Servis iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Servis iMac

01.11.2011 | 19:53
Unaprijed se isprcavam ako vec postoji tema, ali eto i mog iMac 27 zadesio problem. Od jucer hard disk pomalo crkava, hvala bogu svi podaci su spaseni, ali sad nastaje problem sto napraviti. Odnosno pitam vas koja je najbolja opcija.

Dakle kupljen na Bozic 2009, normalna garancija prosla.

1. Da li dati u ovlasteni Apcom servis, i koje cijene me cekaju?

2. Postoji li neki nesluzbeni servis?

3. Mogao bih i sam, ali boli me srce igrati se s tim strojem, odnosno fizicki ga otvarati.

Sto vi mislite na tu temu, sto je na duge staze najbolja opcija.

Trenutno je 1TB u njemu i na zalost na izdahu je.

Unaprijed zahvaljujem na svim sugestijama, i da zaboravio sam reci, iz Rijeke sam, pa onda prijedlozi i za neki Ri servis, ako ga ima.

Pozdrav,
01.11.2011 | 20:14
Ako si stroj kupio u Kreativnom, možda bi ti oni bili voljni pomoći.
01.11.2011 | 20:25
Otvaranje iMaca je delikatan posao i najbolje je to prepustiti nekom tko to često radi. Dakle, platiti "ruke" službenom servisu - ili iServisu. Kada već mijenjaš disk, uzmi neki od 2TB, cijenom nude najbolji odnos GB/kuna.
01.11.2011 | 21:04
vrlo nezgodno vrijeme za crkavanje diska, s obzirom kakve su cijene ovih dana...
01.11.2011 | 22:42
Hvala na informacijama.

U konacnici i mislio sam dati ga ili apcom-u ili iservis-u.

I razmisljao sam uzeti veci od 2T, ako zatreba nek ga bude.

A da li okvirno znate cijenu ovog popravka?
02.11.2011 | 15:49
Baš me zanima koliko kostaju (vrijede) te "iskusne ruke".

Nedavno sam se osobno upustio u avanturu zamjene HDD-a na jednom iMac White Intel-u. Niti jedan iMac prije toga nisam otvorio. Uz puno, puno vremena, pažnje i opreza sam uspješno napravio zamjenu. Kad se sve zbroji potrošio sam jedan weekend za tu operaciju.

Nakon još par komada vjerovatno bi to uspio obaviti za cca 2 sata ili mozda manje. Tako da me baš zanima koliko će servis zaračunati sati rada na tome.
02.11.2011 | 16:02
jmirakul kaže:
....... Tako da me baš zanima koliko će servis zaračunati sati rada na tome.

Iz osobnog iskustva iServis zaracunava 2 radna sata po 200kn. Ukupno 400kn + cijena diska po izboru. Ciscenje stakla ukljuceno u cijenu. Pozdrav
02.11.2011 | 16:11
t_burgund kaže:
jmirakul kaže:
....... Tako da me baš zanima koliko će servis zaračunati sati rada na tome.

Iz osobnog iskustva iServis zaracunava 2 radna sata po 200kn. Ukupno 400kn + cijena diska po izboru. Ciscenje stakla ukljuceno u cijenu. Pozdrav

Super i pošteno.
02.11.2011 | 19:19
Ovisi koliko cijeniš svoje vrijeme i da li si spreman platiti uslugu. Vjerujem kako bi se većina mogla šišati kod kuće, ali radije odu frizeru (njihova satnica i nije baš malena). Meni se čini kako 400kn i nije pretjerno, a uvijek postoji DIY metoda.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 23 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jura22, tino1, zvone, Anonimci (593)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO