Problem :( iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem :( iMac

25.04.2012 | 15:10
Pozdrav!
Evo danas sam ujutro normalno probudio moj iMac i krenuo ceprkati po netu i odjednom sam vidio da mi internet nesto steka,radi ali zapinje.
Resetiram modem i iMac i nakon tog vise ne zeli ethernetom se spojiti na mrezu???
Probao reinstal ali nista...?
Pomoć dragi Vi.....
25.04.2012 | 15:14
Odmah pa reinstall. Ne znaš ni opisati točno što ti se dogodilo, ali si najprije prepeglao sistem. Tako i auto, ako ti se ugasi na semaforu, odmah voziš na generalku, jel'da?

Više se ne želi ethernetom spojiti na mrežu: Klik na jabuka, pa system preferences, pa network, pa s lijeva odaberi Ethernet, pa onda napravi screenshot i postaj ovamo, da malo preciznije utvrdimo gdje je problem.
25.04.2012 | 15:21
ok saljem ubrzo,i nemoj se ljutiti smayoo,nisu svi "pametni"...
Isao sam reinstall nakon sto sam razgovarao saservisom.I posto "kaze" tesko preko phona,ali servis kosta sat 300kn... nije kasalj za nesto sto mozda mogu i sam provjeriti.
A sto bis ti da ti detaljnije objasnim.Naveo sam da sam surfao i da sam vidio da se nesto desava sa netom...steka stranica se sporo otvara itd itd...
pa sam restart mac-a i onda odmah restart rutera jer oni obicno znaju zahebavati(jeli tako)i nakon toga ne zeli na netputem etherneta ali wireles ide.
I onda sam zvao servis pa evo i svima Vama jer nemam novaca za bacanje
25.04.2012 | 15:23
a screenshot evo ide....samo nemoj po glavi smayo
25.04.2012 | 15:57
ovo izgleda kao problemčić koji će se riješiti sam od sebe

btw. Ako si recimo na Optimi ili nekom drugom alternativnom provajderu, događa se da šteka...al radi

kad se dogodi nešto kao tebi, prvo vidiš jesu li Ethernet i ostali kabeli poštekani, ili ih je recimo netko iskopčao dok je čistio i sl.

A zašto si zvao servis ? kad imaš službu za korisnike od provajdera, đaba je, pa vidiš šta oni kažu
25.04.2012 | 16:04
Eto screenshot...
Hvala unaprijed
Screen_Shot_2012_04_25_at_3.png
25.04.2012 | 16:05
pa zvao jer nakon resetiranja mac-a i resetiranja rutera se ne mogu vise spojiti na internet,kabelom ali beyicno mogu.
25.04.2012 | 16:09
Smanji malo taj screenshot zaboga.
25.04.2012 | 18:09
Dakle, kabelom se ne možeš spojiti, a bežično možeš? To si zaboravio napisati u prvom postu. Daj onda ponovi screenshot koji sam tražio (ali ga smanji, tako da ga server prihvati), a onda i screenshot gdje se vide AirPort parametri, u istom prozoru (s lijeve strane klik na Airport).

U međuvremenu probaj odmah promijeniti ethernet kabel i uzmi drugi (ali ne neki drot iz furde, nego fini, novi, ili neki koji ti provjereno radi na nekom drugom mjestu). Pa onda probaj uštekati na drugi port na routeru, ako novi kabel ne pomogne.
25.04.2012 | 18:46
sorry nisam isao za tim...
Screen_Shot_2012_04_25_at_3.png
25.04.2012 | 18:46
Ma jamačno je problem negdje kod providera i sve će uskoro biti u najboljem redu.
25.04.2012 | 18:53
probao vec promjeniti port u routeru i drugi cabel i nista a evo saljem i ove druge parametre...
25.04.2012 | 18:56
pa
Screen_Shot_2012_04_25_at_5.png
25.04.2012 | 18:57
ma da je kod providera onda nebi radila ni jedna druga mashina.Ali nazalost radi...
25.04.2012 | 19:07
Kaže "Cable Unplugged", dakle fizički je veza u prekidu. Ili je mahnički problem sa konektorom u Macu ili je hardverski kvar na ethernet kontroleru. Pogledaj malo vizuelno konektor jesu li pinovi u redu, u suprotnom moguće da je krepao ethernet kontroler iako se to ne događa baš često.
25.04.2012 | 19:12
upravo me toga strah iako je to onda sam nahebo....a nemam bas 5,000 kn da bih zamjenio plocu.Pa cu morati biti na airportu i to je to...
25.04.2012 | 19:36
Možeš se uvijek šlepati na USB-Ethernet adapter, a ni zamjena ploče nije nužna - popravak je uvijek opcija. Tekst na Jabučnjaku za koji dan baš o tome!
26.04.2012 | 11:18
Hi evo dana s neka promjena a nista se nije radilo na mac-u od jucer...
saljem screeanshot....ali sad je kao sve connected i skyp recimo radi ali u safariu kako se vidi u pozadini stranica nikakko da se otvori...
vrti veti ali......ne kuzim onda je valjda stvarno nesto sa ethernet controlerom ili .
Sta vi kazete..?
Prilozi:
26.04.2012 | 11:23
Jesi li probao iMac spojiti na neki drugi port na switchu? Meno ovo sve više smrdi n switch a ne na Mac problem.
26.04.2012 | 11:30
Ili je loš kontakt u konektoru
26.04.2012 | 13:57
pronao ali sito....probat cu jos jednom ugasit router pa ce mo vidjeti....
TNX
26.04.2012 | 13:59
e da ne zaboravim,nevezano uz ovaj problem....imam ext hard i spojio na com i sve pet radi
ali sam neke filove iz hdd bacio u tresh...i sada kaze da ne moze izbrisati jer Error code -36???
Mozete pomoci...
26.04.2012 | 14:40
Probaj spojiti opet taj vanjski HDD pa onda prazniti smeće.
26.04.2012 | 14:49
Moguće je da si spojen na mrežu ali nemaš internet pristup,ono limitirana konekcija kao na winsima.Skype ima neke svoje protokole koje koristi pa ga zato imaš on-line a ne možeš otvoriti niti jedan web.Znam jel tako je meni jednom bilo,doduše na windowsima.
26.04.2012 | 16:03
a probao sam ali jok...cak sam isao ponovo spojiti na windowse da widim da li imam tamo taj problem ali
ne samo tu u OS-u!
fck
26.04.2012 | 18:09
Dakle, na istom Macu, kad bootaš windowse (u virtuali ili boot camp?), ethernet radi, ali u Mac OS ne?
05.09.2012 | 16:31
Klik098 ... ako se radi o ML-u i Etherbet problemu onda je situacija ista kao i kod mene ako je o necem drugom zanemarite post...) .. nije hardver vec software, mislio sam da ce biti rjeseno sa 10.8.1 ali nije ... na ML javlja istu gresku kao i tebi... no kad restartiram stroj na 10.7.4 sve radi savršeno ... dakle problem je ML ... sve sto mi preostaje kao i tebi ako nisi nasao neko rjesenje je da budemo STRPLJIVI, jer na netu ima dosta pritužbi glede istog problema ... pozz
05.09.2012 | 19:07
Da si čitao datum njegovog posta koji je napisan prije više od 4 mjeseca,onda bi shvatio da nije mogao biti u to vrijeme na ML,nego na Lionu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Riba, tino1, ^SuperUnknown^, Anonimci (534)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO