iMac problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac problem

13.05.2012 | 00:43
Moj najnoviji iMac se zaledio.Prilikom vecerasnjeg surfanja po netu,primjetim da mi je internet spor. odem , istekam iz struje i modem i AE , i rekoh dok se sve ne restartuje zapalim cigaru na balkonu. Udjem , sjednem za iMac , kad se ekran zaledio. Znaci ne reaguje ni na mis ni na tipkovnicu. Morao sam ga ugasiti rucno pa upaliti. Sad je opet sve ok,ali imam li razlog da se zabrinem. ovo mi se nikad ni na jednom macu nije desilo.
13.05.2012 | 01:34
Možda imaš razlog, a možda nemaš. Za početak provjeri disk, a onda zavrti Hardware Test. Ako su oba okej, zaboravi cijeli događaj jer je to onda bio neki rijetki bug ili je zalutala kozmička čestica zalutala baš do tvojeg RAM-a i okrenula jedan presudan bit.
13.05.2012 | 02:28
Meni se slicna stvar desila na 1 god. starom iMacu, tj. nije se htio probuditi iz sleep-a nikakvim pritiskanjem na tipkovnicu ili misa, pa sam ga morao paliti dugim pritiskanjem na dugme. Nije mi bilo ugodno, ali to je bio jedan (za sada izolirani) slucaj, pa se nadam da mu se nesto posemerilo taj put
13.05.2012 | 04:10
I meni se iMac zaledio nekoliko puta. Kako se to desilo svaki put kad je bila aktivna zadnja verzija jednog programa kojeg tu i tamo koristim, vratio sam ga na stariju verziju i prestao se smrzavati.
13.05.2012 | 09:19
Zna se desiti. Meni nikad samo od sebe. Obicno neki program zaglavi i onda nikud nikam. Treba duze drzati gumb za paljenje. Obicno tome prethodi nasilno gasenje programa.
13.05.2012 | 11:11
meni se nekidan desilo kod cure na Miniju da je valjda screensaver zaštekao i Mini se nije više dao probuditi iz sleepa pa smo ga morali ručno ugasiti i upaliti.
13.05.2012 | 11:50
Je li moguce da je zbog flasha zastopao? Prije toga sam radio provjeru brzine interneta na nekoliko sajtova a za sve provjere koristi flash. Zaledio mi je na chromeu. I to dok sam restartovao modem i AE. Da li je to slucajno tako ili? Evo radim hardware test , i sinoc sam ga radio ali nisam mogao cekati pa sam otisao spavati. Jutros nisam vidio rezultate testa. Ima li gdje da se oni naknadno nadju i vide?
13.05.2012 | 13:27
Hadrware test je dobar, HD test isto. Ko zna zbog cega je.
13.05.2012 | 13:28
Usput sad vidjeh da sam premasio 1000 poruka. Cestitam
13.05.2012 | 20:35
Čemu tolikoa paranoja. S kompom je sve u redu. Program se objesio i nikou nikam, a OSX je sve snage upro u rješenje nećega što se neda riješiti.
13.05.2012 | 21:18
Ma ne boh volo da ga opet moram nositi do apple storea. Tesko i i dosadio sam im vjerovatno sa proslim.
14.05.2012 | 13:18
Jutros da se cujem sa starcima nece kame a da se upali preko skajpa. Odem na face time, tamo kaze da ne moze naci cam. Onda odem na photo booth i tamo isto upozorenje. Restartujem ga i tek onda proradi.pa hajde ti ostani miran.
14.05.2012 | 14:40
Dok je iMac pod garancijom ako treba svaki dan ga nosi u servis,ipak si dao toliko novaca i mora da radi sve kako treba
14.05.2012 | 15:59
Cim je sve ok kasnije, ja ignoriram i zaboravim.
Npr. dodjem doma prekjucer i gdja koja posprema mi slucajno upalila iMac kad je cistila, a imao je onaj "pokrivac" s kojim je kupljen zbog usisavanja i prasine. I naravno da nije maknula pokrivac, niti ugasila iMac..ja dodjem, vidim upaljen i brzoooo hladim sa limenkom..bio je toliko vruc da sam se skoro opekla. 60 stupnjeva! Zivot mi je preletio pred ocima (iMacov i moj..haha), no ohladio se i sve je ok! Phew... Inace, nije mogao "disati" pod pokrivacem koji stavljam kod usisavanja, a i bio je onaj najvruciji dan 30+ stupnjeva. Horor.

Sorry na OT
14.05.2012 | 16:41
Arya ti si jos veca picajzla nego ja. Cuj stavlja pokrivac na njega kad nije kuci. Hahahahahaha legenda si majke mi.
Saint ma dosadilo mi vise nosati. Valja 15 kila spustiti sa treceg sprata a stepenice kao da se na munaru penjes. Ipak sam sto se garancije tice miran godinu dana.
14.05.2012 | 21:27
Arya, ako nemaš, napravi HDD backup jer ti je to pregrijavanje vrlo vjerojatno načelo HDD pa ti je za očekivati da će ti crći uskoro.
14.05.2012 | 21:52
scarface32, samooo kada se usisava!
smayoo, ajd ne maljaj, neceeeee se nista desiti, ispricala sam mu se i rekao mi je da je sve ok.
14.05.2012 | 21:53
Imam Time capsule tako da ne brinem za podatke, ali iMac je skoro pa novi, pa je prosao svoju 1.temperaturu i sveee ce bit ok - smayoo, ajd napisi sad da se nista nece desiti molim te! Plizzzzzz!
14.05.2012 | 21:56
smayoo - o zastoooooo si mi to napisao? nakon sto napises da nece crci (pliz), pliz mi daj time frame koliko si mislio pod uskoro..
14.05.2012 | 22:56
ma nece mu se nista desiti.a ako se desi , imas garanciju. ja sam u zadnju godinu promijenio 5 imacova. svakom neki djavo falio. lijepo je nositi 15 kg do servisa.
14.05.2012 | 22:58
Teško je reći. Možda ti zaista neće crći. A možda ti otkaže već sutra. A možda za mjesec dana. Ovisi što je radio dok se pregrijavao, tj. koliko je roštao po disku.

Žao mi je što sam te uznemirio, ali moram priznati da je i mene ta priča o pokrivanju kompjutera uznemirila. Kakva sumanuta ideja... Da ti je Mac dijete, sad bi ti ga socijalna služba već oduzela

Ako misliš da se nešto puno prašine uskovitla kod usisavanja, nabavi gospođi vodeni usisavač, ili napravi na Macu shutdown pa ga onda pokrij.

E, da... ovaj... neće se ništa desiti, neće ti crći hard.
14.05.2012 | 22:59
arya kaže:
scarface32, samooo kada se usisava!
smayoo, ajd ne maljaj, neceeeee se nista desiti, ispricala sam mu se i rekao mi je da je sve ok.

a sto kad se usisava? ja stavim pokrivac samo kad ga nosim na servis.
14.05.2012 | 23:06
smayoo kaže:

E, da... ovaj... neće se ništa desiti, neće ti crći hard.

Valjda ili bar ne tako brzo

A da ga spakujes svaki put prije usisavanja
box.jpg
14.05.2012 | 23:51
ma meni je arya legenda. za svaki slucaj sad kupi i ventilaror da ga hladi dok je pokriven a i oduvat ce prasinu.
15.05.2012 | 01:03
Ne dao Bog ako crkne, pozivas nas na sahranu. LOL
15.05.2012 | 11:17
Hahahaha - nece crci, nece!
Hvala Smayoo, znam da nece.
A saint, dobra ideja..razmislit cu o tome, imam kutiju u podrumu.
Sto se tice pokrivaca, tu sam citala o onoj prasini kak udje u ekran i eto paranoje..jabucnjak...mda.
Trebali ste vdijet kak sam ga hladila sa limenkom Red Bulla i ispricavala mu se..hahahahaha..zena me gledala malcice cudno.
Sorry scarface sto sam ti otela temu!
15.05.2012 | 13:10
Ma tema nije bitna, vazno je da covjek nesto novo nauci. Hahahahahahah.
15.05.2012 | 19:22
26.05.2012 | 21:28
Sve je to divno i krasno ali kad gledam iz svoje perspektive koja je od servisa udaljena 300 km taj problem od 15 kg do servisa mi ne izgleda baš nešto. Upravo iz tog razloga se premišljam da li da opet uzmem Imac!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 42 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

iAnte, jura22, Riba, robee, Anonimci (352)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO