Mac Pro grafička
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Pro grafička

24.02.2012 | 21:48
Ok, crkla mi je grafička na Mac Pro (1. generacija) i trebam ponudu/pomoć/savjet ako netko zna kako da što jednostavnije/jeftinije osposobim stroj jer sada nemam nikakvu i stroj mi trenutni ne radi.

Dao sam i oglas ako ima tko kakvu za prodati i 7300 ili ati 2600 će me zadovoljiti.
24.02.2012 | 22:05
www.ebay.com/itm/nVidia-7300-GT-256MB-PC...;hash=item3a6eaabb8e

Polovna, cca 650 kn s dostavom u HR. 3 kom na raspolaganju.

Ili ova:

www.ebay.com/itm/Apple-OEM-ATI-2600-XT-2...;hash=item2a1a2cb7bf

isto polovna, cca 800 kn s dostavom, s 14 dana garancije
24.02.2012 | 22:21
svaka čast smayoo, evo karma up za trud Je našao sam ih, čak sam našao i 8800gt kakva mi je i riknula za nekih 850kn. Al to ne dolazi ništa brže od 20 dana...

Pa sam mislio ako ima netko tu od domaćih kojem jedna takva stoji u rezervi ili viška. Ili jednostavno zna/može pomoći s nekom od radeonki (pc verzije) koja se može uz flashanjem ili neš slično složiti.

Jel znaš ti koga? Zg i/ili šira okolica. Osim ovlaštenog servisa jer oni imaju radeonke 5770 za 1900kn, što mi je ipak malčice preveč...
24.02.2012 | 22:29
Ne znam nikog. Mene je faza kemijanja hardverom prošla prije jedno 10 godina. Možda mi je ostala jedna Matrox Millenium negdje u krami. Ako uopće znaš što je to.

Što se tiče dolaženja, da pametno je očekivati da bude oko 20 dana, ali mene su neke pošiljke iz Hong Konga iznenadile. Najbrža mi je stigla za manje od tjedan dana. Mislim da se češće otegne radi carine, nego radi slanja izdaleka.
24.02.2012 | 22:40
Neznam A neznam kad sam jednom vraćao putovali je do tamo isto 2x dana tako da možda i nije naša carina...
25.02.2012 | 16:22
Imam ja na poslu 2 komada, oba dve su bile u mac pro masinama. mislim da je jedna ati 2600xt, a druga geforce 120gt. ako se mozes strpiti do ponedjeljka, kad dodem u ured javim ti tocno (u zagrebu sam).
25.02.2012 | 21:51
Ja sam u Zg. Ajde molim te vidi ako imaš, ova 2600xt će raditi, 120gt ne radi na 1. generaciji.

Javi tu ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
27.02.2012 | 23:37
Evo ljudi update. Zahvaljujući Big Papi na ovom forumu nabavio sam rabljenu ATI 2600XT.

8800GT je definitivno umrla, čak joj ni pečenje u pećnici nije pomoglo radila je niti 24 sata i opet prdnula.
23.04.2012 | 13:26
znači da je problem do lemova nakavih, kad se sve lijepo zagrije (na pravoj temp.) kartica ima ponovni kontakt, pri prvom većem zagrijavanju same kartice (u radu)kontakti se znaju izgubiti. Sljedeći korak je ukloniti dio sa same kartice, skinuti postojeće nožice chipa, sve lijepo očistiti, ponovno prekuglati. Zagrijati IR-om, "zalemiti chip natrag". Sve u svemu jednostavno i kratko sam ja to opisala, posla ima cca za 2-3 sata. Ali ako se ikada budeš odlučio za pokušaj popravka, stojim na usluzi (pa budeš imao 2 kartice... prodaš jednu, jedna za rezervu i sl. )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 13 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, miomika, tino1, zvone, Anonimci (538)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO