Kupovina iMaca - prodaja starog PCa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina iMaca - prodaja starog PCa

08.06.2012 | 11:02
Zdravo svima...

Znate li neku Mac trgovinu koja otkupljuje rabljena PC računala? Imam dva računala i jedan LCD monitor i nikako mi se neda to razvlačiti po oglasnicima. U fazi sam kupovina iMaca, ali bi se svakako htio riješiti ovih PC-jeva...

Hvala...
08.06.2012 | 11:09
Sumnjam da ćeš naći takvo što (tvoja ideja je logična, ali netko tko prodaje Macove, teško da se istodobno bavi polovnim PC kantama). Možda ti je logičnije da pokušaš pronaći nekog tko inače prodaje polovna računala pa ponudiš tamo. Iako sigurno možeš dobiti više prodajom preko oglasnika.
08.06.2012 | 11:10
Teško da ćeš Win-PC naći u trgovinama za Mac računala, a još teže napraviti neku razmjenu Win-PC za Mac. Uostalom najbolju cijenu ćeš postići ako svoje PC prodaš direktno slijedećem vlasniku bez ikakvih posrednika. Istina je da se treba s time zahebavat, ali na kraju dobije se najviše love.

Ako ti pak lova nije toliko bitna, već samo da ih se riješiš, daj ih ispod cijene ili nekoj udruzi.

Što se iMaca tiče, kupuješ li iz druge ruke ili novog?
08.06.2012 | 12:14
Novog iMaca bih uzeo...

Do sada sam samo poslovno radio sa Macom tako da se nebi zaljetao, ali mi sigurno treba i prijenosnik tako da bi u vrslo skoroj budućnosti i to gledao...ako mi na iMacu parallels ili vm fusion bude radilo zadovoljavajuće, uzeo bih onda i prijenosno računalo. Iz toga razloga se želim riješiti svojih PC-jeva. Nisu to loši strojevi, dapače, jedan je quad core pentium tako da sam siguran da to sve skupa vrijedi neke novce, ali mi se nikako neda to razvlačiti po oglasnicima
08.06.2012 | 12:29
HVALA!!!
  • mileni
  • Posjetitelj
08.06.2012 | 14:36
Imaj na umu kad uzimas iMaca da uzmes sto vise rama.
Imam "27 iMac i 16GB rama. Sa 8gb Parallels je radio jako dobro sa windowsima, no sa 16gb je vec skroz druga dimenzija. No sve ovisi za sta ce ti windowsi koristiti. Meni osobno treba jako puno rama, stavio bih i vise od 16gb kad bih mogao
08.06.2012 | 16:02
Ako ti nije hitno, pričekaj malo jer uskoro izlazi novi model. Navodno bi trebala biti najava već ovaj ponedjeljak.
09.06.2012 | 10:17
mileni kaže:
Imaj na umu kad uzimas iMaca da uzmes sto vise rama.
Imam "27 iMac i 16GB rama. Sa 8gb Parallels je radio jako dobro sa windowsima, no sa 16gb je vec skroz druga dimenzija. No sve ovisi za sta ce ti windowsi koristiti. Meni osobno treba jako puno rama, stavio bih i vise od 16gb kad bih mogao

Koliko znam ti imas mid 2010 i u njega ide 32 GB rama.

Ja u svom Hacku imam 24 GB (X58 cipset, pa ima 6 memorijskih utora), al ja koristim paralelno i windows i linux VM i zasad mi je to dost.
09.06.2012 | 12:21
lukarak kaže:
Koliko znam ti imas mid 2010 i u njega ide 32 GB rama.

Ja u svom Hacku imam 24 GB (X58 cipset, pa ima 6 memorijskih utora), al ja koristim paralelno i windows i linux VM i zasad mi je to dost.

Službeno prema Apple supportu u iMac mid 2010 ide max 16Gb RAMa, tj 4 komada 4Gb SO-DIMM PC10600 204pin 1333MHz DDR3 SDRAM Unbuffered i Nonparity. Dakle, to je ono što garantiraju da će sigurno raditi sve drugo je eksperimentiranje na vlastitu odgovornost.

Ja imam 4x Kingston KVR1333D3S9/4G (4Gb PC3-10600 CL9 204-Pin SODIMM) i to radi perfecto.
  • mileni
  • Posjetitelj
09.06.2012 | 12:55
Sluzbeno ide 16gb, navodno moze ici 24gb, no nisam testirao
09.06.2012 | 21:22
mileni kaže:
Sluzbeno ide 16gb, navodno moze ici 24gb, no nisam testirao

Mactracker kaze 32 GB Actual, 16 GB Apple.
09.06.2012 | 22:47
dund0 kaže:
Znate li neku Mac trgovinu koja otkupljuje rabljena PC računala?

www.istyle.eu/hr/news/index/view/article...teda-i-do-3-06400-kn

I nađi studoša
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO