCLK, 4 pairs LVDS (used in some IBM laptop displays)
- DVI (Digital Visual Interface LCD panel digital interface from DDWG, used for external LCD screen mainly)

So the conversion between normal PC graphics cards and LCD display taken from old laptop is generally very complicated and usually not worth of a try. To do the conversion you would first need to get to know what type of interface that LCD screen uses, then get the specifications of that interface, then specifications of that specific LCD and then design your own interface for that. Very complicated and not worth of the problem to try to do that at least if you plan to do this for saving some money (maybe a good educational experiment for a very good hardware/electronics expert, but not recommended for any average electronics homebuilder).
It is possible, but in order to get the LCD to run off a standard VGA or standard digital video card, a converter must be bought. The converters cost about $250+. Its often cheaper just to buy a flat panel display. Regular flat panel displays on the market now are at least 15\" which is much larger then the most laptop LCDs out there. The ready-for-vga flat panels for sale include the sort of input converter that you would have to buy to make the bare LCD work. While it seems like the converter should not cost half the price of a new LCD display, it does. The LCD interfaces that work for old laptop screens were made in low quantity for a few specific projects and are designed to support numerous types of LCD.
  • antemati
  • Posjetitelj
07.03.2009 | 16:40
dali ova memorija radi na mac miniju g4 1.25 mhz

Memorija za notebook DDR 400MHz 512MB SODIMM CL3 Transcend JetRam
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 30 minuta
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO