Mac Pro grafička
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Pro grafička

24.02.2012 | 21:48
Ok, crkla mi je grafička na Mac Pro (1. generacija) i trebam ponudu/pomoć/savjet ako netko zna kako da što jednostavnije/jeftinije osposobim stroj jer sada nemam nikakvu i stroj mi trenutni ne radi.

Dao sam i oglas ako ima tko kakvu za prodati i 7300 ili ati 2600 će me zadovoljiti.
24.02.2012 | 22:05
www.ebay.com/itm/nVidia-7300-GT-256MB-PC...;hash=item3a6eaabb8e

Polovna, cca 650 kn s dostavom u HR. 3 kom na raspolaganju.

Ili ova:

www.ebay.com/itm/Apple-OEM-ATI-2600-XT-2...;hash=item2a1a2cb7bf

isto polovna, cca 800 kn s dostavom, s 14 dana garancije
24.02.2012 | 22:21
svaka čast smayoo, evo karma up za trud Je našao sam ih, čak sam našao i 8800gt kakva mi je i riknula za nekih 850kn. Al to ne dolazi ništa brže od 20 dana...

Pa sam mislio ako ima netko tu od domaćih kojem jedna takva stoji u rezervi ili viška. Ili jednostavno zna/može pomoći s nekom od radeonki (pc verzije) koja se može uz flashanjem ili neš slično složiti.

Jel znaš ti koga? Zg i/ili šira okolica. Osim ovlaštenog servisa jer oni imaju radeonke 5770 za 1900kn, što mi je ipak malčice preveč...
24.02.2012 | 22:29
Ne znam nikog. Mene je faza kemijanja hardverom prošla prije jedno 10 godina. Možda mi je ostala jedna Matrox Millenium negdje u krami. Ako uopće znaš što je to.

Što se tiče dolaženja, da pametno je očekivati da bude oko 20 dana, ali mene su neke pošiljke iz Hong Konga iznenadile. Najbrža mi je stigla za manje od tjedan dana. Mislim da se češće otegne radi carine, nego radi slanja izdaleka.
24.02.2012 | 22:40
Neznam A neznam kad sam jednom vraćao putovali je do tamo isto 2x dana tako da možda i nije naša carina...
25.02.2012 | 16:22
Imam ja na poslu 2 komada, oba dve su bile u mac pro masinama. mislim da je jedna ati 2600xt, a druga geforce 120gt. ako se mozes strpiti do ponedjeljka, kad dodem u ured javim ti tocno (u zagrebu sam).
25.02.2012 | 21:51
Ja sam u Zg. Ajde molim te vidi ako imaš, ova 2600xt će raditi, 120gt ne radi na 1. generaciji.

Javi tu ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
27.02.2012 | 23:37
Evo ljudi update. Zahvaljujući Big Papi na ovom forumu nabavio sam rabljenu ATI 2600XT.

8800GT je definitivno umrla, čak joj ni pečenje u pećnici nije pomoglo radila je niti 24 sata i opet prdnula.
23.04.2012 | 13:26
znači da je problem do lemova nakavih, kad se sve lijepo zagrije (na pravoj temp.) kartica ima ponovni kontakt, pri prvom većem zagrijavanju same kartice (u radu)kontakti se znaju izgubiti. Sljedeći korak je ukloniti dio sa same kartice, skinuti postojeće nožice chipa, sve lijepo očistiti, ponovno prekuglati. Zagrijati IR-om, "zalemiti chip natrag". Sve u svemu jednostavno i kratko sam ja to opisala, posla ima cca za 2-3 sata. Ali ako se ikada budeš odlučio za pokušaj popravka, stojim na usluzi (pa budeš imao 2 kartice... prodaš jednu, jedna za rezervu i sl. )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO