Microsoft Surface
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Microsoft Surface

20.06.2012 | 14:16
Sank kaže:
... a s druge strane čistokrvni Word nije za sada prilagođen korištenju na tabletima u pravoj mjeri, a pitanje je da li će ni biti jer prema nekim glasinama MS ne namjerava u potpunosti prilagoditi svoj office touch ekranima, kako je to Apple napravio sa svojim iWork. To znači da ovaj tablet zapravo i neće biti tablet već okljaštreni ultrabook, a u tom slučaju...

Meni je ovo najčudnije zapravo. Da je Microsoft ozbiljan s ovim tabletom jučer bi pokazao Touch Office i to bi onda bila tzv. killer feature koja bi neke ljude odvukla s drugih tableta na ovaj. Pošto nisu demonstrirali ništa, meni se čini da je sve to tek toliko da pokažu da i oni imaju konja za trku. Ništa od ovog, tj. nadam se da ovo neće biti Ballmerov labuđi pijev ili kak se već zove Game Over za nekog šefa velike firme.
20.06.2012 | 16:43
LOL

"I will always choose a lazy person to do a hard job, because he will always find the simplest way." - Bill Gates.
  • User
  • Posjetitelj
20.06.2012 | 16:47
Sank kaže:
User kaže:
Tipkovnica se može otkačit (kao i Smart Cover na iPadu) i od tog momenta koristiš Surface kao i bilo koji drugi tablet.

Naravno da može, pa ja nisam nigdje tvrdio drukčije, ali cijelo vrijeme negiraš jednu očitu činjenicu, a to je da kad poželiš koristiti cover tipkovnicu onda moraš naći ravnu površinu (stol) na koju ćeš ga postaviti, a u tom slučaju svaka je tipkovnica dobra.

Pa ne negiram, ali je praktičnije imat tipkovnicu na coveru kad ideš negdje nego teglit posebnu bluetooth/USB tipkovnicu sa sobom.

Ovo Microsoftovo definitivno nije originalna ideja, pa Smart cover sa magnetskim spajanjem prvi je patentirao Apple, a to što je Microsoft stavio tipkovnicu na isti cover po meni je jadan pokušaj inovativnosti, ali eto...

Možda se varam, ali mislim da bi općenito mišljenje o cover tipkovnici bilo puno drukčije da je Apple napravio to na isti način.

Ako se ne varam do jeseni će izaći MS Office i za iPad, koliko će bit "čistokrvan" ostaje da se vidi, a s druge strane čistokrvni Word nije za sada prilagođen korištenju na tabletima u pravoj mjeri, a pitanje je da li će ni biti jer prema nekim glasinama MS ne namjerava u potpunosti prilagoditi svoj office touch ekranima, kako je to Apple napravio sa svojim iWork. To znači da ovaj tablet zapravo i neće biti tablet već okljaštreni ultrabook, a u tom slučaju...

S druge strane, po mojem mišljenju trenutno nema boljeg hibrida tableta i stolnog kompa.

Ja sam zadnja osoba koja želi stat u obranu Microsofta, ali mislim da je gomila prigovora koje sam pročitao ovdje neosnovana i mislim da ovaj uređaj ipak zaslužuje malo konstruktivnije kritike.

Ako je tako, zašto si onda zauzeo obrambeni stav, umjesto da si dao koju konstruktivnu kritiku? Možda moje kritike nisu konstruktivne, ali baziraju se na dugogodišnjem iskustvu sa MS Windowsima i inače Microsoftovom pristupu inovativnosti, a eto rusty je pustio link na EPIC fail, a može se pogledati i cijeli event na YouTube pa pogledaj, sigurno će ti pasti barem nekoliko konstruktivnih kritika

Kritika ne mora nužno bit i negativna.

A negativne kritike koje imam se uglavnom odnose na Windowse općenito i Microsoftovu politiku (zato i kažem da mi ne pada napamet kupovat Surface). Jedino što mi pada napamet s hardverske strane Surface-a je da bi Pro verzija mogla bit neugodna s obzirom na zagrijavanje, ali to nećemo znat dok ne izađe na tržište. Moje najveće zamjerke na Windowse su vezane uz registry, usability i nesigurnost, a možda se varam no čini mi se da Metro zaobilazi registry, usability mu je na tabletu sasvim OK, a sigurnost ćemo vidit po politici njihovog Store-a.

Standardne Win32 i .NET aplikacije koje se izvršavaju pod Explorerom i dalje pate od starih boljki.

Vidio sam svih 45 min eventa i iako se slažem da se takve stvari ne bi smjele dešavat na prezentaciji, isto tako mislim da fanboyi bilo koje strane vole preuveličavat za nekoliko redova veličine kad se tako nešto dogodi.

Na kraju krajeva - dešava se i "najboljima", pa nije bilo smaka svijeta:

20.06.2012 | 16:58
Ovaj problem sa prvog youtube filmica je bio navodno jer je u prostoriji bilo vise od 300 WiFi personal hotspotova
  • User
  • Posjetitelj
20.06.2012 | 17:29
Goldy kaže:
Ovaj problem sa prvog youtube filmica je bio navodno jer je u prostoriji bilo vise od 300 WiFi personal hotspotova

Je, ali isto tako je problem na prezentaciji Surface-a možda bio samo neka sitnica (znojni prsti, minorni bug ili nešto slično) koja se da lako ispravit do finalne verzije 8-ice, ali bitno je odma bilo nalijepit atribut "EPIC FAIL".

I Apple ima većih failova kod finalnih verzija (!) uspješnih proizvoda, npr. iMac ekrani, antennagate, SuperDrive-ovi koji rikavaju itd. pa ljudi opet kupuju - uključujući i mene.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.06.2012 | 18:45
Zanimljivo je samo kako se kod Microsofta kad se dogodi FAIL obično pojave graške znoja na predavačima i reakcija, kao ono, ufff, tj. ups, opet smo nešto zhebali,

dok se dečki iz Applea uglavnom dobro našale i FAIL pretvore u šalu-malu...

U svakom slučaju, stoji da je zgodna stvar sa tom cover tipkovnicom da je uvijek imaš sa sobom gdje god krenuo, samo ostaje problem potrebe za radnom površinom kad ju hoćeš upotrijebiti, zato se na keynotima sigurno neće pokazati kao korisnom, a vjerojatno će većina novinara kao i do sada koristiti MacBook Aire ili slične ultrabookove na svojem krilu
20.06.2012 | 19:24
Preslično, slučajno, namjerno, neoriginalno?
youtu.be/aSj8GUZDuac
20.06.2012 | 22:51
iPad je iPad, Surface Pro je x86 PC sa touch screenom.

Uz sve mane, ta činjenica ima i svojih prednosti:

1) otvorenost sistema (normalni file explorer, copy-paste preko wifi mreže, spajanje eksternih diskova itd.)
2) nije potreban PC/Mac kao iTunes dockstation
3) otvorenost formata (gledanje avi filmova npr.)
4) olovka, OLOVKA, O-L-O-V-K-A !!!! (pogotovo ako je osjetljiva na pritisak)
4.a) Photoshop, Sketchbook, Painter blabla...
4.b) Maya, Lightwave, Max, Blender, Cinema, Zbrush blabla...
5) programiranje, NET, Visual Studio; Java, Eclipse

Za bake, djedove i soccer mame, svaki tablet je dovoljan. Ali postoji određeni postotak korisnika koji godinama iščekuju poštenog nasljednika tablet pc-a (onog Billovog iz 2002.) i koji se sad utiho mole da Surface konačno to i postane.
  • User
  • Posjetitelj
07.10.2012 | 23:51
Naletio na sljedeći video i odmah sam se sjetio ovog topica

08.10.2012 | 01:14
User kaže:
Naletio na sljedeći video i odmah sam se sjetio ovog topica

Dobar!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 44 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, tino1, zvone, Anonimci (537)

Novo na Jabučnjaku

Teme