Apple USB Ethernet Adapter
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple USB Ethernet Adapter

15.02.2012 | 21:21
Tražim USB Ethernet Adapter za bijeli iMac na kojem je crknuo Ethernet port. Apple USB Ethernet Adapter je prvi izbor, ali Apple pod system requirements navodi "MacBook Air computer with available USB 2.0 port". Pretpostavljam da radi sa svim Macovima, ali pomogla bi mi potvrda iz prve ruke da ga je netko probao na iMacu i da uredno radi (kako na Snowu tako i na Lionu).
15.02.2012 | 21:31
Bio je thread na forumu, ima neki zamjenski adapter, lako dobavljiv kod nas, koji radi. Djuro Genijalac ga koristi na svom Powebooku, ako se dobro sjećam. Potraži malo. Ili će se Djuro možda javiti...
15.02.2012 | 21:34
To sam prvo pogledao, ali zanima me kako se ponaša Appleov. Zbunjuju me komentari u Storeu jer jedan kupac kaže da mu (više) ne radi na Miniju (kao, Apple forsira Air-only requirement), a drugi kaže da ga uredno koristi na MacBooku. :/ Vjerojatno ću imati priliku sutra isprobati uživo, ali kopka me znatiželja.
15.02.2012 | 23:08
Koristim ga na vjerojatno istim iMacu kao i ti (late 2006. udar groma spržio ethernet port na matičnoj) i radi ko grom i na SL-u i Lionu. Nema nikakvih problema i još je i kao dodatni USB hub s tri dodatna USB porta s vlastitim napajanjem... Inače, radi se o Edimaxu 4230 (www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_...1_id=5&pl2_id=26)
15.02.2012 | 23:25
Tnx, vidio sam u onom threadu kojeg i Smayoo spominje. To mi je backup plan, usput i cjenovno povoljniji. Ali zaintrigirala me potencijalna Air-only nebuloza pa svakako želim saznati radi li Appleov adapter na bilo kojem Macu ili je softverski zaključan (nije da bi me iznenadilo).
16.02.2012 | 01:01
Ne bih se cudio, obzirom da i Appleov eksterni Superdrive radi samo sa Airom
16.02.2012 | 16:27
Pa zar se Superdrive neda "nagovoriti" da radi s bilo kojim kompom?
16.02.2012 | 20:04
Dok čekam Appleov adapter, uzeo sam Edimax EU-4207 (159 kn) i potvrđujem da je proradio iz prvog pokušaja.
16.02.2012 | 21:33
Eto baš mi je drago da si riješil problem....
17.02.2012 | 00:51
zabac kaže:
Pa zar se Superdrive neda "nagovoriti" da radi s bilo kojim kompom?

Da se, ali nije bas jednostavno

tnkgrl.wordpress.com/2008/06/24/macbook-air-superdrive-for-all/
11.03.2012 | 21:20
Dočekao sam i Appleov USB Ethernet Adapter. Potvrđujem da radi na iMacu - dakle, nije samo za Air (kao što Apple navodi).

U odnosu na Edimaxa ima minimalistički dizajn i malo kraći kabel (što mi paše). Edimax ima lampice za network activity - u praksi dobro dođu samo ako ne morate (stalno) gledati u njih pa da ponovo biram jedan od ta dva adaptera, odabrao bih Appleov, unatoč većoj cijeni.

No, vrijedi znati da USB Ethernet Adapter neće nužno riješiti sve probleme crknutog Ethernet porta. U mom slučaju sve radi osim igre Dungeon Hunter Alliance koja ga uopće ne vidi i prijavljuje da nema mreže/Interneta. Kontaktirao sam Gameloft, priznali su da je bug i da ga planiraju ispraviti, ali moguće da nisu jedini koji mrežnu komunikaciju guraju isključivo preko ugrađenog Etherneta pa preporučam da prije kupovine provjerite rješava li adapter i vaš konkretan problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robertM, tino1, Anonimci (2497)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds