8800GT Mac Pro 1,1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

8800GT Mac Pro 1,1

23.02.2012 | 23:40
Ljudi, pogotov vi s više iskustva, evo danas mi se pojavilo nešto vrlo slično ovome (kod mene jedna polovica crna, druga bijela, s ovim "stepenicama", cijeli ekran), je li moguće da mi grafička rikava? Ujutro je curi radio normalno i navečer ovo. Grafička je 8800GT

screen.jpg
24.02.2012 | 00:14
Da, moguće je. Apple Hardware Test ako uopće želi bootati.

8800GT je inače jako pouzdana kartica, ali traži održavanje (ventilator je malen i DHE se začepi jer je sve niskoprofilno), pa je zato za nju bilo preporučeno staviti neki alternativni hladnjak. No, sada je bojim se kasno.

www.jabucnjak.hr/novosti/hardver/mac-pro-tuning.html

Ja sam napravio ovo i dan danas lijepo radi.

Srećom, danas imaš više kartica koje su bolje od 8800 i nisu jako skupe. Dobra vijest je i da će mnogi Radeoni serije 6 i 7 biti podržani u 10.8 čak i u verziji s PC firmwareom, a to znači jeftin upgrade iz lokalne butige.
24.02.2012 | 08:45
Ok. A reci koje su mi sad opcije (osim da preko ebaya nabavim neko iza maca tipa 7300 ili 2600)? Imam gore Liona. Mislim ovo s obzirom sto si napisao za radeone i pc verzije kartica. Jel ima sad neki model tipa radeon xyz "za pc" koji mogu uzeti a da radi i na maci. Nisam pri nekoj lovi da sad dajem npr. 2000kn a moram to rjesiti si. Ja sam u zg.
24.02.2012 | 09:11
Ne bi davio ali graficke su mi black box. A nisam nikad se ni igrao s flashanjem kartica. A comp imam za doma (bila super prilika pa uzeo umjesto imaca). A znam da znas pa mi treba savjet kak to najjednostavnije rjesiti. Ova opcija za pc radeono zvuci super al koji tocno... Hvala
25.02.2012 | 00:27
Imao sam jako busy tjedan, pa se javljam tek sada. Dakle, ako ti je skupa službena zamjena u vidu 5770 (a zaista nije jeftina), onda možeš naći neke Radeone serije 6 koji su imali dualni firmware i radili i na Macu. E sada koji su točno, ne sjećam se, ali ima ih.

Predlažem da progooglaš malo, a za početak odi k maheru za te stvari - gospodinu Netkasu!

netkas.org/
25.02.2012 | 01:22
Pretpostavio sam

Je gledao sam, ali sve kaj sam našao kaže ja radi, prebaciš neke kextove i šljaka... ali ja nemrem nikam, kad nema slike. A nigdje ne piše da će kartica raditi da bar uđem u os. To me muči, a k tome nisam iskusan s ovakvim problemima na macu (od 2006 nikad problema ni na miniju ni poslije ovom Prou). Ili ja nekaj ne kuzim dobro?
25.02.2012 | 01:29
Bootaj stroj u target mode, spoji ga na neki drugi Mac firewire kabelom kao da je vanjski disk pa dodaj kextove kamo treba. Ili izvadi disk van, ubodi ga u bilo koji PC stroj, stavi na njega MacDrive pa dodaj kextove.
25.02.2012 | 01:32
Da to sam baš razmišljao... idem malo u istragu.

Baš sam gledao na ebayu, nekad je ponuda bila puno bolja neg danas.
25.02.2012 | 02:43
Jesi li uopce izvadio staru? Ocistio je (propuhao)? Probao ponovno ubaciti u stroj? Mene je znala zezati jedna 8800GT, nakon tretmana kompresorom je opet radila dugo bez problema
25.02.2012 | 13:14
Ne nisam, evo budem probao danas.

Al ovo mi se nekak cini preozbiljno, ona ne da zeza nego kad je upiknuta uopce ne radi...
25.02.2012 | 13:35
Ako je ipak otegnula papke, ja ti mogu posudit 7300GT dok si ne nabavis drugu (ak si iz Zagreba)
25.02.2012 | 22:00
Jesam iz zg. Javio mi se već jedan naš član (Big Papi ) koji možda ima 2600xt (na poslu). Pa ak to ne bu rješenje onda se javim.

Inače otvorio sam je ispuhao prašinu, izgleda sve ok, paste i trake ko dobre (znači nije se izraubala) ali kad sam je natrag sastavio i dalje niš... očito je riknulo baš nekaj. Tj. nisam još 100% siguran dok ne piknem drugu ali sve vuče na grafičku.

Ovim putem svima zahvala na pomoći!
25.02.2012 | 22:20
dpasaric kaže:

www.jabucnjak.hr/novosti/hardver/mac-pro-tuning.html
Ja sam napravio ovo i dan danas lijepo radi.

Htio sam usput baciti oko, no stranica mi se ne otvara

PS: vrag mi nije dao mira pa sam išao prekopavati članeke (novosti) i našao ga,... i klik na opširnije ga otvara, a klik na gore navedenu adresu ne,... jbg, lud, zbunjen, normalan,...
25.02.2012 | 23:06
Meni otvara. Maloprije mi nije otvorio isto jednu stariju na Jabučnjaku, pa sam išao tražilicom i otvorio je. Probaj ponovno.
25.02.2012 | 23:10
Jesam i upravo to napisah,... ipak hvala
27.02.2012 | 23:36
Evo ljudi update. Zahvaljujući Big Papi na ovom forumu nabavio sam rabljenu ATI 2600XT.

8800GT je definitivno umrla, čak joj ni pečenje u pećnici nije pomoglo radila je niti 24 sata i opet prdnula.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 2 minuta
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO