Problem :( iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem :( iMac

25.04.2012 | 15:10
Pozdrav!
Evo danas sam ujutro normalno probudio moj iMac i krenuo ceprkati po netu i odjednom sam vidio da mi internet nesto steka,radi ali zapinje.
Resetiram modem i iMac i nakon tog vise ne zeli ethernetom se spojiti na mrezu???
Probao reinstal ali nista...?
Pomoć dragi Vi.....
25.04.2012 | 15:14
Odmah pa reinstall. Ne znaš ni opisati točno što ti se dogodilo, ali si najprije prepeglao sistem. Tako i auto, ako ti se ugasi na semaforu, odmah voziš na generalku, jel'da?

Više se ne želi ethernetom spojiti na mrežu: Klik na jabuka, pa system preferences, pa network, pa s lijeva odaberi Ethernet, pa onda napravi screenshot i postaj ovamo, da malo preciznije utvrdimo gdje je problem.
25.04.2012 | 15:21
ok saljem ubrzo,i nemoj se ljutiti smayoo,nisu svi "pametni"...
Isao sam reinstall nakon sto sam razgovarao saservisom.I posto "kaze" tesko preko phona,ali servis kosta sat 300kn... nije kasalj za nesto sto mozda mogu i sam provjeriti.
A sto bis ti da ti detaljnije objasnim.Naveo sam da sam surfao i da sam vidio da se nesto desava sa netom...steka stranica se sporo otvara itd itd...
pa sam restart mac-a i onda odmah restart rutera jer oni obicno znaju zahebavati(jeli tako)i nakon toga ne zeli na netputem etherneta ali wireles ide.
I onda sam zvao servis pa evo i svima Vama jer nemam novaca za bacanje
25.04.2012 | 15:23
a screenshot evo ide....samo nemoj po glavi smayo
25.04.2012 | 15:57
ovo izgleda kao problemčić koji će se riješiti sam od sebe

btw. Ako si recimo na Optimi ili nekom drugom alternativnom provajderu, događa se da šteka...al radi

kad se dogodi nešto kao tebi, prvo vidiš jesu li Ethernet i ostali kabeli poštekani, ili ih je recimo netko iskopčao dok je čistio i sl.

A zašto si zvao servis ? kad imaš službu za korisnike od provajdera, đaba je, pa vidiš šta oni kažu
25.04.2012 | 16:04
Eto screenshot...
Hvala unaprijed
Screen_Shot_2012_04_25_at_3.png
25.04.2012 | 16:05
pa zvao jer nakon resetiranja mac-a i resetiranja rutera se ne mogu vise spojiti na internet,kabelom ali beyicno mogu.
25.04.2012 | 16:09
Smanji malo taj screenshot zaboga.
25.04.2012 | 18:09
Dakle, kabelom se ne možeš spojiti, a bežično možeš? To si zaboravio napisati u prvom postu. Daj onda ponovi screenshot koji sam tražio (ali ga smanji, tako da ga server prihvati), a onda i screenshot gdje se vide AirPort parametri, u istom prozoru (s lijeve strane klik na Airport).

U međuvremenu probaj odmah promijeniti ethernet kabel i uzmi drugi (ali ne neki drot iz furde, nego fini, novi, ili neki koji ti provjereno radi na nekom drugom mjestu). Pa onda probaj uštekati na drugi port na routeru, ako novi kabel ne pomogne.
25.04.2012 | 18:46
sorry nisam isao za tim...
Screen_Shot_2012_04_25_at_3.png
25.04.2012 | 18:46
Ma jamačno je problem negdje kod providera i sve će uskoro biti u najboljem redu.
25.04.2012 | 18:53
probao vec promjeniti port u routeru i drugi cabel i nista a evo saljem i ove druge parametre...
25.04.2012 | 18:56
pa
Screen_Shot_2012_04_25_at_5.png
25.04.2012 | 18:57
ma da je kod providera onda nebi radila ni jedna druga mashina.Ali nazalost radi...
25.04.2012 | 19:07
Kaže "Cable Unplugged", dakle fizički je veza u prekidu. Ili je mahnički problem sa konektorom u Macu ili je hardverski kvar na ethernet kontroleru. Pogledaj malo vizuelno konektor jesu li pinovi u redu, u suprotnom moguće da je krepao ethernet kontroler iako se to ne događa baš često.
25.04.2012 | 19:12
upravo me toga strah iako je to onda sam nahebo....a nemam bas 5,000 kn da bih zamjenio plocu.Pa cu morati biti na airportu i to je to...
25.04.2012 | 19:36
Možeš se uvijek šlepati na USB-Ethernet adapter, a ni zamjena ploče nije nužna - popravak je uvijek opcija. Tekst na Jabučnjaku za koji dan baš o tome!
26.04.2012 | 11:18
Hi evo dana s neka promjena a nista se nije radilo na mac-u od jucer...
saljem screeanshot....ali sad je kao sve connected i skyp recimo radi ali u safariu kako se vidi u pozadini stranica nikakko da se otvori...
vrti veti ali......ne kuzim onda je valjda stvarno nesto sa ethernet controlerom ili .
Sta vi kazete..?
Prilozi:
26.04.2012 | 11:23
Jesi li probao iMac spojiti na neki drugi port na switchu? Meno ovo sve više smrdi n switch a ne na Mac problem.
26.04.2012 | 11:30
Ili je loš kontakt u konektoru
26.04.2012 | 13:57
pronao ali sito....probat cu jos jednom ugasit router pa ce mo vidjeti....
TNX
26.04.2012 | 13:59
e da ne zaboravim,nevezano uz ovaj problem....imam ext hard i spojio na com i sve pet radi
ali sam neke filove iz hdd bacio u tresh...i sada kaze da ne moze izbrisati jer Error code -36???
Mozete pomoci...
26.04.2012 | 14:40
Probaj spojiti opet taj vanjski HDD pa onda prazniti smeće.
26.04.2012 | 14:49
Moguće je da si spojen na mrežu ali nemaš internet pristup,ono limitirana konekcija kao na winsima.Skype ima neke svoje protokole koje koristi pa ga zato imaš on-line a ne možeš otvoriti niti jedan web.Znam jel tako je meni jednom bilo,doduše na windowsima.
26.04.2012 | 16:03
a probao sam ali jok...cak sam isao ponovo spojiti na windowse da widim da li imam tamo taj problem ali
ne samo tu u OS-u!
fck
26.04.2012 | 18:09
Dakle, na istom Macu, kad bootaš windowse (u virtuali ili boot camp?), ethernet radi, ali u Mac OS ne?
05.09.2012 | 16:31
Klik098 ... ako se radi o ML-u i Etherbet problemu onda je situacija ista kao i kod mene ako je o necem drugom zanemarite post...) .. nije hardver vec software, mislio sam da ce biti rjeseno sa 10.8.1 ali nije ... na ML javlja istu gresku kao i tebi... no kad restartiram stroj na 10.7.4 sve radi savršeno ... dakle problem je ML ... sve sto mi preostaje kao i tebi ako nisi nasao neko rjesenje je da budemo STRPLJIVI, jer na netu ima dosta pritužbi glede istog problema ... pozz
05.09.2012 | 19:07
Da si čitao datum njegovog posta koji je napisan prije više od 4 mjeseca,onda bi shvatio da nije mogao biti u to vrijeme na ML,nego na Lionu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 42 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robee, tino1, Anonimci (376)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi