Griffin RoadTrip?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Griffin RoadTrip?

04.03.2012 | 14:43
Zanima me da li netko ima iskustva s ova dva Griffinova modela FM transmitera za auto?

www.amazon.com/gp/product/B003M87A28/ref...amp;m=A2WQ6NJ2SQ1EP8

ili

www.amazon.com/Griffin-NA15005-RoadTrip-...330864745&sr=8-3

To je baš ono što mi treba: punjenje u autu i slušanje muzike, a ovaj drugi model nudi i razgovor kroz auto-zvučnike.
Cijena nije loša za ovaj prvi, ali pola reviewa govori da su oba smeće. Da li je stvarno signal tako loš?

Ako netko ima iskustva iz prve ruke baš s ovim modelima, bilo bi super da ih podijeli ovdje.
04.03.2012 | 14:51
Hehe, prije nekih sat vremena sam bas na eBayu kupio ovaj
www.ebay.com/itm/Griffin-iTrip-Auto-FM-T...;hash=item43ab9f4fda
Prije sam koristio u autu klasicni FM transmitter, neki noname, i uvijek neki problemi s zicama, jednostavno nakon kratkog vremena pocne prekidati. Ovaj mi je praktican jer je malen i planiram ga sakrit u ladicu i samo provuci kabel van gdje mogu spojit iPhone/iPod onda. Prije sam koristil nekaj ovakvog
www.findtronics.com/ipod-car-charger-fm-...FM%20Transmitter.jpg
kaj izgleda dosta ruzno, a i nemoze usput i punit iPhone. Javit cu se kad ovaj stigne
04.03.2012 | 15:25
Pozdrav, ja sam taj FM tRensmitter koristio na Noki N97. Po meni uzasno losa stvar za auto, signal je bio preslab da bi se mogo stavit na radio (radio stanice su ga gusile) i na slobodnim stanicama, morao sam staviti skroz na rub stakla di su one tockice. Po meni je puno bolje preko USB il AUX.
04.03.2012 | 15:36
Ja imam ovaj i vise je nego odlican.Koristio sam ga na 2G,3G,3Gs i sada na 4.

www.ebay.com/itm/Griffin-iTrip-FM-Transm...14c99#ht_1259wt_1180
itrip_tl_2006.jpg
04.03.2012 | 15:56
saint kaže:
Ja imam ovaj i vise je nego odlican.Koristio sam ga na 2G,3G,3Gs i sada na 4.

Ako sam dobro skužil, taj transmitter koristi napajanje iPhonea?
Kolko ti traje baterija s tim?
04.03.2012 | 16:11
Iskreno nemam pojma.Naj duze koristenje je bilo 7-8 sati,koliko se sjecam sa 100% je palo na 60-70%.Znam da sam se iznenadio kako malo trosi.Moram napomenuti da uz njega dolazi i usb cabel koji mozes skopcati na autopunjac.Tako da onda i puni pa nema brige.Mada ja nisam nikada kopcao na punjac.
04.03.2012 | 18:00
Da, meni treba FM transmiter što ujedno napaja iphone te ima funkciju držača, a zgodno je i što razgovori idu preko zvučnika pa se ne treba prtljati po telefonu dok voziš (tu je Siri).

Kad zbrojimo sve te funkcije ostaje navedeni Griffin model te neki Belkin modeli. Je li ijedan taj gadget dovoljno dobar? Malo mi je nemoguće da svi imaju relativno loše recenzije na internetu, zar ne bi te firme trebale izbaciti nešto da valja???

Obično vrijedi "koliko para toliko muzike", no ovi gadgeti se prodaju po $100 što nije malo, a nitko ne tvrdi da su adekvatno dobri. Koliko bi trebao platiti FM transmiter da valja?
04.03.2012 | 19:19
Imao i prodao. Dosta je teško naći (odnosi se na grad) kanal na kojemu nema smetnji. Morao sam svako malo tražiti novu stanicu. Riješio sam se uređaja i sad spajam s kabelom. Smetnje su nestale. LOL
04.03.2012 | 19:27
Vjeorjatno bi se stanje popravilo da je antena radija na nekom "unutarnjem" mjestu. Ili makar na zadnjem staklu (kao što je slučaj kod većine novih auta).
04.03.2012 | 19:49
Ja definitivno nemam problema sa prijemom,naravno da ima boljih i skupljih dodataka ali koliko para toliko i muzike.
04.03.2012 | 22:05
Da ja imam auto sa starijim modelom auto radija standardne veličine, vjerojatno bih još malo uštedio pa ga zamjenio s ovim ili sličnim:

www.svijet-medija.hr/p/Autoradio-SONY-MEX-BT3900U/31599/

Jest da košta duplo od tih kutijica, ali radije nego se zezao s tim iTripovima koji rade na principu FM-a što nikad ne može biti bolje od BTa ili žice.
05.03.2012 | 08:18
Ja bi Sony preskočio u ovom slučaju jer nisu seka kvaliteta za autoradio. Treba biti oprezan, jer nije svaki BT radio sposoban upravljati s iDjidjama. Žica je zakon. LOL
05.03.2012 | 13:43
imao sam prastari itrip uz ipod prve generacije, i iskustva su bila poprilično očajna.
vožnja uz dalekovode ili željezničku prugu u pravilu je rezultirala smetnjama, slušanje na obali bilo je skoro pa nemoguće zbog prevelike količine talijanskih stanica...
jednostavno uređaj traži prečeste izmjene frekvencija, a daje tek prosječan signal.

uglavnom, prodao sam fm transmiter i spojio ipodov linijski izlaz + napajanje na port za cd changer head unita.
nešto tipa: goo.gl/N98ww
na ebayu postoji dosta široj izbor kabela + adaptera (neki od njih omogućavaju i kontroliranje ipoda audio komandama automobila), pa toplo preporučujem žičanu vezu, kao kvalitetniju i u dosta slučajeva jeftiniju varijantu.

btw, za head unite iz vremena prije cd-a, ovo je manje loša, jeftinija i ne toliko iritantna opcija:
goo.gl/QIWRN
05.03.2012 | 15:02
Koristim već godinama autoradio sa BT i to mi je najbolje riješenje. Probao sam i GPS multi preko FMa ali zna imati smetnje. Preko žice je OK. Sad imam Din2 BT,GPS i super, naravno ako se može.
05.03.2012 | 15:51
Za takvu spravu treba imati i dobro auto
05.03.2012 | 17:40
Pa baš i ne. Mislim kako Hyundai i30 nudi mogućnost priključka. I jači modeli naravno.
05.03.2012 | 18:58
Da a i moj Sportage isto.
05.03.2012 | 19:15
Hvala svima, mislim da ste mi pomogli!

Ili ću kupiti BT radio ili novi auto

Odustajem od FM transmitera.

Kad će Sportage na prodaju
05.03.2012 | 19:50
Uf, tek sam ga kupio.
05.03.2012 | 20:43
Qashqai ima i bluetooth i žičnu vezu preko USB. USB je smješten u pretincu između prednjih sjedala. Kad sam ga kupovao rekli su mi da ne radi sa iPhoneom. Kad sam ja iPhone4 u roku od par sekundi spojio na auto radio preko BT, ostali su iznenađeni

Muziku se dakle može slušati i preko BT i preko žice, premda ja osobno koristim BT jer mi se automatski spoji čim upalim auto i kontrole rade sa volana. Također automatski prebaci kontakte po spajanju pa je i telefoniranje pravo zadovoljstvo.

@zabac

Onaj Sony auto radio sam stavio za primjer samo radi niske cijene, ali definitivno ima boljih i kvalitetnijih, no tada im cijena eksptencijalno raste.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa