Griffin RoadTrip?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Griffin RoadTrip?

04.03.2012 | 14:43
Zanima me da li netko ima iskustva s ova dva Griffinova modela FM transmitera za auto?

www.amazon.com/gp/product/B003M87A28/ref...amp;m=A2WQ6NJ2SQ1EP8

ili

www.amazon.com/Griffin-NA15005-RoadTrip-...330864745&sr=8-3

To je baš ono što mi treba: punjenje u autu i slušanje muzike, a ovaj drugi model nudi i razgovor kroz auto-zvučnike.
Cijena nije loša za ovaj prvi, ali pola reviewa govori da su oba smeće. Da li je stvarno signal tako loš?

Ako netko ima iskustva iz prve ruke baš s ovim modelima, bilo bi super da ih podijeli ovdje.
04.03.2012 | 14:51
Hehe, prije nekih sat vremena sam bas na eBayu kupio ovaj
www.ebay.com/itm/Griffin-iTrip-Auto-FM-T...;hash=item43ab9f4fda
Prije sam koristio u autu klasicni FM transmitter, neki noname, i uvijek neki problemi s zicama, jednostavno nakon kratkog vremena pocne prekidati. Ovaj mi je praktican jer je malen i planiram ga sakrit u ladicu i samo provuci kabel van gdje mogu spojit iPhone/iPod onda. Prije sam koristil nekaj ovakvog
www.findtronics.com/ipod-car-charger-fm-...FM%20Transmitter.jpg
kaj izgleda dosta ruzno, a i nemoze usput i punit iPhone. Javit cu se kad ovaj stigne
04.03.2012 | 15:25
Pozdrav, ja sam taj FM tRensmitter koristio na Noki N97. Po meni uzasno losa stvar za auto, signal je bio preslab da bi se mogo stavit na radio (radio stanice su ga gusile) i na slobodnim stanicama, morao sam staviti skroz na rub stakla di su one tockice. Po meni je puno bolje preko USB il AUX.
04.03.2012 | 15:36
Ja imam ovaj i vise je nego odlican.Koristio sam ga na 2G,3G,3Gs i sada na 4.

www.ebay.com/itm/Griffin-iTrip-FM-Transm...14c99#ht_1259wt_1180
itrip_tl_2006.jpg
04.03.2012 | 15:56
saint kaže:
Ja imam ovaj i vise je nego odlican.Koristio sam ga na 2G,3G,3Gs i sada na 4.

Ako sam dobro skužil, taj transmitter koristi napajanje iPhonea?
Kolko ti traje baterija s tim?
04.03.2012 | 16:11
Iskreno nemam pojma.Naj duze koristenje je bilo 7-8 sati,koliko se sjecam sa 100% je palo na 60-70%.Znam da sam se iznenadio kako malo trosi.Moram napomenuti da uz njega dolazi i usb cabel koji mozes skopcati na autopunjac.Tako da onda i puni pa nema brige.Mada ja nisam nikada kopcao na punjac.
04.03.2012 | 18:00
Da, meni treba FM transmiter što ujedno napaja iphone te ima funkciju držača, a zgodno je i što razgovori idu preko zvučnika pa se ne treba prtljati po telefonu dok voziš (tu je Siri).

Kad zbrojimo sve te funkcije ostaje navedeni Griffin model te neki Belkin modeli. Je li ijedan taj gadget dovoljno dobar? Malo mi je nemoguće da svi imaju relativno loše recenzije na internetu, zar ne bi te firme trebale izbaciti nešto da valja???

Obično vrijedi "koliko para toliko muzike", no ovi gadgeti se prodaju po $100 što nije malo, a nitko ne tvrdi da su adekvatno dobri. Koliko bi trebao platiti FM transmiter da valja?
04.03.2012 | 19:19
Imao i prodao. Dosta je teško naći (odnosi se na grad) kanal na kojemu nema smetnji. Morao sam svako malo tražiti novu stanicu. Riješio sam se uređaja i sad spajam s kabelom. Smetnje su nestale. LOL
04.03.2012 | 19:27
Vjeorjatno bi se stanje popravilo da je antena radija na nekom "unutarnjem" mjestu. Ili makar na zadnjem staklu (kao što je slučaj kod većine novih auta).
04.03.2012 | 19:49
Ja definitivno nemam problema sa prijemom,naravno da ima boljih i skupljih dodataka ali koliko para toliko i muzike.
04.03.2012 | 22:05
Da ja imam auto sa starijim modelom auto radija standardne veličine, vjerojatno bih još malo uštedio pa ga zamjenio s ovim ili sličnim:

www.svijet-medija.hr/p/Autoradio-SONY-MEX-BT3900U/31599/

Jest da košta duplo od tih kutijica, ali radije nego se zezao s tim iTripovima koji rade na principu FM-a što nikad ne može biti bolje od BTa ili žice.
05.03.2012 | 08:18
Ja bi Sony preskočio u ovom slučaju jer nisu seka kvaliteta za autoradio. Treba biti oprezan, jer nije svaki BT radio sposoban upravljati s iDjidjama. Žica je zakon. LOL
05.03.2012 | 13:43
imao sam prastari itrip uz ipod prve generacije, i iskustva su bila poprilično očajna.
vožnja uz dalekovode ili željezničku prugu u pravilu je rezultirala smetnjama, slušanje na obali bilo je skoro pa nemoguće zbog prevelike količine talijanskih stanica...
jednostavno uređaj traži prečeste izmjene frekvencija, a daje tek prosječan signal.

uglavnom, prodao sam fm transmiter i spojio ipodov linijski izlaz + napajanje na port za cd changer head unita.
nešto tipa: goo.gl/N98ww
na ebayu postoji dosta široj izbor kabela + adaptera (neki od njih omogućavaju i kontroliranje ipoda audio komandama automobila), pa toplo preporučujem žičanu vezu, kao kvalitetniju i u dosta slučajeva jeftiniju varijantu.

btw, za head unite iz vremena prije cd-a, ovo je manje loša, jeftinija i ne toliko iritantna opcija:
goo.gl/QIWRN
05.03.2012 | 15:02
Koristim već godinama autoradio sa BT i to mi je najbolje riješenje. Probao sam i GPS multi preko FMa ali zna imati smetnje. Preko žice je OK. Sad imam Din2 BT,GPS i super, naravno ako se može.
05.03.2012 | 15:51
Za takvu spravu treba imati i dobro auto
05.03.2012 | 17:40
Pa baš i ne. Mislim kako Hyundai i30 nudi mogućnost priključka. I jači modeli naravno.
05.03.2012 | 18:58
Da a i moj Sportage isto.
05.03.2012 | 19:15
Hvala svima, mislim da ste mi pomogli!

Ili ću kupiti BT radio ili novi auto

Odustajem od FM transmitera.

Kad će Sportage na prodaju
05.03.2012 | 19:50
Uf, tek sam ga kupio.
05.03.2012 | 20:43
Qashqai ima i bluetooth i žičnu vezu preko USB. USB je smješten u pretincu između prednjih sjedala. Kad sam ga kupovao rekli su mi da ne radi sa iPhoneom. Kad sam ja iPhone4 u roku od par sekundi spojio na auto radio preko BT, ostali su iznenađeni

Muziku se dakle može slušati i preko BT i preko žice, premda ja osobno koristim BT jer mi se automatski spoji čim upalim auto i kontrole rade sa volana. Također automatski prebaci kontakte po spajanju pa je i telefoniranje pravo zadovoljstvo.

@zabac

Onaj Sony auto radio sam stavio za primjer samo radi niske cijene, ali definitivno ima boljih i kvalitetnijih, no tada im cijena eksptencijalno raste.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 47 minuta
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO