Kupovina iMaca - prodaja starog PCa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina iMaca - prodaja starog PCa

08.06.2012 | 11:02
Zdravo svima...

Znate li neku Mac trgovinu koja otkupljuje rabljena PC računala? Imam dva računala i jedan LCD monitor i nikako mi se neda to razvlačiti po oglasnicima. U fazi sam kupovina iMaca, ali bi se svakako htio riješiti ovih PC-jeva...

Hvala...
08.06.2012 | 11:09
Sumnjam da ćeš naći takvo što (tvoja ideja je logična, ali netko tko prodaje Macove, teško da se istodobno bavi polovnim PC kantama). Možda ti je logičnije da pokušaš pronaći nekog tko inače prodaje polovna računala pa ponudiš tamo. Iako sigurno možeš dobiti više prodajom preko oglasnika.
08.06.2012 | 11:10
Teško da ćeš Win-PC naći u trgovinama za Mac računala, a još teže napraviti neku razmjenu Win-PC za Mac. Uostalom najbolju cijenu ćeš postići ako svoje PC prodaš direktno slijedećem vlasniku bez ikakvih posrednika. Istina je da se treba s time zahebavat, ali na kraju dobije se najviše love.

Ako ti pak lova nije toliko bitna, već samo da ih se riješiš, daj ih ispod cijene ili nekoj udruzi.

Što se iMaca tiče, kupuješ li iz druge ruke ili novog?
08.06.2012 | 12:14
Novog iMaca bih uzeo...

Do sada sam samo poslovno radio sa Macom tako da se nebi zaljetao, ali mi sigurno treba i prijenosnik tako da bi u vrslo skoroj budućnosti i to gledao...ako mi na iMacu parallels ili vm fusion bude radilo zadovoljavajuće, uzeo bih onda i prijenosno računalo. Iz toga razloga se želim riješiti svojih PC-jeva. Nisu to loši strojevi, dapače, jedan je quad core pentium tako da sam siguran da to sve skupa vrijedi neke novce, ali mi se nikako neda to razvlačiti po oglasnicima
08.06.2012 | 12:29
HVALA!!!
  • mileni
  • Posjetitelj
08.06.2012 | 14:36
Imaj na umu kad uzimas iMaca da uzmes sto vise rama.
Imam "27 iMac i 16GB rama. Sa 8gb Parallels je radio jako dobro sa windowsima, no sa 16gb je vec skroz druga dimenzija. No sve ovisi za sta ce ti windowsi koristiti. Meni osobno treba jako puno rama, stavio bih i vise od 16gb kad bih mogao
08.06.2012 | 16:02
Ako ti nije hitno, pričekaj malo jer uskoro izlazi novi model. Navodno bi trebala biti najava već ovaj ponedjeljak.
09.06.2012 | 10:17
mileni kaže:
Imaj na umu kad uzimas iMaca da uzmes sto vise rama.
Imam "27 iMac i 16GB rama. Sa 8gb Parallels je radio jako dobro sa windowsima, no sa 16gb je vec skroz druga dimenzija. No sve ovisi za sta ce ti windowsi koristiti. Meni osobno treba jako puno rama, stavio bih i vise od 16gb kad bih mogao

Koliko znam ti imas mid 2010 i u njega ide 32 GB rama.

Ja u svom Hacku imam 24 GB (X58 cipset, pa ima 6 memorijskih utora), al ja koristim paralelno i windows i linux VM i zasad mi je to dost.
09.06.2012 | 12:21
lukarak kaže:
Koliko znam ti imas mid 2010 i u njega ide 32 GB rama.

Ja u svom Hacku imam 24 GB (X58 cipset, pa ima 6 memorijskih utora), al ja koristim paralelno i windows i linux VM i zasad mi je to dost.

Službeno prema Apple supportu u iMac mid 2010 ide max 16Gb RAMa, tj 4 komada 4Gb SO-DIMM PC10600 204pin 1333MHz DDR3 SDRAM Unbuffered i Nonparity. Dakle, to je ono što garantiraju da će sigurno raditi sve drugo je eksperimentiranje na vlastitu odgovornost.

Ja imam 4x Kingston KVR1333D3S9/4G (4Gb PC3-10600 CL9 204-Pin SODIMM) i to radi perfecto.
  • mileni
  • Posjetitelj
09.06.2012 | 12:55
Sluzbeno ide 16gb, navodno moze ici 24gb, no nisam testirao
09.06.2012 | 21:22
mileni kaže:
Sluzbeno ide 16gb, navodno moze ici 24gb, no nisam testirao

Mactracker kaze 32 GB Actual, 16 GB Apple.
09.06.2012 | 22:47
dund0 kaže:
Znate li neku Mac trgovinu koja otkupljuje rabljena PC računala?

www.istyle.eu/hr/news/index/view/article...teda-i-do-3-06400-kn

I nađi studoša
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 5 minuta
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO