Novi MacPro možda ipak
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi MacPro možda ipak

06.06.2012 | 19:44
Kako stvari za sada stoje i prema www.appleinsider.com/articles/12/06/06/p..._lineup_at_wwdc.html ipak nam se Apple smilovao te nije ukinuo profi liniju.
06.06.2012 | 22:38
Jao, kako milostivo od njih, sve mi knedla stoji u grlu od ganuća. Ajmo sad jednu prigodnu euharistiju u čast premudrog Applea i njihove beskrajne milosti.
07.06.2012 | 00:44
Gange?
07.06.2012 | 01:40
smayoo kaže:
Jao, kako milostivo od njih, sve mi knedla stoji u grlu od ganuća. Ajmo sad jednu prigodnu euharistiju u čast premudrog Applea i njihove beskrajne milosti.

Po svemu sudeći, moj Mini će ostati latest još neko vrijeme...
@ Smayoo Samo da su ostali na Snow Leopardu do 2020, možda bi i pala koja euharistija
07.06.2012 | 09:19
Ne. Nego da su ostali na Mac OSu. 10.7 je samo deklarativno Mac OS. Po kvaliteti je očito - Windows.
07.06.2012 | 19:48
www.appleinsider.com/articles/12/06/07/n...nderbolt_usb_30.html

Da se vratimo na temu......
11.06.2012 | 01:13
Samo da ga ne useru, a poznavajuci Apple usrat ce nesto vec. Ili ce imati premalo PCI-E utora, sto se donekle dade kompenzirati, doduse dosta skupo, ili nece imati 10 Gb ethernet ili ce biti premalen, ili ce imati samo 2.5" slotove za diskove...
11.06.2012 | 02:14
Ja sam optimist i jedva čekam WWDC!

P.S.
A Smayoo njurga na OS koji nije nikada niti probao!
11.06.2012 | 08:15
Jamra jer je fascinantno kako su neke stvari bile dobre u 10.6, a 10.7 su ih zasrali (nije moje iskustvo, već čitam po netu).
Nejasno je zašto se prčka po nečemu što radi.
11.06.2012 | 20:06
To se slažem! Dakle, da, istina je da su barem tuce stvari koje su bile perfektne zeznuli. No, to ne znači da je OS loš, ima mnogo toga novog što je dobro i cijeli OS sve skupa je odličan - brz, stabilan i ugodan.
11.06.2012 | 22:03
Kome god sam dao da malo radi na mom MacBook Prou sa 10.7.4 i skužili sve ljepote multitouch gesti, odmah su pitali da li se takvo nešto može napraviti i na Windowsima
11.06.2012 | 22:20
Ako sam ja dobro vidio Novi MacPro IPAK NE!
Zato su nam predstavljene nove verzije (kako Smayoo kaze) COFLEKA u najnovijim bojama i smart veličinama u obliku novih featurea na nadolazećem ML-u.
11.06.2012 | 22:47
Ali na US storu pokazuje NEW kod Mac pro samo ja ne kužim što je NEW

Edit:
Osim ako ne misle na ono malo razlike u procesorima, .... nakon skoro dvije godine!
  • mileni
  • Posjetitelj
12.06.2012 | 00:08
Nisu prikazali ni iMac. Novi Air, Macbook pro + iGadgetsi + iOS. Ukratko, meni osobno nista zanimljivoga, ali je zato bilo puno "amazing things only Apple can do!"
12.06.2012 | 00:38
da svi budu sretni valjda treba napraviti event gdje izbace istovremeno novi iMac, mac mini, mac pro, MBP, MBA, iStvari, sve sa retina ekranom, novim dizajnom, ssd diskovima out of the box i sa starim cijenama. mooooozda bi tada bilo "ajde moze proci"!
  • mileni
  • Posjetitelj
12.06.2012 | 00:52
Ne moze covjek biti cak ni razocaran kad je famozni Apple u pitanju?
Novi Macbook pro izgleda ok, prepaprena cijena je minus, a izostanak etherneta je pak smijurija sama po sebi.
12.06.2012 | 01:03
ma naravno da se moze razocarati, ali ne vidim zasto se muciti razocaranjima.
novi MBP cisto onako solidno djeluje. ethernet konektor je deblji od kucista (bez monitora) koliko vidim ovako od oka, pa su ocito dali prednost izgledu. njihov rizik kojeg su redovito kroz povijest preuzimali. na toshibi imas i dalje vga portove koji su mnogima korisni. bo...
srecom izbacili su adapter, pa kome bas treba imat ce prilike koristiti i ethernet.

sto se tice novog MBP-a, dojmovi su mi na prvu pozitivni. mozda se i ja lako dam impresionirati priznajem, ali rezolucija od 2880*1800 na 15" prijenosniku mi je nekako

nadam se da ce developeri prlilagoditi aplikacije kroz godinu, dvije pa da prelazak kompletne linije na retinu bude sto bezbolniji vizualno.
12.06.2012 | 01:14
Katastrofa! Pa ni Thunderbolt nema! OMG, ovo stvarno nisam ocekivao
12.06.2012 | 01:31
da, vidim da mac pro nije bas neki update dobio. usb 2.0 i dalje, nema thunderbolta, BT je isto stari... prakticki sve staro osim nesto jacih procesora.
12.06.2012 | 02:39
kinsif kaže:
mozda se i ja lako dam impresionirati priznajem

Understatement of the year.

Ideš redovito kod Davora na mise?
12.06.2012 | 02:48
joj godine su vam oduzele entuzijazam izgleda
12.06.2012 | 09:21
Je. Godine to inače rade. Zapravo ne godine, nego iskustvo.
12.06.2012 | 15:31

nego fakat sto mislite o novom MBP? ocito je da se ne radi o consumer uredjaju (prvi ga ne bi kupio), a vidim da pro ekipa (pod pro mislim na ljude koji zaradjuju svakodnevno od rada na takvom racunalu, da demistificiramo i to) nije bas nesto zadovoljna..
sta mu fali, cega ima viska, kakav mu je "value for money" iz vase perspektive, kome je uopce namijenjen posto je cijena od pocetnih 2k € previsoka za consumer trziste, a vidim da ni ljudi kojima je teoretski taj stroj namijenjen nisu odusevljeni (smayoo i superunkown u ovom slucaju)?
  • mileni
  • Posjetitelj
12.06.2012 | 16:50
Razmisljao sam da mozda uzmem mobilno, a ne desktop rjesenje. I prije samog predstavljanja novog MBP-a odustao sam od tog nauma, desktop je ipak za mene. Apple mi je dosta olaksao i najmanju dvojbu koju sam imao. Novi MBP nema ethernet prikljucka, osim ako necu kupovati dodatke za ionako preskup uredjaj. Ukratko, izbjegavam isti. A cijena u istyleu je smijesna, no ipak, ocekivana.
12.06.2012 | 19:12
Kako to misliš - očito se ne radi o consumer uređaju? Očito se radi o consumer uređaju. Nije svaki consumer uređaj jeftin, nego to ovisi o tome kojem je consumer segmentu namijenjen. Nećeš valjda reći da je, ne znam... Mercedes SLK profesionalno vozilo?
  • mileni
  • Posjetitelj
12.06.2012 | 19:25
Nisam mislio na cijenu MBP-a opcenito, vec na nase hrv cijene. Znam da tu ulazi pdv, marza, trosarina dostave, bla bla bla. No briga me. Novi MBP vjerujem da ce biti fantastican uredjaj, no i dalje stoji konstatacija da je jednostavno preskup.

Isto tako stojim pri svom misljenju da je ovo sve samo ne Pro uredjaj. Consumer je sigurno. Mercedes SL(K) nigdje ne spominje da je pro, sto bas i ne mogu reci za novi mbPRO
12.06.2012 | 19:35
ako je nekome profesija impresionirati sponzoruse, onda je i slk profesionalno vozilo
da znam ne bi pitao, ovako pitam mozda ce na kraju stvarno samo sminkeri kupovati ovaj komp,

nedostatak etherneta ovako na prvu mi ne izgleda kao neki deal breaker obzirom na to da ima rjesenja, ali eto nekome je ocito to veliki minus. samo me zanima vidjenje drugih koji su mu nedostatci (osim ove bolesne cijene u hr).
12.06.2012 | 20:18
Pa i ne znam bas...meni zgleda super taj retina display
Usb 3...jeeeeej...popustili su, ipak.
Cijena je takva kakva je (apsolutno preskup, uostalom kao i svi macovi), a apple-ove uglavnom kupuju sminkeri.
Daklem, i u ovoj krizi ce se naci dovoljno ekipe koja ce ga uzeti na 7000 rata i otvarat ga u lokalnoj birtiji cuclajuci mali espresso jer za veliki vise nemaju

U svakom slucaju, ne vidim neki "revolucionarni" pomak osim retine...a to ne vrijedi tih para.
12.06.2012 | 21:33
Ja sam valjda slijep i/ili glup, ali ne vidim što je tako super u tom retina displayu. Ne vidim za koju je profesionalnu primjenu to uopće bitno, a kamoli presudno. Moje je mišljenje da je to čisto i nepatvoreno, i još uvijek jako skupo, izdr...

@mileni: Da, istina je. Mercedes se zove SLK i nigdje ne spominju PRO. Eventualno AMG Možda bi trebao i Apple probati tako nešto... MacBook AMG. Ili MacBook WLX. Ili tako nešto. Na tragu HP stila označavanja. Ionako se srozavaju prema tom nivou.
12.06.2012 | 22:14
smayoo kaže:
Ja sam valjda slijep i/ili glup, ali ne vidim što je tako super u tom retina displayu. Ne vidim za koju je profesionalnu primjenu to uopće bitno, a kamoli presudno. Moje je mišljenje da je to čisto i nepatvoreno, i još uvijek jako skupo, izdr...

Ma nisi smayoo ni jedno ni drugo, samo si malo tvrdoglav, da nisi možda ovan po horoskopu? Ja jesam.

Što se tiče profesionalne primjene, pa jasno su rekli kojim profesionalcima je namjenjen, ko prvo fotografima koji sad konačno po prvi puta imaju prilike raditi na svojim fotografijama, a da pri tom ne moraju vidjeti ono čega inače nema u prirodi, a to je onaj sićušni, ali ipak primjetan prostor između piksela, a isto ide i filmašima, preview u punoj rezoluciji i još ima mjesta za kontrole i sve ostale điđe miđe.

Naravno da sve to nije nužno, pa do sad se radilo na klasičnim ekranima i sve je funkcioniralo ok, ali da je ovo sa retinom bolje, bolje je i vjeruj mi taman kad pomislim da je možda retina bezveze i onda se sa Novog iPada vratim na dvojku, prvo se namrštim i onda shvatim da me retina razmazila i da bi najradije da sve ima retina prikaz

EDIT
Retina rulez Hoću iMac 27" sa retina zaslonom!!!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gogac, tino1, Anonimci (649)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds