Time capsule i apple tv
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Time capsule i apple tv

03.11.2011 | 22:15
Ovako. Prijatelj bio kod mene i svidilo mu se kako sam umrezio ATV sa macom i A extremeom. Sutra idemo kupiti imac, apple tv i sad se dvoumim u stvari ne znam sta je bolje. Time capsule sa 2TB ili extreme sa externim hd-om. Zelio bih TC podijeliti na dvije partijice.na jednoj TM a na drugoj filmovi i slike koje ce preko apple tv-agledati na tv-.ali ne znam da li to moze. Ili da uzmem extreme i externi HD. Ako se moze TC podijeliti na vise partijica molio bih nekog da mi objasni. Unaprijed hvala. Izvinite na greskama pisem sa iPada jer mi je imac evo vec tri sedmice an servisu.
03.11.2011 | 22:59
Ima li tko da mi odgovori. Hitno mi je.
03.11.2011 | 23:10
Kratko NE može, kako kažu u apple forumima.
03.11.2011 | 23:16
Steta, morat cu mu uzeti onda extreme i externi HD.
04.11.2011 | 01:02
kratko - DA. barem kod mene doma.

naime, ne možeš napraviti klasičnu particiju, ali se napravi .dmg fajl koji "glumi" drugu particiju.
ja sam to napravio na svom TC-u: .dmg od 200 GB na kojemu držim multimediju, a ostatak prostora služi za backup iMaca i Mac minija - i sve šljaka.
04.11.2011 | 01:13
dakle, ovo ti je uputstvo za stvaranje dmg-a u svrhu storagea:

Open Disk Utility (in your Utilities folder)

Go to File -> New blank disk image

A "Save..." style dialog will pop up. Choose your Time Capsule as the save location and give the disk image a name ("Data on Time Capsule" or whatever you want)

Choose a volume size (there are several presets but in your case you'd choose Custom and pick your size. Leave Volume Format to default (MacOS Extended Journaled). Choose if you want it encrypted or not (you'll have to enter a password to access it, but it'll be safe from prying eyes). Leave Partition at its default and Image Format as read/write.

Click Create and it'll make a disk image on your Time Capsule of what ever size you've chosen (say, 200GB ). This will use 200GB on your Time Capsule, but that space will be safe from being used up by Time Machine backups.

To read/write data to this disk image, open the Time Capsule drive in the Finder just like any other drive and double click on the disk image icon with the name you've chosen. It'll mount on your desktop like any other drive of 200GB in size (or whatever size you've specified); you may then copy/save/create/delete/etc. any data you choose on it.

probao sam napraviti isto, ali ne otvara mi se tipka "create" nakon što ispunim sva polja. (?) šta bi trebalo u ono prvo polje "save as" napisati?

također, zašto ne mogu na info vidjeti format Time Capsule? bila je u PC okruženju, pa ne znam je li možda formatirana na ne-mac format...
04.11.2011 | 01:15
a ovako ti to izgleda u Disk Utilityju:
Screen_shot_2011_11_04_at_00.png
04.11.2011 | 01:17
jzelko kaže:
Kratko NE može, kako kažu u apple forumima.

zar se ne sjećaš? rekao si da bi probao, ali se ne usudiš čačkati.
04.11.2011 | 09:39
Hvala Finn. Ja imam extreme sa externim HD-om ali prijatelj zeli TC. Ja bih je polovio, tj 1TB za backup a drugi za filmove i muziku. E sad da li ce apple tv prepoznati tu drugu partijicu?
04.11.2011 | 09:59
@ Finn , bit će da sam zaboravio. Particiju NE možeš napraviti, a sa mapama se nisam imao volje igrati.
Uglavnom, ako mu to šljaka neka piči. Meni služi samo za backup a za ostalo imam vanjski disk za pohranu. Sigurno je sigurno.
04.11.2011 | 10:40
da, ne znam jedino kako to radi s ATV-om pošto ga nemam. morat ćeš naći nekoga s TC-om i ATV-om da ti to potvrdi.

@jzelko: šta misliš da ovo s mapom nije dovoljno sigurna opcija? ja sam s tom mapom imao nedavno problem - odjednom mi nijedan film ili seriju s nje nije htjelo pokrenuti, ali to isto mi se desilo i s eksternim hardom jednom. razlika je u tome što sam mapu na TC-u samo popravio s Disk Utilityjem i sačuvao sav sadržaj, a s eksternog nisam uspio spasiti veliku većinu toga (također multimedija).
04.11.2011 | 12:26
TC pohranjuje sve, a externi što stavim na njega. Tako da imam na dva mjesta, ako negdje zašteka. Bar ono što mi je važno.
  • HardcoreMAC
  • Posjetitelj
06.11.2011 | 09:55
Znam da ovo možda ne spada tu, ali trebam savjet. I ovdje u Njemačkoj i doma, svi provideri ti uredno donesu doma svoj WLAN. Što ako ja hoću Airport Extreme? Kako izbjeći WLAN provider-a i kako konfigurirati Airport Extreme? Bude li problema i kakva su vaša iskustva (ako ih ima)?
06.11.2011 | 10:42
Mozes da isklucis WLAN Od provajdera (ima dugme) i kabl koi je za pc spois tvoi airport i ga kofiguriras to je to bare Od mog iskustva.poz
06.11.2011 | 12:16
Samo da potvrdim, ja sam isto za jednog klijenta podijelio TC na dvije particije onim načinom i radilo je.

No, ipak nije mi to neka elegancija, da imam svoj TC koristio bih ga samo backup i ne bih miješao podatke i backup na istom fizičkom disku.
06.11.2011 | 12:34
dpasaric kaže:

No, ipak nije mi to neka elegancija, da imam svoj TC koristio bih ga samo backup i ne bih miješao podatke i backup na istom fizičkom disku.

Tako je i kod mene .
06.11.2011 | 12:43
Ipak sam se odlucio za AE i externi HD. Tako mi je najlakse. A i njemu.Moze HD uvijek ponijeti sa sobom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 44 minuta
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?