Problemi sa LCD-om na iMac-u 15
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi sa LCD-om na iMac-u 15

• Anonimus
  • Posjetitelj
03.10.2003 | 19:39
Kupio sam iMac sa 15" LCD-om, dopeljao ga doma i sav sretan krenuo na istraživanje nove platforme (inače sam bio korisnik PC-a a namjera mi je bila kupiti PC od Dell-a ali na kraju sam odlučio na ne baš jeftini eksperiment sa Macom u Hrvatskoj). I prvo što sam uočio je jedan loš pixel (svjetlo plave boje) no to sam prihvatio kao nesreću nakon navlačenja sa generalnim distributerom (tek ih 7 uzima pod garanciju). Druga još gora stvar koju sam malo kasnije primjetio su mutni fontovi što se najviše primjeti u iTunesima. Pokušao sam nešto napraviti sa isključenjem text smoothing-a ali ništa. Da li još netko ima takav problen i da li tko zna da li je moguće što učiniti jer čisto sumnjam da će mi to uć pod garanciju??
03.10.2003 | 23:02
Trebalo bi ući pod garanciju ta točkica svijetlo plave boje je 90% nastala od mehaničkog oštećenja prilikom transporta tako da bi trebalo ući pod garanciju.
  • zvonimir
  • Posjetitelj
04.10.2003 | 03:39
Kupio sam iMac sa 15" LCD-om, dopeljao ga doma i sav sretan krenuo na istraživanje nove platforme ...

UVIJEK inzistiraj, pa po cijenu fizickog obracuna s prodavacima da OTVORIS kutiju u ducanu, odmah, i odmah vidis nedostaje li tvom racunalu ista.
SVE provjeri odmah. Pa ako nadjes mrtvi pixel, ne dades im pare.
Tko ih sisa, pa ako se i bune!
Ti masno placas tesko stecenim parama, i zelis vrhunski ispravan proizvod.
  • Anonimus
  • Posjetitelj
04.10.2003 | 14:45
Ovo mi je škola. Jedino mi je žao što mi to kvari doživljaj Maca jer nemam dovoljno riječi hvale za to računalo. MacOS je genijalan, LCD je inače vrlo dobar, a o izgledu iMaca ne moram ni trošiti riječi. Zaista nešto posebno i neusporedivo sa PC-ima iako se ni oni baš ne mogu totalno pljuvat (dobro mogu ali...). I onda takve gluposti pokvare sve. Da je nešto drugo a ne najvažniji dio računala - zaslon, još bi se dalo izdržati.
  • Anonimus
  • Posjetitelj
04.10.2003 | 16:42
Je kad ekran nevalja sve splasne
04.10.2003 | 17:08
OK, ovo s jednim bad pixelom razumijem, ali ovo drugo o čemu pričaš je nemoguće - kakvi "mutni fontovi" na LCD-u? Mutni su samo kada LCD nije u svojoj native rezoluciji, ali to je samo u igrama, pa tko bi bio lud ionako maleni 15" ekran staviti u npr. 800x600 ili još nižu rezoluciju? Mi u odjelu koristimo jedan 15" iMac i slika je odlična.
  • Ferrarist
  • Posjetitelj
04.10.2003 | 20:45
Da pojasnim na jednom primjeru: kada npr u iTunes-ima označim neki red koji tada bude plave boje, a tekst bijele dolazi do miješanja plavog i bijelog dijela što slova čini slabije vidljivima. Neznam kako bi to drugačije objasnio ali to jednostavno izgleda mutno. LCD je u native rezoluciji. Taj efekt se, naravno, najviše primjeti kod kontrastnih boja teksta i podloge.
Nisam lud da bi stavio na 15" LCD-u rezoluciju 800x600 ili manju. Isto tako nebi nešto napisao na ovakvom forumu da to nije istina. Ja samo želim znati o čemu se radi i dali je to ikako moguće rješiti.
04.10.2003 | 21:14
Mislim da tebi jednostavno ne pase OS X-ov text smoothing. Dosta ljudi po netu se ne moze nikako naviknuti na njega i zale se na 'blurry text' i zele mogucnost da se antialiasing potpuno moze iskljuciti. Po opisanom mi se cini da je isti problem i kod tebe. Ne znam kako stoje stvari sa inkertoolom, mozda on moze iskljuciti AA za veci font size... Stavi dio screenshota ovdje ako mozes.
  • Ferrarist
  • Posjetitelj
04.10.2003 | 21:22
Možda bi malo trebao vidjeti kakva je situacija na drugim iMac-ovima. Malo ću pogledati ali ipak mi se efekt čini malo prejak tj. text smoothing. A možda je stvarno stvar u privikavanju. Kad budem mogao staviti ću screen shot
04.10.2003 | 22:16
Slušaj, ne komplicirajmo - dođi to najbližeg člana Jabučnjaka koji ima 15" iMac, pa provjeri da li je tvoj ekran neispravan ili je nešto drugo u pitanju. Ako si iz Rijeke, možeš do nas na Kanal Ri.
  • Ferrarist
  • Posjetitelj
09.10.2003 | 20:27
Otišao sam malo pogledati i stvarno je stvar MacOS-ovog text smoothinga. Gledao sam na 20" Apple-ovom LCD-u i pojavljuje se ista stvar ali manje vidljiva nego kod mene. Pa valjda je to to. Zahvaljujem svima na savjetima
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 18 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, Riba, robee, Anonimci (706)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO